Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 521
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
Vania, кръвната захар не е добре. Посети ендокринолог за повече разяснения.
Аз гледам че до 6 е нормата и си мисля че е наред Simple Smile

Не, за бременни е до 5.10 тавана. 6 е за небременни хора.

В норма е. Сигурно си яла скоро (до преди час - два може би). За всеки триместър горната граница е различна. Ровила съм само за трети триместър и горната граница е до 6,5, но само сутрин, до 10ч, на гладно. Ако се измери, напр. в 11ч на гладно, пак не е правилно измерено.
Така в лабораторията, когато мерих, ми казаха, че няма нужда да е на гладно. След изследването  бях много извън нормата. Сестра ми ми прати глюкомер, с който се мерих вкъщи, така както правят обременяването в лабораториите, и всичко беше наред.

# 256
Момичета някоя да има проблем с кръвното. Напоследък не се чувствах добре и започнах да го меря. Оказа се че долната граница стои на 50 и е доста ниско като изчетох малко информация. Ще се радвам някой да сподели ако е бил така и как да я вдигна. Иначе писах на АГ и чакам да видя какво ще каже и ако трябва консултация да направя.

# 257
Здравейте момичета, в 26 г.с съм  след прекаран ковид.Тази сутрин пуснах кръвни изследвания, но D Dimer излезе завишен.Дали е нормално за тези срокове от бременността?Прикачвам снимка

Кръвната захар не е добре за бременна, трябва да пуснеш натоварване с глюкоза. Задължително се консултирай с АГ  и с ендокринолог за захарта. Може да си развила гестационен диабет.

# 258
За захарта ясно, но момичето пита за резултата за Д-димер… ако някой все пак знае по въпроса нека ѝ даде информация.

# 259
Здравейте. Има ли някой, при който бебето да е имало нисък пулс в ранните седмици? В 6гс съм, но установиха малко слаба сърдечна дейност, искам да питам някой в такива състояние дали всичко се е развило нормално после и каква може да е причината?

# 260
При мен в края на 6-та седмица изобщо не се засичаше пулс. Казаха, че ембриона има само пулсации. В 8-ма седмица на следващия ми преглед си имаше нормална сърдечна дейност и пулс. Може и да е твърде рано и това да е проблемът.

# 261
  • София
За захарта ясно, но момичето пита за резултата за Д-димер… ако някой все пак знае по въпроса нека ѝ даде информация.

Моят Д-Димер в 35г.с. Беше 2.94. Ходих на съдов хирург и пуснах повече изследвания преди това. Той каза, че е нормално да бъде завишен през бременността. След това го показах на АГ и ми каза същото.
Стойностите са различни през бременността, дори май в някои лаборатории пише какво е нормално за всеки триместър.
vania.racheva Не се шашкай предварително. Въпреки, че моя беше над скалата, която гледах в нета, нищо не ми изписаха допълнително.

# 262
  • Sofia
А моята АГ упорито не иска да изследвам д-димер. Всеки път ми казва, че по време на бременност д-димерът винаги е завишен. Моят е 1,96 ng/L.
И да - 0,50 не е горната граница за бременни. Например за третото тримесечие според референтните стойност на лабораторията на НКБ, горната граница е 2,2.

# 263
Благодаря момичета , успокоихте ме.В петък съм при АГ и ще видим какво ще каже.Сега съм притеснена относно кръвната захар ..навсякъде чета че нормата е до 5.1, дано да може да се регулира с диета и да няма последствия върху бебето.

# 264
Привет. Излезе ми високо црп, над 5. В 6г.с съм. Какво може да значи това и опасно ли е?

# 265
  • Sofia
Доколкото знам от АГ, CRP може да е завишен по време на бременност и е нормално. Но все пак се консултирай с АГ да изключи инфекция на базата на останалите показатели.

# 266
Привет. Излезе ми високо црп, над 5. В 6г.с съм. Какво може да значи това и опасно ли е?
Звъннете на АГ по добре

# 267

Мами, бърз въпрос - на вас прескача ли ви сърцето от време на време. Всички изследвания са ми наред, магнезий и тн. Казах на АГ, той ми увеличи магнезия на 3х1, магнерот.
Забелязах, че горе долу започна да прескача в 7 мия месец.

# 268

Мами, бърз въпрос - на вас прескача ли ви сърцето от време на време. Всички изследвания са ми наред, магнезий и тн. Казах на АГ, той ми увеличи магнезия на 3х1, магнерот.

Моето сърце също прескача и то от самото начало. Случва ми се в месеца може би по два пъти за по няколко секунди.

# 269

Да ,започня някъде в началото и до към 5-ти месец почна да става много на често ,сега поотмина ,в 6-ти съм .

Общи условия

Активация на акаунт