Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 530
  • 758
  •   2
Отговори
# 450
Аз имах изобилие от странични реакции, когато го нанасях на суха кожа, че и по 20 минути след миене чаках. Лющех се като гущер и то години наред. Откакто го нанасям с водна възглавница нямам никакви реакции и лющенето е съвсем малко и само понякога. От двама американски дерматолози научих, че най- добрият начин е водна възглавница.
За протокола, от 2015 година ползвам третиноин. И на му чета листовките, защото не го ползвам като лекарство срещу акне.

На който не му се отговаря да не отговаря.

# 451
Може ли да обясниш кой метод наричаш "водна възглавница"? Simple Smile

Начина по който аз нанасям е следния: Понеже вечерния ми крем е много мазен, след като се изкъпя слагам много лек хидратиращ и немазен, изчаквам докато кожата ми е напълно суха и крема е попил, после слагам ретинол, изчаквам го да попие и после слагам плътния крем.

# 452
Същото, но без изчакване за попиване. Не ползвам мазни кремове. Първият крем, който нанасям е нещо леко като CeraVe или Bepanthol, след него третиноина и след него нощния ми крем, който е силно хидратиращ.

# 453
Easy, бе. Какви сте настървени. Кой както иска да го ползва, явно това, което е правило може да бъде оборено от американски влогъри.
Edit:
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/tretinoin-topical-r … -use/drg-20066521
Адекватен източник на информация.
И сега сериозно - който има чувствителна и реактивна кожа - много да внимава с нанасянето как и кога. Аз лично съм си патила.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 14:47 от MarilynM

# 454
Здравейте, заредих този продукт и се чудя кога да го започна

Дали да изчакам Октомри и преди това да правя пилинг с

# 455
Изчакай с пилинга до Октомври, а започни с ретинола от сега.
Много внимавай с пилинга, аз си изпатих лошо от него, хем си правих тест за чувствителност.

# 456
Някой случайно да има Acnelyse 0,025 .. 🤔 ?

# 457
Някой случайно да има Acnelyse 0,025 .. 🤔 ?
Аз имам. В срок на годност и неотварян. Объркаха ми поръчката и го задържах от неудобство, но вече съм на 0,1%.

# 458
Забравих да посоча, че AIROLа не го взимам в ролята на медикамент а само превантивно.
От къде се снабдявате с AIROL? Аз разбрах, че в Гърция вече не се предлага.

# 459
  • DE
Забравих да посоча, че AIROLа не го взимам в ролята на медикамент а само превантивно.
От къде се снабдявате с AIROL? Аз разбрах, че в Гърция вече не се предлага.

Миналата година го купих от Гърция (Крит).
Сега преди няколко дена си взех от Венеция този крем:

В първата аптека ми искаха рецепта, опитах във втора аптека и там ми го дадоха без рецепта.
Струва 16-17€.

# 460
Благодаря.
А в Германия как изглежда крема с третинион?

# 461
Същото, но без изчакване за попиване. Не ползвам мазни кремове. Първият крем, който нанасям е нещо леко като CeraVe или Bepanthol, след него третиноина и след него нощния ми крем, който е силно хидратиращ.
Може ли да споделиш какъв силно хидратиращ нощен крем използваш?

# 462
Благодаря.

Cordes Vas 0,5 е единственият третиноин, който се продава в Германия. Продават го само с рецепта и досега винаги като съм го купувала не е бил наличен в аптеките. Поръчват го и го вземам на другия ден.

https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/2137594/cordes-vas-creme.htm

Нощния ми крем от около две години е този. Може би трябва да го сменям вече, но много ми харесва. Често има по 20-30% намаления и тогава го купувам.

https://www.sephora.de/p/ultra-repair-hydra-firm-night-cream---s … pcK8aAnQoEALw_wcB

# 463
Аз нанасям около очите и по цялото лице третиноин 0,025%, нямам проблем с това, нямам и бръчки. Предполагам обаче е ген по-скоро, имам мазна и плътна кожа, която не се сбръчква, а се отпуска.
0,25 е слаб, затова.Моята кожа е съшата, но като мажех с 0,5 и 1% имах яко сбръчкване около очите и ужасно белене на лицето..С 0,25 и аз нямам проблем.

# 464
  • DE
Благодаря.

Немския CORDES VAS Creme никога не съм го ползвала, не искам да ви подвеждам, ама бях чела някъде, че е малко мазничък. Може би Soft Click може да даде много по- добра информация за него.
Малко допълнение,  българските рецепти в Германия ги акцептират, заплаща се  пълната цена на медикамента.
Рецептата след това се връща обратно с печата на аптеката където е направена покупката. Дали обаче с тази рецепта може в друга аптека нова покупка да се направи това незнам.

Пример за CORDES VAS Creme
Preis:
18,69 €
Anbieter: Shop-Apotheke
Kassenrezept: 5,00 €    това е цената за пациенти към немските здравни каси по рецепта
Zuzahlungsbefreit: 0,00 €.   това е най- обобщено за социално слаби
Privatrezept: 18,69 €    това е цената за тъй наречените частни рецепти в случая българските.
Selbstzahler: 18,69 €   самостоятелно плащащи.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 14:46 от tombob

Общи условия

Активация на акаунт