АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 480
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Ние правим цялостен основен ремонт на апартамента, в който ще живеем, страхотна мъка и разправия е. Като си представя надраскани стени ми се изправя косата като знам през какви ядове преминаваме. Успокоявам се, че нито аз, нито таткото сме имали подобни изпълнения 😁🙏 и мисля фулмастри и пастели чак като започне да разбира и оцветява, на 2-годишно да драска не бих дала. Ще му взема триещи се дъски 😁
Честно разсмяме. Стени се боядисват, за мен най малкия проблем е дали ще ми надраскат стените. Баткото започна да драска по стените на 4г и половина, дотогава си рисуваше и оцветяваше по книжките. Малката ми нарисува две стени преди около месец. Но пък е рисувано с молив по повечето шкафове. Ако си мислиш, че нямаме триещи се дъски, книжки, блокчета и друго лъжеш се. Апартамента трябва да се боядисва така и така. Само за информация има миещи се фулмастри, че и по дивана имах рисувано. Не можеш да го държиш постоянно под надзора. И ние с ММ не сме рисували по стените, но на двете ни диванета това не им пречи да рисуват. А и идеите сега и реалността какво ще стане като се появят децата са две съвсем различни неща. Обикновенно става точно обратното на това, което си представяме.

# 526
M.Angelova, прилагам снимка от рисунката на дъщеря ми, беше около 3г 🤣 възрастта не е от значение + че беше супер кротко дете и си пожелавам и сестра да е така. Но поне това е единствената ѝ голяма беля. Няма нищо унищожено от нея. И е зад вратата 😁 та поносимо е.

# 527
Разбира се, че стени се боядисват, не смятам да държа детето си под стъклен похлупак и ако се случи няма да е края на света, но не виждам нищо лошо в идеята да се пази. Наясно съм, че има както миещ се латекс, така и миещ се фулмастер, просто смятам, че това са занимания за по-големи дечица, не на ясленска възраст. Ако надраска стената на 4,5 мога поне да му обясня. Ако дам в ръката на което и да е две-годишно фулмастер, ще надраска, то нито може да оцветява, нито да рисува. Това ми беше логиката. Всяко нещо с времето си.

# 528
  • Пловдив
Минах преглед днес при новия АГ и той ми каза пол: ще си имаме момиченце  - може да ме запишете 🙂

# 529
Разбира се, че стени се боядисват, не смятам да държа детето си под стъклен похлупак и ако се случи няма да е края на света, но не виждам нищо лошо в идеята да се пази. Наясно съм, че има както миещ се латекс, така и миещ се фулмастер, просто смятам, че това са занимания за по-големи дечица, не на ясленска възраст. Ако надраска стената на 4,5 мога поне да му обясня. Ако дам в ръката на което и да е две-годишно фулмастер, ще надраска, то нито може да оцветява, нито да рисува. Това ми беше логиката. Всяко нещо с времето си.
Аз научих, че има миещи се фулмастри когато баткото беше може би на 4г и то най-случайно. Не съм съгласна, че на дете в яслена възраст не трябва да му се дават фулмастри и моливи, давала съм и на двете деца, също и да играят с пластелин, но тогава ги държа изкъсо, че може да си хапнат иначе, не че не са си хапвали. Също така в яслата им дават да рисуват с моливи, фулмастри, да играят с пластелин и за мое учудване даже и водни бой им бяха дали. Бях и безкрайно учудена когато баткото беше на 3г и открих, че може да ползва ножичка, в яслата ги бяха учили да режат. В момента е на почти 7г и сигурно реже с ножица по-добре от мен.

# 530
И аз днес минах преглед, отново забравих да питам дата на термина, но мисля че е 02.08, но ще съм секцио и то затруднено. Бебока е добре, расте си- за сега ще бъде момиче, но винаги очаквам неочакваното. Оказа се, че болките ми са съвкупност от миома и 2 секциа на едно и също място. Ще имам болки до края на бременността, но дано са само болки, а не и други неприятности. Има ли други мами с миома?

# 531
И аз днес минах преглед, отново забравих да питам дата на термина, но мисля че е 02.08, но ще съм секцио и то затруднено. Бебока е добре, расте си- за сега ще бъде момиче, но винаги очаквам неочакваното. Оказа се, че болките ми са съвкупност от миома и 2 секциа на едно и също място. Ще имам болки до края на бременността, но дано са само болки, а не и други неприятности. Има ли други мами с миома?

Аз също съм с миома, интрамуларна, имам също болки особно през нощта когато ми се напълни мехура, и се успокява когато мина през тоалетна.
Също съм с б термин на 2.8 с момиченце за сега:blush:. За сега доктора твърди, че миомам няма да създаде никакви проблеми на бебето..
Дръгата сряда съм пак на лекар и ще искам да видим за полът пак, че за сега само момичешки имена мисля. За момченце имаме вече готово име.

# 532

Аз също съм с миома, интрамуларна, имам също болки особно през нощта когато ми се напълни мехура, и се успокява когато мина през тоалетна.
Също съм с б термин на 2.8 с момиченце за сега:blush:. За сега доктора твърди, че миомам няма да създаде никакви проблеми на бебето..
Дръгата сряда съм пак на лекар и ще искам да видим за полът пак, че за сега само момичешки имена мисля. За момченце имаме вече готово име.
И при мен каза, че за бебето няма да е проблем за сега, но на мен ще ми създава доста главоболия. Изписаха ли ви нещо да пиете?

# 533
Не, за миомата специално нищо не са ми изписвали. Размера при мен варира някъде между 3,5 на 2,5мм. За щастие не порастна по време на първият триместър, както се опасявахме. То и мястото е такова, че излиза от горе и натиска пикочния мехур, аз за това си знам, че болките са заради нея. Но не изключвам вариант и други неудобства да ми създаде с напредване на бремеността( дано напредна още, че още не мога да се успокоя заради хематомите).

# 534
  • Пловдив
Аз днес бях на ЖК и докторката ме пита дали на 4Дто са ми казали за миомата 😳 Казах й, че не и че лапароскопия съм правила заради тръби и миомен възел 🤨 Каза да не я мисля и че не пречи 🤷‍♀️
И да спирам да пуша, защото сега няма проблем, но по-натам ще си създам.Плацентата по-бързо остарявала,... водите бързо намаляли.., малко бебе.. кувьоз..  и все такива неща 😒
Ще поръчвам онази вълшебна книга, с която всички, които са я прочели спират да пушат 😊

# 535
    Моята миома расте. Сега в 16седмица вече е 5/3. Просто се застъпва с двете операции и ми създава доста болка, на моменти имам чувството, че ще ми се отвори операцията.

# 536
    Аз днес бях на ЖК и докторката ме пита дали на 4Дто са ми казали за миомата 😳 Казах й, че не и че лапароскопия съм правила заради тръби и миомен възел 🤨 Каза да не я мисля и че не пречи 🤷♀
    И да спирам да пуша, защото сега няма проблем, но по-натам ще си създам.Плацентата по-бързо остарявала,... водите бързо намаляли.., малко бебе.. кувьоз..  и все такива неща 😒
    Ще поръчвам онази вълшебна книга, с която всички, които са я прочели спират да пушат 😊

Най-трудната мисъл за един пушач е, че никога повече няма да запали цигара, затова просто си мисли, че ще пушиш пак след 6 месеца, до тогава ще се жертваш, за да е добре бебето Simple Smile

# 537
    На мен на ранната фетална ми казаха, че имам миомен възел, но бил навън и нямало да създаде проблеми за бремеността. Дискомфорт също не изпитвам за сега, но ще го наблюдаваме.

# 538
    • София
    И аз днес бях на доктор, момиче ще е отново.
    Аз пушех от 7ми клас до 27 години, в момента в който решихме, че ще правим опити ги спрях, година по-рано, за да се по изчистя малко, честно да си кажа и сега ми се пуши, може би като престана да кърмя ще се върна към пушенето, но дотогава няма да си позволявам.
    Аз вече съм на ношпа 3х1 по време на прегледа доктора забеляза контракции :/
    Болничните от 180 дни стигат ако излезеш след 12та седмица Simple Smile рака поне ми казаха на мен, като ме питаха дали искам.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 21:26 от Ester Georgieva

# 539
    Аз имам миома, 4-5  см сега и няколко малки, също секцио, аденомиоза и октомври хистероскопия с кюретаж. Никакви проблеми с миомите досега години наред или болки.
    Казват, че зависи много от разположението, моята е до шийката.
    Момичета, може да си въобразявам, но днес май усетих бебето, 15 +4 съм и задна плацента.

Общи условия

Активация на акаунт