Тренировки в домашни условия - 115

• 45 250
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
fsyy, не е тази постелката от Кауфланд.
Моята е тази: https://www.tunturi.com/en/fitnessmat-nbr.html. Не ми създава трудности при упражнения, даже напротив, тъй като, както писах не ми убива при упражнения от колене/лакти и за корем. Не ми е удобна за упражнения от изправено положение, тъй като тренирам боса, но аз тези упражнения ги изпълнявам извън постелката. Също така не тичам върху нея.

# 511
Имам 3 постелки с различни дебелини и си ги ползвам за различни типове упражнения. А за Yin Yoga си ги слагам и 3-те една върху друга.

Направих 5 хиляди км на гребната машина вкъщи и почти 1200 за сезона дотук. Имам още 6 седмици до края на сезона, ще ми се да мина 1400.

# 512
Ние имаме ето такава постелка, която се сглобява и отгоре спортуваме-доста е голяма. Взехме я с цел да се скача, тренира, ляга върху нея и да издържа гирите и щангите на мъжа ми без да прецаква пода. Това в следствие от корона пандемията-сдобихме се със сериозно фитнес оборудване вкъщи, вкл. лежанка, стойка за клекове, всякакви тежести, пудовки си имахме и от преди. Та върху тази постелка като сесложи най-обикновена фитнес постелка (а може и да не се слага нищо, аз директно си лягам върху нея...) и е просто мечта-не убива на колената, не се хлъзга, супер е. Не знам вече на коя фирма е точно, но нашата изглежда точно така и сме си взели много блокчета, за да покрива голяма площ:

# 513
Скрит текст:
Ние имаме ето такава постелка, която се сглобява и отгоре спортуваме-доста е голяма. Взехме я с цел да се скача, тренира, ляга върху нея и да издържа гирите и щангите на мъжа ми без да прецаква пода. Това в следствие от корона пандемията-сдобихме се със сериозно фитнес оборудване вкъщи, вкл. лежанка, стойка за клекове, всякакви тежести, пудовки си имахме и от преди. Та върху тази постелка като сесложи най-обикновена фитнес постелка (а може и да не се слага нищо, аз директно си лягам върху нея...) и е просто мечта-не убива на колената, не се хлъзга, супер е. Не знам вече на коя фирма е точно, но нашата изглежда точно така и сме си взели много блокчета, за да покрива голяма площ:

Аз търся точно такава - голяма. Но не намирам. Откъде я взехте и каква за колко лв?
При по-натоварващи уражнения не се ли разглобяват частите?

# 514
Не се разглобяват, стабилна е много. Живеем в Германия и мъжът ми я поръчва от неговия акаунт в амазон, затова не мога да проверя в момента коя марка е. Там има сумпер много модели от този вид и цената е около 35-50 или малко повече евро. Зависи каква големина се търси, а може да има и по-евтини, но е хубаво да е добро качество, за да не се хлъзга и да е издържлива материя. В България предполагам може да се намери по фитнес магазините.

# 515
  • София
Здравейте, днес упражнения за цяло тяло - ръце, крака, корем, дупе и малко кардио. Упражненията бяха по мой избор.

# 516
Сега намерих някаква друга, дали ще е удобна?
Скрит текст:

ГУМЕНА НАСТИЛКА SPORT-FLOORING STRONG 25.90лв. (цената зависи от дебелината)
Фитнес гумена настилка с дебелини: 4 мм.
Цвят:  черно-сив.
12% цветни шарки.
Цената е за 1кв.м.
Топ качество.
Гумирана (каучукова) настилка за фитнес зали и спортни съоръжения с много добри качества и красив естетичен вид.
Ширина на ролката: 1,25 м.
Дължина на ролката:10 м  (не режем от нея).
Минималната поръчка е 12.5 кв.м. (1 ролка).
Обемна Плътност - 930 кг/м3.
Шумоизолираща и много здрава.
Нетоксични материали.
Антипориозна повърхност
Допустими отклонения: Дължина и ширина ± 0.6%
Устойчива на влага и вода.
Много лесни за почистване и поддръжка.
Еластичност и устойчивост на натиск и износване.
Високо сцепление, без приплъзване.
Настилката може да се постави върху предварително подготвена чиста основа (бетон, асфалт и др.) чрез залепване със специално двукомпонентно лепило.
Полага се на равна повърхност и непрегъната.
Залепването е препоръчително, особено при малките дебелини, защото осигурява по-голяма издръжливост.
Произведена е в ЕС.

Отговарят на най-високите европейски норми и директиви:
EN ISO 845; EN71-2:2011+A1:2014 ; EN71-3:2013+A1:2014 ; 9001/95/EC Крайна якост на опън (N / mm2) 1.358 (DIN 53455)
Намаляване на силата> 10-18%, в зависимост от дебелината на материала
Температурна устойчивост -30°C до + 80°C. В условия на тестване и за кратки периоди -120 ° C до + 300°C.
Линеен коефициент на термично разширение. 23,1 * 10-5 / ° С + 3,4% (DIN 53752).
Топлопроводимост 0.17 W / (mK) EN 12667,
Противопожарно поведение (нормално запалимо; B2) EN 13501,
Шумоизолация: от 18 dB до 23 dB; в зависимост от конструкцията,
Антиплъзгащ клас клас R 10 DIN 51130 Клас DS (по-сигурен!) EN 14041,
Електрически свойства -0.7 kV (антистатични),
Паропропусклива.
Тегло на 1 кв.м настилка: 4 мм - 3.8 кг
Устойчивост: на вода, на множество разредени киселини и алкални разтвори; химически неутрален;
UV-лъчи. (EN423).
За вътрешна употреба.
МОНТАЖ И ИЗРЯЗВАНЕ НА ГУМЕНА НАСТИЛКА

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 18:21 от fsyyy

# 517
  • София
Някой по-напред попита за постелка Primafit в розово и лилаво. Аз тренирам на нея, не се хлъзга, точно това търсех. Единствено при бягане "планински катерач" от позиция планк, леко се разтегля назад при бягането. Само при това упражнение усещам лек дискомфорт.

# 518
Нямам опит с тази настилка, но ми изглежда  прекалено тънка-4 мм. Също фактът, че е гумена и толкова тънка ме навява на мисълта, че ще е твърда за упражнения на колена примерно или ще убива на главата, което я прави не толкова добра. Иначе сигурно предпазва пода от тежестите, макар и за тази цел да ми се струва неподходяща.

Във фитнесите много често се срещат постелките, които аз пуснах. Понякога има специални кътове за упр със собствено тегло, trx, топки и т.н. и тези кътове са с постелки от вида, който аз пуснах, леко по-дебели.

# 519
Има и разновидности от 6, 10, 12 мм.
Към тези от вас, които ходят и в фитнес зали, такива ли са постелките там?

# 520
  • Велико Търново
Има и разновидности от 6, 10, 12 мм.
Към тези от вас, които ходят и в фитнес зали, такива ли са постелките там?
Извинявам се, че се намесвам темата.Само в тази не съм писала...
Това е настилка, а не постелка.В нашата зала е такава, но задължително сме на постелки, когато правим упражнения от земя.

# 521
Скрит текст:
Извинявам се, че се намесвам темата.Само в тази не съм писала...
Това е настилка, а не постелка.В нашата зала е такава, но задължително сме на постелки, когато правим упражнения от земя.
Аз си мислех, че ще става и за упражнения, първо мислех, че е като постелка (и всеки може да си я изреже в желаната големина) после видях снимката с фитнеса. А защо сте на постелки? Не е достатъчно мека настилката сигурно или от хигиенна гледна точка?

# 522
  • Велико Търново
Има известна разлика между настилка и постелка.Върху първото са сложени уредите, а второто е за комфорт на трениращите.

# 523
Здравейте,не съм се отчитала от миналата седмица.Нямах почти никакво време,но ето какво направих:
Миналия петък - 30 Minute Full Body Dumbbell Workout - Get Tone and Lose Weight.
Неделя - 60 Exercises No Repeat | 1 Hour Resistance Band Workout.
Понеделник - 21 Minute Full Body Dumbbell Workout - Low Impact - All Standing.
Сряда - 20 Minute Resistance Band Workout и Super Girl Workout.
Днес - 25 Minute Full Body Dumbbell HIIIT Workout - No Repeats.

Предстои ми пътуване и не знам кога и дали ще мога да тренирам,но ще продължавам да ви следя и да си записвам идеи Simple Smile.

# 524
Аз имам ето тази постелка и си е като нормална постелка, но по-голяма и квадратна - Square36 Thick Large Exercise Mat 6'x6' Workout Floor Mats for Home Gym Fitness

Отчитам плуване и край на почивката.... Загледах се по някои от снимките и определено не харесвам това, което видях ... Тялото ми определено започва да придобива вид на "лелка на средна възраст" и е доста отчайващо. От понеделник съм обратно е редиците - тренировки + MyFitnessPal.

Сиска, надявам се при теб всичко да е наред, отдавана не си се появявала! Или май съм те засичала в някоя от другите теми ...

Dream, приятно пътуване!

Общи условия

Активация на акаунт