АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 470
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ами да 6месеца по 30дни е равно на 180дни.
И аз днес бях на доктор, момиче ще е отново.
Аз пишех от 7ми клас до 27 години, в момента в който решихме, че ще правим опити ги спрях, година по-рано, за да се по изчистя малко, честно да си кажа и сега ми се пуши, може би като престана да кърмя ще се върна към пушенето, но дотогава няма да си позволявам.
Аз вече съм на ношпа 3х1 по време на прегледа доктора забеляза контракции :/
Болничните от 180 дни стигат ако излезеш след 12та седмица Simple Smile рака поне ми казаха на мен, като ме питаха дали искам.

# 541
Имали мами с обърната матка и да изпитват дискомфорт? Понеже имам болки и АГ каза да пия нож па,но съм с обърната матка а се очаква от 4 до 5 месец да заеме правилната си форма и било уж нормално🤷♀ама се притеснявам все пак….

# 542
45 дневния болничен не влиза в тези 180. Така, че стават 225 дена и излизането е преди 6я месец.

Ами да 6месеца по 30дни е равно на 180дни.
И аз днес бях на доктор, момиче ще е отново.
Аз пишех от 7ми клас до 27 години, в момента в който решихме, че ще правим опити ги спрях, година по-рано, за да се по изчистя малко, честно да си кажа и сега ми се пуши, може би като престана да кърмя ще се върна към пушенето, но дотогава няма да си позволявам.
Аз вече съм на ношпа 3х1 по време на прегледа доктора забеляза контракции :/
Болничните от 180 дни стигат ако излезеш след 12та седмица Simple Smile рака поне ми казаха на мен, като ме питаха дали искам.

# 543
  • Пловдив
Имали мами с обърната матка и да изпитват дискомфорт? Понеже имам болки и АГ каза да пия нож па,но съм с обърната матка а се очаква от 4 до 5 месец да заеме правилната си форма и било уж нормално🤷♀ама се притеснявам все пак….

Моята е обърната, но досега по време на бременност нямам дискомфорт. (Дано е все така)
Единстветно по време на секс, при някои пози с по-дълбоко проникване (преди)
Аг-то ми обясни, че с раждането, матката щяла да заеме правилната си поза.

# 544
С обърната матка съм, нямам дискомфорт. При бременност си заема правилна форма, но след раждането пак си се обръща.

# 545
  • София
И aз cъм c обърнaтa мaткa. Нямaм диcкомфорт зa cегa. И aз cъщо cъм имaлa понякогa при полов контaкт диcкомфорт, но не знaм дaли е било от обърнaтaтa мaткa. Aз до колкото cъм челa, около 50% от жените ca c обърнaтa мaткa и реaлно не cе cмятa зa проблем. Не знaм кaк определят коя cи е нормaлнa и коя е обърнaтa кaто половинaтa ca по единия нaчин, a другите по другия. Реaлно cпоред мен е вcе тaя дaли е прaвa или обърнaтa.

# 546
Утре съм на преглед и ще разбера. В смисъл не са системни дискомфорта и болките а ан 4,5 дни веднъж. Нямам втърдяване на корма,а само болки придърпвания и АГ каза по телефона или от матката че се разтяга и или си заема правилната форма.Иначе първата бременост си зае правилна форма към 4,5 месец не помня,но после след като родих пак се обърна. Благодаря ви момичета!

# 547
  • Велико Търново
И аз днес минах преглед, отново забравих да питам дата на термина, но мисля че е 02.08, но ще съм секцио и то затруднено. Бебока е добре, расте си- за сега ще бъде момиче, но винаги очаквам неочакваното. Оказа се, че болките ми са съвкупност от миома и 2 секциа на едно и също място. Ще имам болки до края на бременността, но дано са само болки, а не и други неприятности. Има ли други мами с миома?

Аз съм с миома, по стената на матката ( имах хистероскопия 2019 год. и махнаха частта в кухината на матката). На мен също ми бяха казали, че болките били нормални и ще бъда така през цялата бременност. Но преди две седмици болките станаха постоянни, и по стечение на обстоятелствата отидохме в Плевен. Ами там пък ми казаха, че не било нормално да има болки през цялата бременност, понеже се скъсявала шийката на матката и трябва серклаж, така ми обясниха. Приеха ме за наблюдение и ми пуснаха система , това беше миналия понеделник, и от тогава нямам болки, то не е много за хвалене, ама дано така и да си остане. Доста дълго стана, но мисълта ми беше, че вече нз нормално ли е, не е ли нормално, то всеки доктор казва нещо различно.

# 548
Днес не сте писали? Не може да бъде Hug Joy Как сте?

Вместо днес да си получа резултатите от пренаталния тест, аз тепърва давах пак кръв Close Много съм разочарована. И взех да си мисля, аборт по медицински причини до 20 г.с ли се правеше? Ако резултатите не са ОК... Просто такава каръщина, взех да си мисля, че има и друго.

Вие мерите ли си кръвното? По кое време беше добре да се мери? Сутрин, обед, вечер в един и същи час? Аз меря, но малко хаотично, когато се сетя. Поръчах си и лентички и иглички за глюкомера. Почвам да меря кръвна захар. Засега по-скоро от любопитство. Не че не знам какво трябва и какво не трябва да ям Joy

Аспирина се престраших да го почна едва преди два-три дена. Голям страх ме гони, че мога да прокървя Scream

# 549
Аборт по мед. причини се прави до 22г.с. Не си меря кръвното, предната бременност си го мерех, защото бях започнала да вдигам и трябваше да го следя. Мерех го 3 пъти на ден в долу горе едно и също време, но не трябваше да е след ядене. Сега го мерих 1-2 от любопитство беше си нормално, чувствам се добре и повече не съм се занимавала. Я кръвна захар не ми е хрумвало да меря, но при мен няма и нужда.

# 550
Ми аз случайно се оказах с глюкомер предишната бременност и си мерех захарта след някое друго хапване. Беше ми интересно. Сега пак ми е интересно и се надявам така да си остане. А да не се налага да се боцкам, защото трябва...

Между другото, хемоглобинът ми е паднал много. При 140 края на декември, сега е на долна граница, 120. След две седмици ще пускам пак изследвания, че да не е непосредствено след боледуването...

# 551
  • Варна
Аз вчера бях на БХС и 1ва ФМ (12+4). Официално съм с термин 27.08, а не 21.08 😁 Тъй като цикъла ми е около 32-33 дни, доктора каза, че бебето си отговаря точно по цикъл. Не видя нищо притеснително, на пренаталния тест също беше всичко negative. Доктора не видя дали е момче/момиче, но каза, че на генетичния тест няма как да се обърка пола, така че си оставам явно с момиченце Simple Smile
Попитах за вагинален секрет, казах, че имам течение от време на време, но няма сърбеж, парене, миризми.. Каза ми, че щом нямам оплаквания, няма да правим. Другото, което ми каза е, че кръвните ми изследвания са перфектни и да си пия Фемибиона до 16та седмица някъде и после да го спирам. Дали така да направя или да си продължа с 2-ката ?
Четох, че обсъждахте и пулса, на мен не ми пусна доплер, каза, че не е ок толкова рано да се натоварва плода с доплера, но се видя, че си има сърдечна дейност и правеше пак някакви салта ( и предния път така беше) 😁
Не знам, може би защото съм с нормална бременност, без оплаквания, са ми такива прегледите, но реших все пак и с вас да се консултирам. А този доктор по принцип е доста търсен в нашия град, много жени има при него, и само хубави отзиви..

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 14:20 от summer20

# 552
Ами аз днес бях на преглед и ми изписаха хапчета за болките и контракциите. Отделно плесента тя е удебелена в едната част и докторката неможа да прецени дали е от контракциите(така ставало) или от инфекция. Сега ще пускам токсиплазма,рубеола и цитомагело вирус.Имаче бебка е добре върви си напред и е 160 грама в 15седм и 3 дни. Сега ми е напрегнато. Артериите са добре към бебето и ще видим следващия път дали да спирам аспирина и така.
Барбалена въобще не си мисли за глупости!

# 553
  • София
Aз кръвно меря от време нa време, когaто cе cетя. Може би двa/три пъти в cедмицaтa. По принцип ми кaзaхa, че зaрaди бъбречните ми проблеми имa риcк дa рaзвия прееклaмпcия. Зa cегa нямaм никaкви проблеми c кръвното. Cупер cи ми е. Кaзaхa ми, че трябвa дa cледя кръвното, но никой не ми е кaзвaл дa го меря вcеки ден и в определен чac. Cегa cе зaмиcлям, че може би имa логикa в товa. Може би трябвa дa cе попитa медицинcко лице кaк cе cледи кръвно нaлягaне, зa дa не гaдaем ние 😁 Или някоя дaмa, кото е по-компетентнa от нac дa cподели 👌

# 554
Барбалена, недей да мислиш негативни неща. Аз ще правя амниоцентеза, казаха ми, че след резултата не може да се редуцира единия близнак и пак не мисля такива неща. Мисля си положително, че ще са си добре и двете. Какви ти бяха резултатите от БХС? Имаш ли семейна обремененост с генетични проблеми? Защо така изведнъж взе да мислиш за прекъсване?
Кръвно меря много рядко, само като ме заболи глава Wink По принцип съм с ниско.
С кръвната захар си имам едно наум. Имала съм високи стойности. Преди трансфера пиех почти година глюкофаж. В 12гс правих обременяване с глюкоза и всичко беше наред. Днес съм 14+4. В 24гс пак ще го повторя. Дори наум не ми е дошло да си следя всеки ден захарта. Това си е стрес. Ограничавам сладкото, ям сладки плодове до 16 часа и така... Мислете положително и се наслаждавайте на момента. Все пак най-важното за бебетата е ние да сме спокойни.
Днес не сте писали? Не може да бъде Hug Joy Как сте?

Вместо днес да си получа резултатите от пренаталния тест, аз тепърва давах пак кръв Close Много съм разочарована. И взех да си мисля, аборт по медицински причини до 20 г.с ли се правеше? Ако резултатите не са ОК... Просто такава каръщина, взех да си мисля, че има и друго.

Вие мерите ли си кръвното? По кое време беше добре да се мери? Сутрин, обед, вечер в един и същи час? Аз меря, но малко хаотично, когато се сетя. Поръчах си и лентички и иглички за глюкомера. Почвам да меря кръвна захар. Засега по-скоро от любопитство. Не че не знам какво трябва и какво не трябва да ям Joy

Аспирина се престраших да го почна едва преди два-три дена. Голям страх ме гони, че мога да прокървя Scream

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 14:43 от M_lady

Общи условия

Активация на акаунт