Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 13

• 74 840
  • 853
  •   1
Отговори
# 690
В Кауфланд, Лидл, Фантастико, Т-Маркет, Метро ...  служителите познават продуктите, които се предлагат в магазина, дават нужната информация. В Била днес ме гледаха неразбиращо.
Само споделям....

Да, можело е да ви насочат към техен колега, който да ви помогне.😃

# 691
Аз онзи ден взех картофи на -50% и си бяха идеални. 2 кг ми стигнаха за 2 яденета и нямаха нито развалено, нито дупки. Повечето намалени плодове и зеленчуци изглеждаха добре.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:27 от PeacockLove

# 692
  • София
Аз онси ден взех картофи на -50% и си бяха идеални. 2 кг ми стигнаха за 2 яденета и нямаха нито развалено, нито дупки. Повечето намалени плодове и зеленчуци изглеждаха добре.
Зависи от конкретния магазин/управител. Редовно взимам намалено месо (25 или 50%), което на вид е идеално. Приготвям го същия ден или на следващия. Но наскоро влязох в магазина на Плиска и имаше преоценено месо - сиво на цвят. Sad Не знам кой би го купил! Ще е опасно дори за домашни любимци.

Eleonora95, редовно взимам неща с 50% отстъпка и ги маркират без проблем. Взимала съм месо, мляко, кремчета, сирене за мазане, картофи, чушки, банани. Съвсем нормално е отразено в касовата бележка. Или става въпрос за друг вид разпродажби и намаления?

# 693
Аз онси ден взех картофи на -50% и си бяха идеални. 2 кг ми стигнаха за 2 яденета и нямаха нито развалено, нито дупки. Повечето намалени плодове и зеленчуци изглеждаха добре.
Зависи от конкретния магазин/управител. Редовно взимам намалено месо (25 или 50%), което на вид е идеално. Приготвям го същия ден или на следващия. Но наскоро влязох в магазина на Плиска и имаше преоценено месо - сиво на цвят. Sad Не знам кой би го купил! Ще е опасно дори за домашни любимци.

Eleonora95, редовно взимам неща с 50% отстъпка и ги маркират без проблем. Взимала съм месо, мляко, кремчета, сирене за мазане, картофи, чушки, банани. Съвсем нормално е отразено в касовата бележка. Или става въпрос за друг вид разпродажби и намаления?
Когато са на ,,разпродажба", тоест излизат от асортимента е невъзможно. Ако са на акция, стокова група, супер цена и др., без проблем се намалят с още 25/50% и става супер изгодна цената.

# 694
Днес в Била имаше зеленчуци с червен етикет с 50% намалена цена. На касата се оказа, че намалението е 25%. Касиерката  не знаеше кой е сложил етикет с 50%. Утре мисля да подам жалба. Те ни мислят за глупаци.
Това трябваше на място да го направиш. Викаш управител и така.

# 695
Аз не ходя често до Била, но никога не съм виждала намалени стоки.
Къде стоят тези намалени артикули, на отделен щанд ли до касите ли?

# 696
Аз също не бях виждала намалени нехранителни стоки извън обявени промоции в Била. В събота минахме през филиала в Марково тепе в Пловдив, където рядко ходя, и вървейки по пътеката към касата, почти накрая, видях стелаж с козметика - бои за коса и крем за лице, някои от които намалени с 67 %. 
Не знам дали във всеки филиал има обособено място или ги намаляват там, където стоят по принцип.

# 697
  • София
Само за намаления плод и зеленчук знам, че е до редовните ПиЗ.
Преди няколко дни докато бях на касата и дядката-охранител налетя като изтребител, пререди ме, мъкнейки 3 -4 бучки вакумирано сирене. На етикета беше сложена оранжева бележка с 50% намаление. Плати ги и си ги заключи в 1 багажна клетка с доволно изражение. Клиентка след мене се възмути, че персонала се урежда, но нито касиерката, нито дядката и обърнаха внимание.
Действието се разви в Била,  до метростанция Дианабад.

# 698

Когато са на ,,разпродажба", тоест излизат от асортимента е невъзможно. Ако са на акция, стокова група, супер цена и др., без проблем се намалят с още 25/50% и става супер изгодна цената.

Тези рапродажби са обозначени с етикет, нали така? Стикерите с 25% и 50% са заради срока на годност. Касиерката е трябвало да сложи намалението. Отделен е въпросът, че стикерът е възможно да е за друг артикул.

# 699

Тези рапродажби са обозначени с етикет, нали така? Стикерите с 25% и 50% са заради срока на годност. Касиерката е трябвало да сложи намалението. Отделен е въпросът, че стикерът е възможно да е за друг артикул.
Да, на касата се намалят, но арт на разпродажба, ако са с изтичаш срок и някой ,,умен" е решил да сложи стикер, просто технически е невъзможно да се намалят , дори да имат стикер, системата не позволява да се натисне бутон 50% или 25 на касата. Сутрин има най-много намалени неща, защото тогава се гледат сроковете и сортират  - месо,млечни, както и ПиЗ.
Млечните и месото се слагат в някоя от ваните.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 12:02 от Eleonora95

# 700
До коя институция мога да пиша жалба срещу Била за повреден уж кантар на касата? Всички продукти са изтеглени почти двойно. Който се усети, правят сторно, другите пият една студена вода

# 701
До коя институция мога да пиша жалба срещу Била за повреден уж кантар на касата? Всички продукти са изтеглени почти двойно. Който се усети, правят сторно, другите пият една студена вода

КЗП? Агенция по метрологичен контрол?
Иначе и мен в Била се опитаха да ме метнат. Купувам ролон, обаче не разчита баркода системата нещо и ми маркират друг вид, съответно с 3 лв по-скъп от цената на етикета. Мениджър ли какъв е там, ама госпожо то е същото. Е как ще е същото като ми маркирате друг продукт с друга цена.
Където мине номера, мине...

# 702
  • Sofia
И в Т маркет контролният кантар ,който е  при плодовете ,измерва по-малко отколкото на касата/кв.Лагера/

# 703
  • София
Сигурно ли е, че кантарът е грешен? Защото в подобна ситуация премериха тиквата наново и същият кантар отчете вярно. Simple Smile Касиерката не знаеше как се е получило. Според мен просто е била по-внимателна при повторното мерене. Разликата в килограмите беше около 2 пъти.

# 704
Здравейте, събирам комплекта ножове на kitchenaid, които са сега намалени с точки в била. Остава ми само ножът за зеленчуци, но го няма в моята била, чудя се дали въобще го има някъде или просто още не е пуснат. Ако някой знае магазин, в който е наличен, ще съм много благодарен

Общи условия

Активация на акаунт