Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 497
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
Напълно съм съгласна с palmi4kata. До 12 г.с. органите се формират и не е позволен никакъв алкохол, както и антибиотици, освен в много краен случай. И да, две глътки алкохол може и да не навредят, но не виждам и с какво ще помогнат. Ако е за жабурене смрадликата има същия ефект и е далеч по-безопасна. В по-късни седмици, особено след 30-та повечето лекари позволяват и вода за уста с алкохол, но отново не повече от два пъти дневно.
Аз имам колежка, която пиеше по бутилка вино всяка събота вечер и пушеше по половин кутия цигари през цялата бременност. Роди здраво детенце, но това не означава, че бих си позволила да го правя и че на по-късен етап това няма да даде отражение.

# 211
Аз си ползвам листерин и не мисля, че има проблем. Като бях с ковид си слагах компреси с ракия на гърлото. А в 7-8 седмица бях на фирмено парти и пих малко шампанско. Имам колежка, която до раждането пиеше бира редовно с мъжа си. В крайна сметка, някои и пушат. Както и да е, не бива да са ни пример.
Всичко около нас е химия, колкото и да не ни се иска и колкото да се опитваме да я избегнем тя е тук.
Не мисля че жабуренето е проблем.

# 212
И аз съм твърдо против пиенето по време на бременност, макар че - мнения и опит около мен - всякакъв, та дори един лекар ми беше казал, че разрешавал на пациентките си по половин чашка вино от време на време Grinning
Тази бременност пък поради кашлица ми се наложи да пия Стодал (в ранни седмици). Уж хомеопатичен, уж позволен за бременни, уж често изписван... обаче има минимално количество алкохол в него! Ех, като се филмирах... не ми беше ОК това и го спрях. (А ако трябва да бъдем точни, според листовката съм приела еквивалента на 20 мл. вино общо за няколко дни прием. Една глътка. Общо Grinning).
Разказвам го само да имате предвид, ако ви се наложи (с известно успокоение виждам, че не съм единствената дотолкова крайна), не може да няма по-безвредни и безалкохолни Grinning лекове за кашлица.
За жабуренето не би трябвало да има проблем, ако не се поглъща, вероятно във водата за уста има сходен, миниатюрен процент алкохолно съдържание.

# 213
То и във капките Вомитусхил има алкохол и се изписват точно за в първите седмици, когато е силното гадене Simple Smile
И стодал пих, не съм чела листовката. Значи яко съм пиянствала тази бременност Anguished

# 214
  • Пловдив
Никой не говори, че алкохолът помага при бременност, но споделям, че рядкото пиене на малки количества вино, бира, джабурене в редки случаи, ако се налага и отново след съгласуване, сиропи, предписани от лекар и с оглед бременността, съгласувани и с АГ, не е повод за чак такова притеснение. Както и по-горе споделих също не пия алкохол, по изключение си позволявам и с най-голямо внимание, не мислете че поощрявам пиенето. Чудя се просто   дали това притеснение и филмиране не вреди повече на бебето.  Крайността не е полезна в нищо, важното е да изживеем сравнително спокойна бременност и да се стараем каквото зависи от нас да правим за доброто на детето. И не искам да обидя по-крайните, споделям своето мнение, и за мен има извор на много безпокойства, но те са извън няколкото глътки вино в редки случаи, а в съвсем друга насока, но това че не съм затворена вкъщи, ходя на работа, както  и контактите с близките помагат да овладея притесненията си.

# 215
  • София
Как го пиете този алкохол, докато се жабурите, че не разбрах? Да погълне, колко да погълне човек при жабурене, половин - една капка най-много, вие го изкарахте, все едно шотове ще пиете на всяко жабурене. А и за жабурене се говори, не за гаргара на гърлото, при която всъщност е по-вероятно неволно да се погълне някоя капка. А до колко е редно бременни да се жабурят - питайте си АГ-тата.

# 216
Момичета,вие сигурни ли сте ,че прочетохте добре написаното ? Съвета е да се жабури с ракия или алкохол ! Къде видяхте някой да говори за пиене или напиване 😂 И да ,може и да й мине моментно докъто стане време за часа и при зъболекар -точно от 2-3 жабуренета върху болното място. Информация за кой алкохол е позволен не ни е нужна,защото става въпрос за ЖАБУРЕНЕ,на за пиене 🙂 Едно време бабите ви са го правили постоянно ,бременни или не ЖАБУРЕНЕТО при зъбобол. Не ПИЕНЕТО на алкохол.И да,правилно и да погълнеш малко -това не е шот 😄.Няма нужда да драматизирате,а си питайте АГ,щом ви е страх толкова много .

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 16:40 от Galina86

# 217
Бира и вино по малко са позволени и през бременността. Шампанското е на винена основа. Аз говорех за ракия ( 40-45°), както и това, че алкохола във водата за уста е етил, метил или каквото е там, също високоградусов. От една глътка по грешка нищо няма да стане, но някои хора при жабурене не успяват да изплюят всичко и преглъщат някаква част, и ако жабуренето е често...
И аз съм жива след като празнувах Деня на любовта.
Задълбава се в някаква друга тема така.
Има много инфо в нета за това колко мл от какъв алкохол няма да навреди при консумация. Той обаче няма да помогне при зъбобол😊
Само не разбрах защо ти е нужна инф за кой алкохол можеш да консумираш? Моя съвет беше да се жабури …… 🧐

# 218
  • София
Само не разбрах защо ти е нужна инф за кой алкохол можеш да консумираш? Моя съвет беше да се жабури …… 🧐
Явно за някои жабуренето завършва с глътване Satisfied Не искат да хабят ракийката в канала Stuck Out TongueSatisfied

# 219
И аз имам тежка алергия. За.бременност пробвах хомеопатия и шуслерови соли , но без успех. Спях с отворена уста, закон имам и носно изкривява на преградата.
Сега съм малко по-добре.
П.с. на кой алерголог ходите. Чудя се да отида ли сега като нямам симптоми или да изчакам.
. Ходих при Мандажиева ,не бих казала ,че останах доволна ,мисля да се консултирам онлайн с доктор Талят Чолак ,тъй като той работи извън София .
Имам записан час при доктор Диана Христова в Неоклиник за месец март .
За съжаление по време на бременност не могат да се правят никакви изследвания .
Аз ходих предварително преди симптомите ,вече се появиха и ще ходя отново . Мой съвет е да отидете от сега .
Имайте впредвид ,че по време на бременност могат да се появат нови алергии или пък да не се проявят такива ,които вече
имате . 
Вие каква хомеопатия ползвате и дали Ви беше назначена от лекар ?

# 220
Явно за някои жабуренето завършва с глътване Satisfied Не искат да хабят ракийката в канала Stuck Out TongueSatisfied

Много яко, че раздвижихме темичката. Разбрахме се като глухия, немия и слепия😂😂😂, но нищо. Който иска да си чете, каквото му трябва.

# 221
  • София
Много яко, че раздвижихме темичката. Разбрахме се като глухия, немия и слепия😂😂😂, но нищо. Който иска да си чете, каквото му трябва.
Ами аз уж четох, но от едно предложение за жабурене с ракия, стигнах до твой пост колко мл алкохол било позволено на бременна да пие, затова си помислих, че някой сигурно завършвате жабуренето с пиене. Satisfied Не знам как при жабурене, ще глътнеш без да искаш, пак пиша жабурене, не гаргара (макар и при нея да е малко вероятно). Все си мсиля, че средноинтелигентен и над 5 годишна възраст би успял техничски да се жабури без да преглъща. А позволени мл алкохол и бременност няма да коментирам, че в съседна тема ми скочиха на "въпреки" как не можели без цигара и алкохол. Както и да е, отплеснахме се.

# 222
Момичета, имам бързи 2 въпроса.
1. Защо не е препоръчителен прием на магнезий в ранните седмици?
2. Колко време след терапия за нарушена влагалищна флора (бактерии) , може да те даде вагинален секрет за изследване?
Благодаря 🤗

# 223
  • гр.Пловдив
Момичета, имам бързи 2 въпроса.
1. Защо не е препоръчителен прием на магнезий в ранните седмици?
2. Колко време след терапия за нарушена влагалищна флора (бактерии) , може да те даде вагинален секрет за изследване?
Благодаря 🤗

Аз мога да отговоря по втория въпрос-на мен ми искаха вземане на микробиология на следващия ден след приключване на курса на лечение с вагиналните глобули

# 224
На мен ми правят микробиология поне след 4-5 дни. Най-скоро са ми правили след 3.
По първия въпрос и аз не мога да отговоря.
А и аз да питам. За възстановяване на флората след лечения с антибиотици, какви глобули сте ползвали, които да действат ефикасно? Чета за Лактажин  и някакви други, но има много марки.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт