Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 64 551
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Има ръкавички, някъде гледах.

# 691
  • София
За ръцете, че и за лицето купувайте Ахромин. Брутално хубав и изпитан крем!
Лице, деколте, шия, ръце, мазоли Mr. Green
Не се шегувам, като нямаше трет, петна от бремености с това третирах и имаше пълна полза и нулево неразположение.

# 692
Кога? Сега се твърди, че в него няма съставката, махаща петната, а именно- хидрохинон.Иначе в моето юношество се ползваше много, да.

# 693
  • София
За ръцете, че и за лицето купувайте Ахромин. Брутално хубав и изпитан крем!
Лице, деколте, шия, ръце, мазоли Mr. Green
Не се шегувам, като нямаше трет, петна от бремености с това третирах и имаше пълна полза и нулево неразположение.

Малко парабени, малко други глупости, не му е идеално лош състава, ще взема да го пробвам, моята кожа, не е от чувствителните Mr. Green
Състав: AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE SE, PETROLATUM, DIMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, STEARIC ACID, BENZOPHENONE-3, PALMIC ACID, BUTYLENE GLYCOL, PARFUM, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, LACTIC ACID, GLYCYRRHIZA URALENSS ROOT EXTRACT, 2-BROMO-2NITROPROPANE-3,1-DIOL, SODIUM BENZOATE, DITHIAOCTANEDIOL, GLUCONIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SUTILANIS, BETA-CAROTENE, LINALOOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, EUGENOL, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, GERANIOL, CITRONELLOL, CINNAMYL ALCOHOL.

# 694
  • София
А, има от всичко, ама за три лева.

ДЖЗ, и сега си мажа ръцете - две дълбоки прорезни рани от счупени чаши, две парвания на реотан от гювеч и едни гъби в масло Laughing
Всичко избеля, заглади се

# 695
  • пустинята Гоби
Аз съм мазала Ахромин, нищо не направи. Пак ще пробвам де, ама не е това, което е бил със сигурност.

# 696
Ретиноида на Ординари клепотя на ръцете аз,но малко ме е шубе да не си докарам обратен ефект заради лампата за маникюр. Имах си огромни проблеми/чела си ме/ с оная,която ми гореше ръцете.

А ретинолът им пробвала ли си (на the ordinary)? Аз слагам техния 1% ретиол и ми е ок(след година ретеноиди за създаване на толерантност). Сега от както съм в темата обаче, ще пробвам и други арки, но няма да го хвърля този. За ръцете е супер идея, ще ускоря привършването:) Не се бях замисляла за ръцете, че и тях трябва да ги мислим и да надграждам на обикновени кремове за ръце.

Има ли тема за корейската козметика - не смея сама проба грешка, макар, че и моята кожа е благодарна и не ми прави проблеми, но да не дърпам дялова за опашката. Много искам да провам. Преди време си взех от ДМ един крем за очи its skin - корейски, супер бюджетен, с една приятелка бях, тя каза, че им ползва нещата и реших да пробвам. Ок е кремчето, но не мога да кажа нещо уау като резултат, но съ върши работа са хидратиране, нямам много бръчки в околочната така или иначе, но пък цената му наистина е уау Simple Smile

# 697
Има тема за корейска козметика.

# 698
Благодаря ДХЗ, ще потърся:)

А добре де, понеже стана дума за ретинола на CeRave и го загледах - не пише какъв процент е. Аз ли не знам къде да гледам... Но нали е важно да знаеш какъв процент си слагаш - най малкото ако има реакция да намалиш или обратното, ако е ок, да знаеш как да надградиш след даден %.

# 699
Тъй, и аз се метнах на ретинолите. Преди 2 седмици стартирах с Avene Physiolift, който е 0.05. На десетия ден ежедневно мазане, реших, че го оставям за врата и ръцете, и взех Geek &Gorgeous 0.1. Вече 5 ден мажа всяка вечер и засега всичко е наред. Няма белене, лющене и т.н. Като хидратация отгоре ползвах Ceramidin, обаче  усещах  щипане на брадичката, и си взех на ЛаРош циката. Доста по-добре ми хидратира, и кожата е много спокойна. И понеже все бързам и съм нетърпелива, се сдобих с Акнелиз и Ретиридес 0.05.
Решила съм да се пробвам с тях около Януари, но се чудя дали няма да е по-добре да започна с 0.025. Ако има някой започнал с 0.05 директно, моля да сподели опит.

# 700
Всички почти сме почнали с 0,5, защото доскоро нямаше 0,25.

# 701
  • София
Тъй, и аз се метнах на ретинолите. Преди 2 седмици стартирах с Avene Physiolift, който е 0.05. На десетия ден ежедневно мазане, реших, че го оставям за врата и ръцете, и взех Geek &Gorgeous 0.1. Вече 5 ден мажа всяка вечер и засега всичко е наред. Няма белене, лющене и т.н. Като хидратация отгоре ползвах Ceramidin, обаче  усещах  щипане на брадичката, и си взех на ЛаРош циката. Доста по-добре ми хидратира, и кожата е много спокойна. И понеже все бързам и съм нетърпелива, се сдобих с Акнелиз и Ретиридес 0.05.
Решила съм да се пробвам с тях около Януари, но се чудя дали няма да е по-добре да започна с 0.025. Ако има някой започнал с 0.05 директно, моля да сподели опит.

Avene Physiolift е много лек вариант за ретиналов продукт, аз взех директно по-силния A-Oxitive Night Peeling cream и нямам никакъв проблем с него но го и слагам много внимателно. Относно трета, аз не бих започнала директно с 0.5, много е силех, като видях как грозно се обели приятелка започнала с 0.25, аз лично не бих рискувала.

# 702
Благодаря ДХЗ, ще потърся:)

А добре де, понеже стана дума за ретинола на CeRave и го загледах - не пише какъв процент е. Аз ли не знам къде да гледам... Но нали е важно да знаеш какъв процент си слагаш - най малкото ако има реакция да намалиш или обратното, ако е ок, да знаеш как да надградиш след даден %.

Ако се говори за синия процента е 0.3, проверих вчера.

# 703
Благодаря момичета. Ще го мисля по натам дали ще почна директно с 0.05. Между другото бях попаднала на някаква американска дерматоложка с ливанско име, вече не си го спомням, която съветваше при по-силна реакция, да се мие трета половин час след нанасянето му. И така няколко седмици.това ако сандвич метода не работи. Същата между другото мажеше трет в околоочната, като подлагаше със солиден пласт чист вазелин.
И да споделя нещо интересно… след 3 Ковида, кожата ми стана много реактивна. След баня( дори само с вода, ставам на големи червени петна(по цялото тяло) които изчезват след 10-15 мин. А по лицето и врата започнаха да ми излизат единични пъпки тип копривна треска. Излиза, подува се, сърби и след максимум 30 мин изчезва. Това ми се случва дори без грам козметика и грим.5-6 дена след като почнах ретинола спряха да ми излизат по лицето.Дали е съвпадение не знам, но се надявам така и да остане, че другото е много гадно.

# 704
Някoй почиства ли се с мицеларна вода и ако да, изплаквате ли я след почистване и преди слагане нa ретинола? Имам на Авен и я ползвам в мързеливи вечери и се зачудих дали пречи на ретинола ако не я изплакна (на самата мицеларна вода пише изрично, че не се изплаква)

Общи условия

Активация на акаунт