Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 36 911
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Това, ако можеш ти да взимаш детето, но може да се наложи и да е в бус. Освен това всекидневно и ти да губиш по 2 часа за път, особено ако си бил вързан на бюро 8 ч., такова обездвижване се очертава за всички - и възрастни, и дете...по-добре да се използва за спорт това време или разходки. Ако имам други алтернативи по-близо, бих избрала тях, ако нямам - работата е ясна.

# 226
  • в страната на чудесата
Най-дългото ми пътуване до у-ще е било 50 Мин. Предпочитам да разговаря с мен, отколкото да ги прекарва в бус. Аз мога да си организирам времето, така реших в годините. Губиш едно, печелиш друго... разбира се при възможност.

# 227
Аз ползвах такси. От 1 клас. Първо събрахме 3 деца, после до 7 клас станаха 6, човекът купи микробус. По-бързо и удобно беше от училищните бусове. В АК също такси, че и той е на м@йната си.

# 228
На една моя приятелка детето й беше научила хубавите думички в буса.

# 229
  • София
Все някъде ще ги научи.

# 230
На една моя приятелка детето й беше научила хубавите думички в буса.

Моето ги научи на басейна на хотел ‘Хисар’.

# 231
  • София
Явно съм късметлийка и Питагор и СС да са на 10-15 минути с кола. И може и да мислех различно, ако живеех далече, но за малко дете не бих си го причинила, нито на мен, нито на него. Добре, че поне започват в 8.45ч., че ако почваха в 7.30ч. сигурно трябваше да ставам в 5.00ч., а детето в 5.30ч., за да се качи на буса и да пътува час до училище. Големи деца - от 5 клас нататък е различно, но 6 годишно да пътува по един час, особено сутрин ми се струва много. Освен да си дремва по пътя Simple Smile Аз или мъжа ми ще водим и вземаме детето, та бусчета няма да се ползват. И по-далече да бяхме, пак бихме я водили и вземали, времево можем да си го позволим, и предполагам ще  е хубаво прекарано време с детето.
В момента започвам да я подготвям, че няма да спи следващата година на обяд и не спи и сега. Когато заспи по-късно вечерта, след градина е уморена и ако има пътуване повече от 10 минути ще заспи в колата.
Но ако живеех в квартал, в който на 30 Мин няма добро частно училище, сигурно бих се замислила.

# 232
  • софия
След година ще е пораснала повече и нуждата от сън ще е по-малка откокото сега. Има си време за всичко, не вождам защо да не си спи сега следобед.
Сънят е важен за децата и щом и се спи значи и е нужен. После самото училише и игра ще в увличат и нвма да спи.
Поне така си мисля -възможност за една/половин година сън повече…

Абе хора, плаша се какви висоти на амбиции, решителност и планови действия виждам. Ама това са децаааа! Деца! Мънички патета…

# 233
  • София
Патета са на 2 години. После хич не са патета, а като тръгнат на училище са достатъчно големи, силни и осъзнати за възрастта си. Най-малките са в училище, но не са бебета. Колко да са амбициите, нормално ми се вижда човек като има възможности и самият той е постигнал нещо, да приема по подразбиране, че и децата му ще се развиват по-амбизиоцно. Децата са по-издържливи, отколкото си мислим, просто за нас като родители е шок и трябва да го осмислим. Бусовете може да имат и положителна страна - половин час свободно могат да си говорят, да се смеят, да си общуват без учене, сприятеляват се с децата от други класове. Гледам на това по-скоро откъм положителната страна. Случва ми се често да се засичам по маршрутите си в задръстванията с бусове на частни училища - такава веселба пада особено на връщане, децата са толкова жизнени и като цяло са много приятна гледка в края на работния ден.

# 234
Magnollia в когато моето беше ПУК в Питагор имаха пуфове в стаята. След обяда се случваше да им четат приказка и все няко отнасяше в сън.
Госпожата ги оставаше да поспят.
Все пак това са деца.

# 235
Анди, какви са тези романтични представи за училищните бусове? Там са класическите случаи на вербален тормоз, особено като "разпускат" след края на часовете. По едно време бяха и начин да се сдобиеш с въшки (в 21-ви век!).😈

# 236

Но ако живеех в квартал, в който на 30 Мин няма добро частно училище, сигурно бих се замислила.
Ако се ползва училищният транспорт, няма как да знаеш колко ще отнема пътуването, както каза Санака.
Ние сме на 12 км от СС и първите 1 или 2 години бяхме последни по маршрута. Пътуваше около 30-35 мин. После станаха 50-55.
Воденето и вземането са голям ангажимент освен ако наистина не живеете и работите в района. Да не говорим за задръстванията сутрин и вечер около училището.

# 237
  • София, България
Ние сме решили да я караме нашата госпожица точно заради споделеното по-горе за бусчетата. Живеем далече - Дианабад. С бусчето може и 1 час да откара, а с кола засякохме на 2 пъти в час пик по Околовръсното сме за 25 минути, слагам още 10 - 35. Далече е, но това е положението. Към Питагор вече ставаше около 50 минути с кола.

И аз съм на мнение, че децата са много по-издръжливи, отколкото ни се струва. Дълго време съжалявах, че като дете родителите ми не ме натискаха повече, определено имах сили и капацитет за още, но това го разбрах едва на един друг етап, разбира се.

# 238
  • София
Не съм била в такава ситуация с училищата, основното беше на 7-8 минути пеша, частното след това ни е на 10-12 минути сутрин с колата и възможност за пешеходно прибиране следобяд. Но ако бях, бих обмислила много сериозно преместване под наем или замяна на жилището, в дългосрочен аспект това са много спестени часове от път, нерви в трафика, сън, дори финанси. В Бг човек като се закотви в едно жилище и е завинаги, по света са много мобилни и на мен това ми се струва по-удобно. Моите деца след училище пък въобще не искат да си говорим, искат да си слушат музика и никой да не ги разпитва. Като малки си бърборехме много, но това време мина.

# 239
Анди, какви са тези романтични представи за училищните бусове?

Никога не е пращала детето си с бус, затова.
Лошото е, че примерно покрай работата си може да реши да съветва родителите колко е хубаво с бусче Simple Smile

ЕлиГ, много добър съвет.

Общи условия

Активация на акаунт