Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 36 725
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Помещават се в къща в Лозенец, доскоро дом за възрастни хора...няма салон, няма хубав двор. Не знам подробности, но не е ок за основно училище.
Базата беше детска градина преди да стане "Дом н родителя". Стаите са поне два пъти по-големи от тези в ПЧМГ.
Изненадвам се, че няма салон защото имаше прекрасна столива която очаквах, че ще превърнат в салон.
Двора вярно, че не е много голям но в центъра на София беше истински оазис. Скоро не съм мунавала.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 10:24 от Hope for Two

# 616
Помещават се в къща в Лозенец, доскоро дом за възрастни хора...няма салон, няма хубав двор. Не знам подробности, но не е ок за основно училище.
Базата беше детска градина преди да стане "Дом н родителя". Стаите са поне два пъти по-големи от тези в ПЧМГ.
Изненадвам се, че няма салон защото имаше прекрасн столива която очаквах, че ще я превърнат в салон.
Двора вярно, че не е много голям но в ценръра на София беше истински оазис. Скоро не съм мунавала.

Нямам личен опит, това са коментарите на близки хора. Локацията е чудесна, но мястото не е достатъчно. Трябваше да е временно краткосрочно решение до построяването на новата база.

# 617
  • София
На моя приятелка голямото дете е в това Еврейско- 1ви клас. Разказа, че са доказвали произход, защото иначе е нямало да го приемат. Те са от съвсем скоро, но сподели, че е много доволна от всичко. Нямам подробности, защото нямаме как да докажем произход, а и мисля, че като не сме евреи,  не би било подходящо за детето ми.

За ЕСПА съм споделяла вече няколко пъти, че безплатно е само дишането, а мъжът ми получи тремор на окото само от интервюто. Не ми хареса, че нямат никакъв двор. Салонът по физическо ми хареса, както и стаите- бяха хубави, светли и големи (бяхме в 2, не знам дали всички са така обаче). Има много добри кадри излезнали от там, сещам се за Саша Безуханова. Сигурно е добро училище, но до ден днешен само камерата на Околовръстно ме спасява, да не "прелетим с 200" покрай ЕСПА, като шофира мъжът ми Grinning Срещата с директорката е безплатна, отидете и си изградете лично впечетление. Може пък да е подходящото вашето дете.

# 618
  • в страната на чудесата
Саша безуханова не е ли дъртичка да е произлязла от ЕСПА? Или е била учителка?

# 619

Е нали хвалеше ЕСПА, спомням си веднъж, наистина отдавна беше, аз се изказах против ЕСПА с горе-долу същите аргументи, които сега се изтъкват тук, и ти ми "скочи"...т.е. изрази несъгласие, да го кажем така. И сега кво излиза...ми прав съм бил😂😃😄
За кое си бил прав?
Не си спомням за коя точно година на завършване на 7 клас сме спорили, но тогава съм мислела точно така. Едно от добрите училища от "втория ешелон". Да не се засегне някой на втори ешелон. Wink Но всичко се мени, всичко се променя. Simple Smile Сега , тази година, резултатите са други. В подкрепа ще те насоча да погледнеш обобщената таблица в Алек мат. Там ще видиш, че назад резултатите им никак не са лоши на фона на първите 3-4 училища в София. Последната година - две обаче не са.

Та не, не си бил прав тогава. А между другото, аз и сега, ако следва да избирам между ПБ, ЕСПА, СГ, ТЕ и Иззи бих избрала вероятно с отвращение ЕСПА.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 22:33 от Fancy

# 620
  • София
Саша безуханова не е ли дъртичка да е произлязла от ЕСПА? Или е била учителка?
Не съм се замисляла. Беше на плакат в ЕСПА,  може дъщеря ѝ да я е завършила и да съм се объркала. Като влезнахме в училището и ми направи впечетление, че я има на доста плакати.

# 621
  • София
За ЕСПА  знам това, което са казвали родители на деца, преместили се от там в СС. А то е, че обучението изцяло се превъзлага на родителите под формата на огромни домашни. И това още преди много години до сега.Това ми е достатъчно, за да не погледна никога натам.

# 622
Абе аз имам колега с две деца в 6 и 5 клас там, от медалистите им. Не говори такива неща и е доволен. А и като познавам и него, и жена му, като интензитет на работа, едва ли имат време за домашните на децата. Та явно са много диаметрално противоположни отзивите и зависи децата как се справят принципно.

Домашните и при нас в начален курс вече не са това, което бяха. Wink Както казах, всичко се променя. А покрай онлайна съвсем.

Моето основно нежелание да съм им клиент, беше заради двойното ценообразуване. Така са и заниманията по състезателна математика. Класът се дели на напреднали и други. Другите са си в часа по нормална математика, а напредналите по състезателна. Но за състезателната се плаща допълнителна такса. Wink Но тогава и резултатите им все пак до някъде оправдаваха цената.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 22:42 от Fancy

# 623
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пред ЕСПА и ПБ, аз бих избрала ДУ и частни уроци. Ако ми се дават повече пари  - СГ. Като гледам някои ЧУ,  започвам да откривам добрите страни на ДУ.

# 624
Никога не бих избрала ДУ до 7 клас. Все ще се намери ЧУ, което да е по-добро и от най-доброто ДУ(като не говорим за СМГ 5-7 клас). ЕСПА включително е такова. ПБ не е равно на ЕСПА по никой от критериите. Добавих го в списъка просто, защото заради "наплива" има славата на уж "добро". Wink Но и ПБ беше в ПУК -1 клас за нас по-добро от кое да е ДУ. Особено като слушах оплаквания от кварталните ни и уж столични елитни 32-ро и 18-то.

Частни уроци от ПУК в държавно? Или в 6-ти клас ще се сетим, че имаме да наваксваме материал от 1 клас?

# 625
  • Отвъд алеята зад шкафа
Едни 80 т. на НВО и клас от 8 деца? Останах с впечатлението, че там също имат да наваксват пропуски от 1 клас.

# 626
Едни 80 т. на НВО и клас от 8 деца? Останах с впечатлението, че там също имат да наваксват пропуски от 1 клас.

Ако ЧУ се плаща само заради НВО, ами няма какво да коментирам...
И пак ЕСПА са добре, че тези, които са ни по разпределение "елитни" държавни след уроци едвам докарват 32-ро: 76 - БЕЛ и 60 МАТ, а 18-то: 73 - БЕЛ и 54 Мат. Чудничко!

Та тези в ЕСПА колкото и да са наваксвали, все пак доста по-успешно са наваксвали от в елитните ДУ 32-ро и 18-то. Wink
И друго има като съображение. На малко деца едно да се издъни, рязко дърпа средния резултат надолу.
Докато в двете цитирани държавни децата са много и това няма такова влияние, та явно там средния успех след уроци за наваксване си е такъв посредствен. Разликата от 80 т. до 54 т. е огромна. Wink

# 627
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако човек погледне съотношението в държавните гимназии след 7 клас на деца от ДУ и ЧУ, ще преобладават децата от ДУ. Така че явно има достатъчно голям брой деца от ДУ, които изкарват над 80-90 т. В ДУ випуските са големи, а и не всички деца са с амбициозни родители и не ходят на уроци. Това по отношение на НВО. На изхода в 12 клас всички са равни. Да не казвам, че още след 8-ми е така.

# 628
  • София
На изхода в 12 клас всички са равни. Да не казвам, че още след 8-ми е така.
Какво имаш предвид с това, че на изхода са равни?

# 629
Дами, а ако трябва да се избира между Българско школо и ЕСПА, какво бихте ме посъветвали? Благодаря!
Като седнахме да смятаме снощи, ДУ с частни уроци по БЕЛ, математика, английски език и някакъв спорт от 1ви клас, сумата излиза към 10 000лв на година за едно дете. Не е много голяма разликата с цената в ЧУ. Но това е само, ако не се налага детето да е в ЧУ и пак да ходи на уроци.

Общи условия

Активация на акаунт