Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 381
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Ако на теста ви пише 2-3 значи овулацията ви е била преди толкова време и тогава сте заченали, но реално вие сте в 4-5 г.с., защото се счита, че бременността започва от първият ден на последният МЦ.
Pistachio, го е обяснила много добре, а аз просто го повторих с други думи 😀
Дано разберете една от двете.

# 661
Може да изчислите всичко тук  : https://www.hipp.bg/bremennost/rkovodstvo/kalkulator-na-termina/
Здравейте майки и бъдещи майки! 🌸😋
Може би въпросът ми за някои ще бъде глупав, но ми е за първи път.
Бременна съм, направих днес дигитален тест за бременност на Clear Blue - този който отчита и седмиците, но мен ме обърка нещо.
Когато на теста излезе 2-3 седмица тоест отговаря на 4-5 гестационна седмица ли?

# 662
Ако на теста ви пише 2-3 значи овулацията ви е била преди толкова време и тогава сте заченали, но реално вие сте в 4-5 г.с., защото се счита, че бременността започва от първият ден на последният МЦ.
Pistachio, го е обяснила много добре, а аз просто го повторих с други думи 😀
Дано разберете една от двете.

Това е друго нещо, благодаря ви за отговора- от такъв имах нужда! ❤

# 663
  • Пловдив
По отношение на котката: Аз бях категорична, че ще я задържа, изследвах се, няма проблем, обикновено първата реакция на хората без животни е да дадат непоискани съвет и да кажат, че трябва да се махне. Прочетете по отношение на риска, ако животното не се храни със сурово месо и не излиза, рискът е малък, почти незначителен.  Ние също имаме робот-прахосмукачка, така че проблемът с космите и тоалетната не е толкова голям. Прочетете кой вид (соя, бентонит, силикон) ще е по-добър, може да сложите постелка/килимче пред котешката тоалетна, за да не остава по лапите, има такива в zooplus. Аз ползвам соев пълнеж за тоалетната, която е закрита. Не мога да си представя да оставя котката ни на друг, освен ако наистина има сериозен проблем.
Filme много е готина котаната, не знаех че си имаш домашен любимец! Трябва да те питам за някой съвет по отношение на съжителството между бебето и котето.

# 664
Здравейте да питам от коя г.с. в последния триместър прегледите стават два пъти в месеца?

# 665
36 -та седмица

# 666
Някоя пила ли е Зинат през бременността? В 22 г.с. съм и трябва да започвам приема му, защото съм с много висока температура и болки в гърдите вече 3ти ден.
Аг ми каза също, че за температурата мога да пия аналгин, защото парацетамола почти не ми действа, обаче аз се страхувам, бих пила инцидентно само…
Пили ли сте аналгин?

# 667

Аз ходих на преглед през 29+4 дни и АГ иска да идвам през 32 г.с. каза, че вече на две седмици ще ме вика

# 668

Аз ходих на преглед през 29+4 дни и АГ иска да идвам през 32 г.с. каза, че вече на две седмици ще ме вика
Частен или по здравна каса?

Vivka9, предишната бременност съм пила 3 пъти аналгин заради зъб. 2 пъти преди и един след изваждането му.
Щом лекарят е преценил, че ползите надхвърлят риска от приема на тези лекарства по-добре си го слушайте.

# 669
Здравейте ,получавали ли сте задух през бременността?

# 670

Мхмм
След почти всяко хранене. Като слезе надолу бебето за раждането ще се диша по-лесно. Просто сега притиска диафрагмата.

# 671
Да, даже толкова често, че ако не получа чак ще ми е чудно Simple Smile Grinning

# 672
Благодаря ви за отговорите ,тамън се чудех пак да звъня на АГ 😂

# 673
Някоя пила ли е Зинат през бременността? В 22 г.с. съм и трябва да започвам приема му, защото съм с много висока температура и болки в гърдите вече 3ти ден.
Аг ми каза също, че за температурата мога да пия аналгин, защото парацетамола почти не ми действа, обаче аз се страхувам, бих пила инцидентно само…
Пили ли сте аналгин?
Аз пих зинат точно към 20 и някоя седмица. Нямаше никакъв проблем.

# 674
Момичета, вие разбирате ли когато бебето вече се е обърнало, готово в поза за раждане. Усеща ли се нещо? Аз съм в 33 г.с. и още не сме се обърнали. Дали аз ще усетя като се обърне вече!?!

Общи условия

Активация на акаунт