Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 36 768
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Само искам да вметна, че в ЕСПА таксата за приемната процедура е 300 евро, които не се връщат при отказ за прием. Друг е въпросът, че конкретен отказ в повечето пъти няма, а има предложение за въпросните допълнителни часове, срещу допълнително заплащане.

# 601
Добра цедка на входа:)

# 602
  • Отвъд алеята зад шкафа
В СГ е от същият тип, но по-скъпа.

# 603
  • в страната на чудесата
В СГ допускат и външни частни уроци 😂😂😂
Както каза една позната - не мога да навия детето да го отпиша от този луксозен хотел...

# 604
Както преди една потребителка беше казала за СГ... било билингвално училище и децата там можели да говорят. Докато децата в СС и ПЧМГ не можели да говорят на английски. Simple Smile Wink

# 605
  • София
Сега видях резултатите на Златарски, не бях обърнала внимание преди - много надолу в таблицата.

# 606
  • в страната на чудесата
И тая година ще са така.
Класът е от ПБ Wink

# 607
  • софия
Привет Simple Smile!
Не съм писала във форума от доста време.
Някой може ли да сподели впечатлвния  от “новото” еврейско у-ще ?
Благодаря  ❤!

# 608
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това, което е в една къща в Лозенец ли? И на мен ще ми е интересно, ако някой има информация.

# 609
  • в страната на чудесата
Приемат само и единствено деца с еврейски произход.
Родителите неизменно казват, че са много доволни.

# 610
Немското - не се сещам как се казваше, което е хем в общинските училища, хем е отделно. И те имат занималня след часовете и така става целодневно. И на занималнята пишат домашни и учат.

Иначе да - това, което ЕСПА правят, щях да съм твърдо за, ако имаха с какво после да се покажат на HBO. За другите не знам как е, но за мен това е важен критерий, а дори и новото правителство искат да правят финансирането на училищата на базата на резултатите от HBO, та явно не съм само аз.

Резултатите не са никак лоши на ЕСПА, но са само за 8 деца, което за мен е странно малко като бройка.

Реално резултатите са доста посредствени за претенциите им. По БЕЛ средно 81,25 точки и Мат 80,59 точки средно за 8 деца. Толкова пък да не успяха тези 8 деца да ги научат за над 90 точки?

Първите 3 училища имат в пъти повече деца и средните им резултати са около и над 90 т., което се постига доста по-трудно от същото при 8 деца.

Е нали хвалеше ЕСПА, спомням си веднъж, наистина отдавна беше, аз се изказах против ЕСПА с горе-долу същите аргументи, които сега се изтъкват тук, и ти ми "скочи"...т.е. изрази несъгласие, да го кажем така. И сега кво излиза...ми прав съм бил😂😃😄

# 611
Привет Simple Smile!
Не съм писала във форума от доста време.
Някой може ли да сподели впечатлвния  от “новото” еврейско у-ще ?
Благодаря  ❤!

Информация от няколко близки семейства с деца там  - доволни са, класовете са малки и сплотени, всичко е лежерно, няма стрес и много учене (за начален курс). Учат английски и иврит. Приоритетно се приемат деца с произход, макар че има и изключения. Оплакват се единствено от лошата база, липса на спортни занимания и други дейности. Нещо се случи с планираната нова голяма сграда и сега наистина нямат добри условия за училище с толкова класове.

# 612
Лоша база в еврейското?
Интересени виждане Simple Smile
Как ли тогава да определя други разни бази Simple Smile

# 613
Помещават се в къща в Лозенец, доскоро дом за възрастни хора...няма салон, няма хубав двор. Не знам подробности, но не е ок за основно училище.

# 614
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето я базата:

Общи условия

Активация на акаунт