АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 487
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Аз съм непушач и това със пушенето по време на бременност ми изглежда безотговорно. Не искам да съдя никой, само изказвам мнение. Никога не съм пушила и не разбирам тази зависимост, но явно си е краста. Всеки си има пороци.
На мен ми се пие алкохол 😁 По-точно вино, и макар да ми казаха, че няма проблем, аз си мисля, че не е много окей и не си позволявам. Преди всяка вечер след работа си сипвах по една чаша и сега само гледам пълните бутилки в нас и точа лиги като някаква алкохоличка.

# 496
Тютюнопушвнето е вид зависимост, както всяка друга. Аз като човек пушещ по близо 2 кутии на ден и по 2к+ вечер, когато се събирахме на гости или ресторант, бар и тн. Винаги ми е било трудно да ги откажа. Веднъж успях от раз, но тогава не бях толкова страстен пушач. Изпитвах мн вина по време на предната бременност, че пушех до към 3м, докато един ден не се събудих и надушвайки цигара повръщах на фонтан. После пак ги пропуших. Сега ги спрях към 11 седмица с първото прокървявсне и с Ковид. От лежането, когато ставах да ям пушех по 1/2 цигара и ми се завиваше свят и ги гасях. После, като ми изчезна обонянието и вкуса не ги усещах, т.е. знам, че пуша, виждам, че думи цигарата, ама през повечето време все едно не съм си дрпанала, а в редките случаи в които я усещах ми беше гадно и ги оставих.
От тогава съм изпълнила 1 цяла цигара и по 1-2 дръпки на 3 пъти, като се виждах с приятелки.
Честно, много се надявам да не ги започна отново. 😁

# 497
  • Асеновград
Аз не пуша, и затова не знам какво е, и аз си казвам че ако пушех щях веднага да спра, но докато не си пушач няма как да знаеш. Въпреки това си мисля че всяка жена има волята да спре цигарите поне за 9месеца. Ние често пушихме наргиле с мм и приятели, но откакто съм бременна не съм и помисляла, мъжа ми даже забрани да идват гости у нас които пушат.😄 То не че имаме такива познати около нас де..😄 повечето не пушат. Иначе и аз искам да седна да изпия една чаша газирано вино и да си изпафкам сама едно наргиле, ама не се очертава да е скоро.😅 А пък имам много по-важни желания преди това.

# 498
  • София
Мисля, че е излишно да изпадаме в крайности. Всеки си знае и както сега е модерно да се казва ''всеки си преценя''. Нали знаете, че никога не можете да се поставите на 100% на чуждото място. Лично аз познавам жени, които са пушили и са изкарали чудесни бременности, с нормални плаценти и бебета, както съответно и жени с проблеми, които може би са били подтикнати и от тютюнопушенето.

За пушачките ще кажа - аз в началото си купувах безникотинов вейп. Вярно, не е същото, ама се успокоявах, че е нещо. Може да пробвате Simple Smile. Аз спрях да пуша, когато започна зверското гадене.
Иска ми се този път да устискам да не пропуша след като спра да кърмя, ама се познавам, слаба съм и пак ще почна.

# 499
Момичета, колко много сте изписали, нямаше ме няколко дена, та да питам едно нещо и после се връщам да чета 😄
Моят резултат по бхс излезна. Докторът каза, че са идеални, вероятностите са над 10000 и едното е над 6000 велоятност. Но ме притесни една цифра, за която ми казаха че пак е в норми но там чакаше и друга жена и тя уж била с подобни резултати но на нея са били казали, че това е маалко под идеалния коефициент освен ако бебето не е момченце, че ако било така попринцип стойността е била по ниска. Та въпросът ми е може ли да кажете вашите коефициенти и после и полът на бебето ви ако се знае вече.Уж докторът каза че е в нормите но аз нали да се притеснявам за всичко което чувам от всеки 😔 Става въпрос за Free bCG (бета-хорионгонадотропин)MoM  - моят е 0,63 
Според вас как е?

# 500
Аз съм пушач и то страстен. Пуших по кутия и половина на ден и никога дори съм нямала воля да ги понамаля. Истинска късметлийка съм, че още в 7ма седмица, в момента в който надуших цигара ми се надигна. Та да, отказах ги, не пуша, а и не ми се пуши честно казано. Не е благодарение на воля, просто късмет, че ми се отвратиха.

# 501
  • Велико Търново
Здравейте бъдещи мами, и аз се включвам с термин 20 август Blush . Лека бременност на всички! Аз да попитам как стоят нещата с тези определени болнични, които се използват по време на бременността. Аз съм болничен от самото начало, ин витро съм и съм с миома и се водя с рискована бременност. Но се притеснявам дали ще ми стигнат тези дни до 45 дневния болничен.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 11:00 от Plamingo__

# 502
Аз не пуша, обаче съм свикнала вечер като седнем с ММ да вечеряме да си сипем алкохол. Предните бременности съм си позволявала от време на време по половин чаша вино или 1 бира. Питах докторката ми и тя каза, че твърдия алкохол е забранен, но ако ми се пие толкова по-добре да изпия 20гр вместо да го мисля, стига да не е постоянно, твърдия алкохол не ми е проблем. За вино и бира беше казала, че не е проблем от време на време да пия една чаша вино или 1 бира. Даже и сега съм си сипала една чаша бира с вечерята и сега си я допивам. Тази бременост за мой ужас виното ми горчи поне засега.

# 503
  • София
Здравейте бъдещи мами, и аз се включвам с термин 20 август Confused . Лека бременност на всички! Аз да попитам как стоят нещата с тези определени болнични, които се използват по време на бременността. Аз съм болничен от самото начало, ин витро съм и съм с миома и се водя с рискована бременност. Но се притеснявам дали ще ми стигнат тези дни до 45 дневния болничен.
Здравей и честито! Аз миналата бременност бях болничен от 6 седмица и накрая не ми стигнаха 9 дни до 45 дневния. Взех си отпуска за тези дни и всичко беше наред.
Иначе болничните ми ги даваха месец за месец чрез ЛКК.

# 504
За една календарна година имаш право на 180 дни непрекъснат болничен, без значение каква е диагнозата. Става въпрос за болничен за 30 дни и след това негово продължение до 180дни. Това е до 45дневния. Пресметни си и виж да кога ще ти стигнат. Ако трябва прекъсни и си пусни няколко дни отпуск.

Здравейте бъдещи мами, и аз се включвам с термин 20 август Confused . Лека бременност на всички! Аз да попитам как стоят нещата с тези определени болнични, които се използват по време на бременността. Аз съм болничен от самото начало, ин витро съм и съм с миома и се водя с рискована бременност. Но се притеснявам дали ще ми стигнат тези дни до 45 дневния болничен.

# 505
  • Велико Търново
За една календарна година имаш право на 180 дни непрекъснат болничен, без значение каква е диагнозата. Става въпрос за болничен за 30 дни и след това негово продължение до 180дни. Това е до 45дневния. Пресметни си и виж да кога ще ти стигнат. Ако трябва прекъсни и си пусни няколко дни отпуск.

Благодаря! Малко ме е страх да прекъсвам сега болнични, че да не стане объркване с изплащането после, че се е случвало ( с една колежка, че после връща заплатата). Щом може да се прекъсва, значи няма проблем ако не ми стигне да пускам отпуска накрая.

# 506
Привет момичета. За цигарите и аз пуша, но по малко. Спрях стандартните и си позволявам ай кос. Предимно сутрин с кафето 1,2 и за целият ден стигам до 5 макс. Пуши ми се, но гледам да се разсейвам, дъвча дъвки като откачена и постоянно хапвам нещо. За алкохол никога не съм била привърженик и изобщо нищо не пия.
На мен много ми се ядат тестени неща. А за чипса Рафълс с барбекю и мен много ме влече. Но и много си хапвам супи и манджи, като гледам да са без хляб, че и без това прекалявам. Аз нямам търпение до другия четвъртък когато съм на преглед да видим бебчо как расте. ❤

# 507
Момичета, колко много сте изписали, нямаше ме няколко дена, та да питам едно нещо и после се връщам да чета 😄
Моят резултат по бхс излезна. Докторът каза, че са идеални, вероятностите са над 10000 и едното е над 6000 велоятност. Но ме притесни една цифра, за която ми казаха че пак е в норми но там чакаше и друга жена и тя уж била с подобни резултати но на нея са били казали, че това е маалко под идеалния коефициент освен ако бебето не е момченце, че ако било така попринцип стойността е била по ниска. Та въпросът ми е може ли да кажете вашите коефициенти и после и полът на бебето ви ако се знае вече.Уж докторът каза че е в нормите но аз нали да се притеснявам за всичко което чувам от всеки 😔 Става въпрос за Free bCG (бета-хорионгонадотропин)MoM  - моят е 0,63 
Според вас как е?
Здравей, моят е 0,68 и съм с момиче, не са ми казали да е някакъв проблем.

# 508
Аз никога не съм пушила в живота си. Със сигурност е огромна зависимост, но аз не мога да си представя да пуша.  Като знам как ми тежи, че ми се яде в момента джънк и чакам да мине това гадно и да се върна към нормалните хранителни навици и тренировките вечер. Но сега съм парцал, просто нямам никакви сили.

# 509
Моята сага с Ковид продължава 🙄 както 3 дни бях добре и смятах, че съм излекувана, снощи за минути се появи ужасна хрема. Вкус и обоняние нямам 🤷🏻‍♀️ и явно секрета се стича към гърлото, защото се появи и силна кашлица. Много се притеснявам с тая кашлица и това постоянно свиване на корема от нея.

Общи условия

Активация на акаунт