АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 483
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Joy Joy, аз не съм с близнаци, но от опит с некомпетентни доктори стигнах до Плевен, 4 дена бях в болницата във Велико Търново с постоянни болки, еми и с такива си отидох. Аз съм ин витро и ми стана болно, че 2 години се опитваме с моя мъж по естествен път и още 2 години лечение и ин витро, за да ме объркат накрая лекари, които явно не знаят как да процедират с рискована бременност. За това отидох в Плевен, след първия ден и една система, болките спряха!
Ако имаш възможност отиди поне на още едно мнение, за твое спокойствие! Успех ти желая от все сърце, както и на всички останали! Връщам се назад да дочитам Grinning

# 511
Аз съм непушач и това със пушенето по време на бременност ми изглежда безотговорно. Не искам да съдя никой, само изказвам мнение. Никога не съм пушила и не разбирам тази зависимост, но явно си е краста. Всеки си има пороци.
На мен ми се пие алкохол 😁 По-точно вино, и макар да ми казаха, че няма проблем, аз си мисля, че не е много окей и не си позволявам. Преди всяка вечер след работа си сипвах по една чаша и сега само гледам пълните бутилки в нас и точа лиги като някаква алкохоличка.
и аз съм нещо подобно никога не съм пушила и не разбирам зависимоста от никотина, но за алкохола и на мен ми е мъчно и аз вечер си пиех по една чаша вино макар че и в момента не виждам нищо лошо в това да се изпие 50мл вино разбира се не всяка вечер но да кажем в седмицата 2пъти не мисля че е нещо лошо

# 512
Аз съм непушач и това със пушенето по време на бременност ми изглежда безотговорно. Не искам да съдя никой, само изказвам мнение. Никога не съм пушила и не разбирам тази зависимост, но явно си е краста. Всеки си има пороци.
На мен ми се пие алкохол 😁 По-точно вино, и макар да ми казаха, че няма проблем, аз си мисля, че не е много окей и не си позволявам. Преди всяка вечер след работа си сипвах по една чаша и сега само гледам пълните бутилки в нас и точа лиги като някаква алкохоличка.
и аз съм нещо подобно никога не съм пушила и не разбирам зависимоста от никотина, но за алкохола и на мен ми е мъчно и аз вечер си пиех по една чаша вино макар че и в момента не виждам нищо лошо в това да се изпие 50мл вино разбира се не всяка вечер но да кажем в седмицата 2пъти не мисля че е нещо лошо

Няма доказано безвредно количество алкохол за плода, пък вече ти дали го мислиш за лошо или не Simple Smile

# 513
  • Пловдив
Мале,колко сте писали..Аз не пуша,не пия..2 вечери карам моя да купува пица..Иначе и аз бая сладко хапвам..АЗ пък ядох домашна майонеза,а знам,че не бива..Иначе дробчета  и на мен ми се хапват,лекарката каза да са добре сварени..Иначе си хапвам всичко,но пак си го има леко гадене..И се въртя вечер..И си лягам рано

# 514
  • София
Аз също ядох пастет и то няколко пъти. Като цяло при мен апетитът изчезна от самото начало на бременност. Постоянно ми се гади или ако не ми се гади, ми става лошо след като ям. Преди обичах и месо, и сладко, и вино и всичко, а сега всички тези неща ужасно ме отвръщават. С месото сме скарани от доста време и  се надявам скоро да спре да ме отвръщава, защото не е много хубаво съвсем да го няма в менюто. Най-любимо в момента ми е да пия айрян и да ям краставици, но и от тях имам киселини и внимавам.
Моят лекар каза, че може да се консумира по 2 чаши вино и 2 бира на седмица, но лично на мен въобще не ми се пие. Много ми се промениха вкусовите усещания за повечето храни и като цяло ги избягвам. Но и това ще мине Simple Smile
На тези, които им се хапва всичко, хапвайте спокойно Simple Smile Не мислете за килограмите, ще ги мислите после Simple Smile
П.С. Иначе и аз много се въртя нощем, сънувам и имам проблеми със съня.

# 515
  • Пловдив
Аз също ядох пастет и то няколко пъти. Като цяло при мен апетитът изчезна от самото начало на бременност. Постоянно ми се гади или ако не ми се гади, ми става лошо след като ям. Преди обичах и месо, и сладко, и вино и всичко, а сега всички тези неща ужасно ме отвръщават. С месото сме скарани от доста време и  се надявам скоро да спре да ме отвръщава, защото не е много хубаво съвсем да го няма в менюто. Най-любимо в момента ми е да пия айрян и да ям краставици, но и от тях имам киселини и внимавам.
Моят лекар каза, че може да се консумира по 2 чаши вино и 2 бира на седмица, но лично на мен въобще не ми се пие. Много ми се промениха вкусовите усещания за повечето храни и като цяло ги избягвам. Но и това ще мине Simple Smile
На тези, които им се хапва всичко, хапвайте спокойно Simple Smile Не мислете за килограмите, ще ги мислите после Simple Smile
П.С. Иначе и аз много се въртя нощем, сънувам и имам проблеми със съня.

И на мен ми се хапват краставици, но при тези цени в магазините.. 😁 Взимам най-много по една, че се стискам за повече да харча.

# 516
Аз също си хапвам пастет на филийката, то другите неща които ми се ядът не са препоръчителни сега. За прясната майонеза опасността идва главно за майката, понеже салмонелата не уврежда плода както тохопласмозата и листериозата.

Изобщо не ми се искам да го играя морален апостол, но се чудя тези лекари като ви дават залена светлина за 2 чаши вино и бира на седмица чували ли са изобщо за феталния алкохолен синдром. Няма доказани количества при които се проявява освен, че майката е приемала алкохол по време на бременност.
Но пък резултатите не се забелязват веднага след раждането, а в по късна възраст и са свързани с трудна концентрация при учене, възможно е и забавено развитие най общо казано.

# 517
  • София
Аз също си хапвам пастет на филийката, то другите неща които ми се ядът не са препоръчителни сега. За прясната майонеза опасността идва главно за майката, понеже салмонелата не уврежда плода както тохопласмозата и листериозата.

Изобщо не ми се искам да го играя морален апостол, но се чудя тези лекари като ви дават залена светлина за 2 чаши вино и бира на седмица чували ли са изобщо за феталния алкохолен синдром. Няма доказани количества при които се проявява освен, че майката е приемала алкохол по време на бременност.
Но пък резултатите не се забелязват веднага след раждането, а в по късна възраст и са свързани с трудна концентрация при учене, възможно е и забавено развитие най общо казано.

Така е. Всеки е достатъчно грамотен да прочете и да се интересува и всеки сам избира какво да направи за себе си. Аз лично и преди не пиех особено, сега съвсем нямам желание. Но пък приемам лекарства, които също не са препоръчителни при бременност. Но пък без тях има риск от прееклампсия, защото имам тромбофилия. Така че човек никога не знае. И да се пазиш много и от всичко, пак няма сто процентова гаранция. И пак казвам, всеки си има глава на раменете и решава за себе си. Не е нужно да има публично назидание.

# 518
Аз минавам само да споделя, че пастетът не е моето нещо все още. Ооообаче си взех тарама хайвер, на препечена филийка…..не вярвах, че ще го кажа скоро, ама изпитах истинско удоволствие от храната! Много съм развълнувана 😄😄😄!

# 519
Аз не набивам канчета на момичетата които си позволяват по малко ниско процентов алкохол, а само давам аргумент за който може и да не знаят. Когато бях бременна за пръв път обаче бях гледана като превземка и лигла при отказа ми да си поръчам алкохолна напитка в заведение с приятели. Бременността беше още много далеч от това да ми личи.
Относно лекарствата, изобщо не е едно и също и трябва да се преценят ползите дали надвишават рисковете.
Аз също взимам магнезий от 6та седмица на бременността заради хематомите. При мен рискът от изхвърлянето на плодния сак заради контракции на матката надвишаваше в пъти повече евентуален риск от понижена сърдечна дейност при ембрионът.

# 520
Благодаря ти

b][/b]
Момичета, колко много сте изписали, нямаше ме няколко дена, та да питам едно нещо и после се връщам да чета 😄
Моят резултат по бхс излезна. Докторът каза, че са идеални, вероятностите са над 10000 и едното е над 6000 велоятност. Но ме притесни една цифра, за която ми казаха че пак е в норми но там чакаше и друга жена и тя уж била с подобни резултати но на нея са били казали, че това е маалко под идеалния коефициент освен ако бебето не е момченце, че ако било така попринцип стойността е била по ниска. Та въпросът ми е може ли да кажете вашите коефициенти и после и полът на бебето ви ако се знае вече.Уж докторът каза че е в нормите но аз нали да се притеснявам за всичко което чувам от всеки 😔 Става въпрос за Free bCG (бета-хорионгонадотропин)MoM  - моят е 0,63 
Според вас как е?
Здравей, моят е 0,68 и съм с момиче, не са ми казали да е някакъв проблем.

# 521
Днес имам нужда от алкохол още от сутринта..... Дзверчето ми си е вкъщи с ужасна кашлица, отказа инхалации, сиропи и всякакви лечения. Естествено ги пробутах, но със страшен зор. После ме издебна и си ровила  с клечка за уши в едното ухо, понеже я гъделичкало и сега я боли, сложих и пакпки и сега спи. Първите ми минути спокойствие от сутринта.
Разказвах на една приятелка цялата забава от до и тя мило ми наполни, че скоро всичко започва от начало. Да се чуди човек да се смее ли да плаче. 😉

# 522
  • София
Ммда, моят син в събота реши да си избърше шоколадовите пръсти от прясно изпрания от фирма диван. Знам как се чувстваш 🤣

# 523
Ммда, моят син в събота реши да си избърше шоколадовите пръсти от прясно изпрания от фирма диван. Знам как се чувстваш 🤣
хахаха разсмя ме определено! Ние ще боядисваме и нямам търпение да видя физионимията на бащата, когато детето пипне стената с мръсни ръце! Joy

# 524
Ние правим цялостен основен ремонт на апартамента, в който ще живеем, страхотна мъка и разправия е. Като си представя надраскани стени ми се изправя косата като знам през какви ядове преминаваме. Успокоявам се, че нито аз, нито таткото сме имали подобни изпълнения 😁🙏 и мисля фулмастри и пастели чак като започне да разбира и оцветява, на 2-годишно да драска не бих дала. Ще му взема триещи се дъски 😁

Общи условия

Активация на акаунт