Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 487
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
А от коя седмица най-рано е допустимо да се започне антибиотик? Аз съм със стрептококи, но в 13-та седмица и очаквам и при мен да изпишат антибиотик.

dream555, при теб чак сега ли пускат първа микробиология или инфекцията се е появила по-късно, по време на бременността?

# 556
А от коя седмица най-рано е допустимо да се започне антибиотик? Аз съм със стрептококи, но в 13-та седмица и очаквам и при мен да изпишат антибиотик.

dream555, при теб чак сега ли пускат първа микробиология или инфекцията се е появила по-късно, по време на бременността?

Пускаха ми и преди микробиология, но тогава нямах. Появили са се по-късно.

# 557
Ами,поне след 16-18. На мен така са ми казвали. Може и в 15 г.с някакъв ,не толкова силен сигурно. Ако доктора ви изпише ,вие трябва да го пиете,няма как да не .

# 558
Ранните контракции, колко пъти ви бяха на ден, защото и аз имам и ми е притиснено. [/b]
При мен ранните контракции освен тежест се усещаше и точно опъване, и леки бодежи. А вече като ми порасна корема към 7-мия месец видимо освен тях се виждаше и стягането.

# 559
Не си спомням колко бяха на ден, по-скоро ги отчитах като едни период от около 1 час примерно.. Но и тогава си пиех магнерот,но шпа, после започнах и салбутамол и си помагат хапчетата.

# 560
На мен лекар ми е казвал, че подготвителните контракции са нормални до около 8-10 на ден. Аз имах горе долу по толкова още от 18-20г.с. Започнах магнезий, който леко ги разреди, но си останаха ежедневни и ги имах плътно до края на бременността.

Важното при подготвителните контракции е да няма болка. При тях е нормално да се усеща стягане, което прилича на изтръпване, и самия корем става твърд. Ако са безболезнени и не водят до скъсяване на шийката, няма абсолютно никакъв проблем. А поначало безболезнените контракции няма как да започнат родова дейност. Те не са толкова силни, че да предизвикат раждане.

Аз втората бременност имах толкова много подготвителни контракции, че бях спряла да им обръщам внимание. И нямаше никакъв проблем въпреки стотиците контракции през бременността - родих ден преди термина.

# 561
бременна съм в 9-ти месец и ще ходя на алерголог за тест за алергии. Някой знае ли дали е опасно, ако получа сега на самия тест алергия към някое от веществата?

# 562
От сутринта ме боли главата, запушен ми е носа и ме втриса. Може би настивам.. Какво мога да пия? Инфлуцид? Някакви чайове?

# 563
До колкото знам, само парацетамол, може да се пие при бременност, дано се включи и някой по компетентен от мен.
Аз пия чай от лайка с мед и лимон, за него знам, че не е вреден.

От сутринта ме боли главата, запушен ми е носа и ме втриса. Може би настивам.. Какво мога да пия? Инфлуцид? Някакви чайове?

# 564
Момичета, някоя от вас приема ли колаген и ако да - какъв? В средата на 7 месец съм и макар да не съм наддала много кг и да се движа  си ми тежат и си ме болят стави, кости от седмица насам.....Отделно бил добре и за кожата. АГ ми каза, че няма проблем да приемам, но не можа да ми препоръча някакъв конкретен.

# 565
Ох, ужасно е. Главоболието се засилва, много е стрелкащо и остро. Моля още някой да се включи мога ли да пия парацетамол?
Моята АГ е отпуска. Ако ми е зле, мога ли да ида на спешен АГ кабинет? В Шейново ми е докторката. Не знам към кого да се обърна като тя не е на работа..

# 566
Парацетамол може. Може да попитате и личния лекар или в аптеката.

# 567
Ох, ужасно е. Главоболието се засилва, много е стрелкащо и остро. Моля още някой да се включи мога ли да пия парацетамол?
Моята АГ е отпуска. Ако ми е зле, мога ли да ида на спешен АГ кабинет? В Шейново ми е докторката. Не знам към кого да се обърна като тя не е на работа..
Казваш че АГ то не е на работа, ако и звъннеш 🤔или върви на спешен кабинет, за да се вземат мерки на време.Недей отлага!

# 568

Аз бях съвсем в началото на бременността (някъде 7г.с.) , когато ми се наложи да пия Аугментин (бях с инфекция на Бартолиновата жлеза), 3 седмици по-късно трябваше да пия по-силен антибиотик. Както са казали по-рано: в някои случаи е по-добре антибиотик, отколкото инфекция.

# 569
Момичета имам нередовен стомах/ констипацията.
Прясно мляко ,кисело  , топла вода , круши, тиква , чайове… нищо не помага. Мога ли да хапна шоколад Комфорт ? Позволен ли е при бременност. Приятелка ми каза че нейната акушерка е позволила, но четох че е противопоказно.

Общи условия

Активация на акаунт