Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 37 620
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Привет,
 Ходих на Ден отворени врати в БШ и съм страшно впечатлена! Но сме с близнаци и се чудим все пак заслужава ли си почти 30 000 лв на година за средно образование... Не е ли прекалено. Объркани сме..

# 466
  • в страната на чудесата
Множко е да. Но с двечки навсякъде ще е трудно ако е ЧУ. За мен си заслужава. Не знам дали конкретно БШ, не го познавам.

# 467
Изключването на ученик е крайно неприятно и може да се случи във всяко едно училище по едни или други причини. Но не си представям как т.нар. филтър на информация е допринесъл за това. Не вярвам проблем, възникнал днес, да доведе до изключване утре. Не се ли минава през разговори, предупреждения и опити за справяне със ситуацията?

# 468
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мога да напиша съобщение до учителя и да го питам за сборника. Мога да се свържа по телефон с администрация и да поискам среща за проблем с друго дете. В случая срещата може да е с класен ръководител, с някой от ръководството, с  друг учител, ако конфликът е станал в негов час...

# 469
Като заговорихме за Питагор, аз да попитам за информация относно приема и изискванията за 5 клас. Разглеждах сайта, но няма конкретна информация. Ще има ли различия в изискванията в сравнение с ПЧМГ? Прогимназията на Питагор пак ли ще бъде изцяло с математическа насоченост? Въобще, как стоят нещата с този етап на обучение в новото СОУ?

Наистина е интересно и си заслужава да се следи какви входни изисквания и изпити ще изготви Питагор за 5ти клас.  Предполагам ще има поне 30 свободни места и има шанса да се позиционира като НЕматематическо училище с високо ниво на обучение.  Ако това се случи, би било добро разнообразие на фона на многото математически избори като СМГ, НПМГ, 125, 107..  За реални избори за 5ти клас без математика се сещам само за Златарски и класическата.

# 470
  • в страната на чудесата
Хайде да не ги ядем с колците. Колкото и да не ви се вярва, в ТЕ имаше гадно отношение към дете (не моето), за което даже родителите от класа не знаеха. И филтрирането е от основно значение. Не го разбирате докато не станете жертва. Може и никога.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 13:59 от Leika_moja

# 471
Може и да е същото във всички други останали училища, не съм подробно запозната.
Имам спомен за друга дискусия в темата преди години, където тогава не беше ОК деца до 4-ти клас да имат много и различни учители и да са на кабинетен принцип, както е в Иззи, и е възможно да съм останала с различно впечатление.

Кабинетния принцип няма общо с различните учители. Може да имаш повече от 1 учител и да не си на кабинетен принцип(освен по физическо). Може да имаш кабинетен принцип и да си с един учител(дори и по физическо за малките).

И съответно кой какво харесва или не харесва от кабинетната система не е важно за конкретиката на обсъжданата тема. Simple Smile

Напротив, защото имах предвид точно броя на учителите, което има отношение към настоящата дискусия, просто тогава се обсъждаше едновременно с кабинетния принцип, тъй като предмет на обсъждането беше отново Иззи и практиките там. Повечето потребители бяха против и двете такива затова съм навярно съм заключила, че в техните у-ща е другояче. Иначе ясно, че не е задължително да вървят ръка за ръка.

Аз, всъщност, нямам представа от въпросните случаи на напуснали/изключени деца - не знам ничия версия и няма как да взема отношение. Коментирам тук само на базата на личния си опит.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 13:38 от FBI

# 472
Изключването на ученик е крайно неприятно и може да се случи във всяко едно училище по едни или други причини. Но не си представям как т.нар. филтър на информация е допринесъл за това. Не вярвам проблем, възникнал днес, да доведе до изключване утре. Не се ли минава през разговори, предупреждения и опити за справяне със ситуацията?

Ами питайте каква е процедурата в училището, което сте избрали. Wink И как се спазва тя, ако има изобщо такава, питайте родители на изключени деца.

Между другото, от седмица-две все се каня да погледна в нашия договор какви са клаузите за предсрочно прекратяване. По повод това, че клаузите на едно друго училище леко ме втрещиха.
НЯМА свободна опция с едномесечно предизвестие от страна на училището. Wink Ей така ползват един месец предизвестие и те махат без обяснение и по собствено усмотрение.
Има с едномесечно предизвестие и приспадане на такса в случай на налагане на наказания по реда на ЗПУО, сериозни системни нарушения на договора и Правилника за вътрешния ред.
Има неподновяване на договор при 4-ки по два от трите основни предмета или 3-ка по който и да било друг. Или системни нарушаване на Правилника за вътрешен ред.
И едностранно от родител с двумесечно предизвестие.

FBI, очевидно е, че нямате личен опит. Но както каза Лейка, филтрирането е от основно значение. Но това се разбира едва след като сте станали жертва на булинг или други казуси с лошо отношение.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 14:10 от Fancy

# 473
  • софия
какво за колежа ? (зелено ухилено човече)

Как стигнахте до него в разискването на телефон за малки деца?

Телефонът е потребност на родителя, че има на кой да се облегне в случай на необходимост. Логично е родителите на малки деца да имат по-голяма потребност. Така сме свикнали най-малкото. Въпреки че сега като се замисля, аз в детската градина, държавна такава, не съм имала телефоните на учителките, а единственият път когато много, ама огромна нужда имах да се свържа, не ми вдигнаха и телефона в канцеларията, щото той се заключвал след 5 като си тръгнела еди коя си... Андариел, нищо лично.

Този нов модел на нас ни е странен. Но преполагам, че все повече ще се въведжда. Интересно ми е в мейпъл беър, новото дени дендро и другите чужди училища, как ли стои този въпрос.

П.С  радвам се, че моите пораснаха по времето на телефонна връзка с учителят. Липсата му ми създава идеята за студено, дистанцирано общуване и не ми харесва.

# 474
Хайде да не ги ядем с колците. Колкото и да не ви се вярва, в ТЕ имаше гадно отношение към дете (не моето), за което даже родителите от класа не знаеха. И фолтрирането е от основно знамение. Не го разбирате докато не станете жертва. Може и никога.
Съгласна съм, но това може да се случи с или без притежаването на телефона на класната, откъдето всъщност тръгна разговора.

# 475
Хайде да не ги ядем с колците. Колкото и да не ви се вярва, в ТЕ имаше гадно отношение към дете (не моето), за което даже родителите от класа не знаеха. И фолтрирането е от основно знамение. Не го разбирате докато не станете жертва. Може и никога.
Съгласна съм, но това може да се случи с или без притежаването на телефона на класната, откъдето всъщност тръгна разговора.

Четете ли?
То се случва. Но после вие как ще го комуникирате и разберете истинските обстоятелства, ако всичко минава през изкривената версия на ръководството? Нали това обсъждаме. Освен облекчението при чисто административни въпроси.

# 476
Като заговорихме за Питагор, аз да попитам за информация относно приема и изискванията за 5 клас. Разглеждах сайта, но няма конкретна информация. Ще има ли различия в изискванията в сравнение с ПЧМГ? Прогимназията на Питагор пак ли ще бъде изцяло с математическа насоченост? Въобще, как стоят нещата с този етап на обучение в новото СОУ?

Наистина е интересно и си заслужава да се следи какви входни изисквания и изпити ще изготви Питагор за 5ти клас.  Предполагам ще има поне 30 свободни места и има шанса да се позиционира като НЕматематическо училище с високо ниво на обучение.  Ако това се случи, би било добро разнообразие на фона на многото математически избори като СМГ, НПМГ, 125, 107..  За реални избори за 5ти клас без математика се сещам само за Златарски и класическата.
Това от къде го измислихте за 30 свободни места в 5 клас? Има го някъде записано ли?
Според мен местата ще са единици. В 4 клас са 4 паралелки. Две от тях ще продължат в ПЧМГ, както и до сега. Останалите две ще продължат в Питагор.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 14:08 от Hope for Two

# 477
Амели, аз имам дете в Мейпъл беар и описах в предишните си постове как е решен въпросът при нас.

# 478
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако не го разберем от учител или ръководство, от кой трябва да го разберем?

# 479
  • в страната на чудесата
Във вашия случай едва ли ще разберете, ако не ви касае лично.

Общи условия

Активация на акаунт