Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 372
  • 773
  •   1
Отговори
# 675

Аз ходих на преглед през 29+4 дни и АГ иска да идвам през 32 г.с. каза, че вече на две седмици ще ме вика
Частен или по здравна каса?

Vivka9, предишната бременност съм пила 3 пъти аналгин заради зъб. 2 пъти преди и един след изваждането му.
Щом лекарят е преценил, че ползите надхвърлят риска от приема на тези лекарства по-добре си го слушайте.

Частен.
Момичета, вие разбирате ли когато бебето вече се е обърнало, готово в поза за раждане. Усеща ли се нещо? Аз съм в 33 г.с. и още не сме се обърнали. Дали аз ще усетя като се обърне вече!?!

Аз в един момент през 29г.с. усещах нещо като бълбукане ниско долу и два пъти някакъв странен бодеж (в един ден това) и цял ден не усещах бебчето. Доста се уплаших, чудех се какви са тия “бълбукащи” работи чак там долу на триъгълника. На следващия ден отидох на АГ и ми каза, че вече е с главата надолу. Сега съм в 30г.с + няколко дена и си рита бебето, но отвреме-навреме усещам ниско долу да се случват някакви неща😅

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 23:54 от littlemuffin

# 676
littlemuffin, частният има изгода да те вика на 2 седмици от по-рано. Тия по ЗК не са толкова заинтересовани.

# 677
littlemuffin, частният има изгода да те вика на 2 седмици от по-рано. Тия по ЗК не са толкова заинтересовани.
Мен по ЗК ми казаха след 30г.с. прегледите са на 2 седмици след 36г.с. всяка седмица.

# 678
Привет, утре ще давам кръв за РАРР-А и Бета ЧХГ свързани с предстроящ скрининг в 12та седмица. Тъй като пия Еутирокс сутрин, знаете ли да трябва да го пропусна преди изследването или няма проблем? Логиката ми е че няма връзка между трите неща, но искам да съм сигурна. Simple Smile Благодаря предварително!

# 679
  • София
През първата ми бременност не усетих изобщо кога се обърнал, на прегледа в 31 седмица вече беше с главата надолу. Може да ви се стори странно, но ми се видя рано и попитах дали може да се обърне пак, нямало шанс. Иначе има и бебчовци, които до седмица -две преди раждането са седалищно и се обръщат накрая.

# 680
Момичета, вие разбирате ли когато бебето вече се е обърнало, готово в поза за раждане. Усеща ли се нещо? Аз съм в 33 г.с. и още не сме се обърнали. Дали аз ще усетя като се обърне вече!?!

Трудно можеш да усетиш. Евентуално ако бебето започне да те рита в ребрата, може да разбереш. Но разбира се, всяка бременност си е индивидуална. Аз и двата пъти не съм усетила.

Има неща, с които можеш да подпомогнеш обръщането на бебето и заставането му в най-правилната позиция - много разходки (добре, че времето се оправя); седене леко приведена напред, а не облегната назад; лежане предимно на лявата страна; седене и леко подрусване върху гимнастическа топка. Аз от края на 8ми месец вечер у дома си седях само на топката и много ми помогна бебето да застане в подходяща позиция и да слезе надолу. Също мисля, че имаше определени специфични пози, които да подпомогнат обръщането. Провери в интернет. Общо взето, лекарите рядко дават такива съвети, защото изобщо не ги интересува дали плода ще се обърне. Ако не се обърне - секцио. Затова бременните е добре сами да се информират и да си помогнат.

# 681
Привет, утре ще давам кръв за РАРР-А и Бета ЧХГ свързани с предстроящ скрининг в 12та седмица. Тъй като пия Еутирокс сутрин, знаете ли да трябва да го пропусна преди изследването или няма проблем? Логиката ми е че няма връзка между трите неща, но искам да съм сигурна. Simple Smile Благодаря предварително!

Не е нужно да се спира, аз поне не съм спирала моя, освен ако не пускам хормони на щитоводната. На друго май не влияе приемът.

# 682
Мили мами, в момента се намирам в 7 месец от бременността ми. Термина ми е определен за 11 май. По медицински причини трябва да родя секцио. Предвид краткия период от време, който остава Аг ми каза, че трябва да определим дата. Кога според вас може най-късно да се направи секциото, т.е. колко дни преди термина е най-безопасно.

# 683
Мили мами, в момента се намирам в 7 месец от бременността ми. Термина ми е определен за 11 май. По медицински причини трябва да родя секцио. Предвид краткия период от време, който остава Аг ми каза, че трябва да определим дата. Кога според вас може най-късно да се направи секциото, т.е. колко дни преди термина е най-безопасно.

10 дена преди термина можеш да си избереш дата т.е. дата между 1ви и 11ти май.

# 684
Здравейте, в началото на бременността съм. Моята АГ ме изпраща на първото изследване - пакет тромбофилии. Каза ми ,че го прави стандартно на всяка бременна, заради корона вируса. При първата бременност не ми е правено такова. Моля дайте ми мнение на вас правено ли ви е без конкретна причина. Явно за 5 г. са се променили нещата.

# 685
Доколкото знам не се прави профилактично, понеже си е скъпо и не се поема от касата. Изследва се при проблеми със забременяването или след загуба най-често.
Иначе е хубаво да се направи, в някои случаи тромбофилията може да създаде сериозни проблеми.
Не знам какво да посъветвам, аз не съм изследвала, но мисля преди евентуална бъдеща бременност да ги пусна също за мое спокойствие.

# 686
Здравейте, в началото на бременността съм. Моята АГ ме изпраща на първото изследване - пакет тромбофилии. Каза ми ,че го прави стандартно на всяка бременна, заради корона вируса. При първата бременност не ми е правено такова. Моля дайте ми мнение на вас правено ли ви е без конкретна причина. Явно за 5 г. са се променили нещата.

Във форума вече има много случаи на аборти заради тромбози в плацентата в следствие ковид. А тромбофилията утежнява в пъти вероятността от тромбози.

# 687
Скъпо си е наистина, а и като не ми даде сериозна причина за него се усъмних. Имам нормална първа бременност, тази ми е втора, а все още съм в 7 г.с. Чудя се дали за да се застрахова АГ го прави?
Доколкото знам не се прави профилактично, понеже си е скъпо и не се поема от касата. Изследва се при проблеми със забременяването или след загуба най-често.
Иначе е хубаво да се направи, в някои случаи тромбофилията може да създаде сериозни проблеми.
Не знам какво да посъветвам, аз не съм изследвала, но мисля преди евентуална бъдеща бременност да ги пусна също за мое спокойствие.

# 688
След като не е към задължителните изследвания, явно иска да се застрахова.
Аз бих се зарадвала, че лекар ми го предлага, защото повечето жени дори не знаят за тромбофилия и лекарите не го споменават също. Сега поне може да си проучите и да вземете решение. Не е задължително иначе.

# 689
  • София
А има шанс и за пари да го прави. И аз съм в 7ма седмица с първа бременност преди 4 години, моята АГ не ми е споменавала нищо. Бих поискала второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт