АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 468
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Summer20, интересно защо ти е казал да спираш с Фемибион. Аз минах вече на 2ката и имам още доста докато свършат блистерите.

# 556
  • Варна
Summer20, интересно защо ти е казал да спираш с Фемибион. Аз минах вече на 2ката и имам още доста докато свършат блистерите.

Цитирам : " При такива перфектни стойности на кръвни изследвания, за мен няма смисъл да се пие след 16та седмица, мое мнение е, че всичко, което се приема под формата на добавка или лекарство, е химия. И щом всичко е наред с бременната, не е нужно. "

Така ми каза, нещо от сорта беше.

# 557
Здравейте, момичета! За пренатална тест правят ли се пак замервания на плода или само се взема кръв? Резултата ми от БХС е лош и ще ми се наложи да правя, с АГ ще се чуя довечера. ☹️

# 558
  • Варна
Здравейте, момичета! За пренатална тест правят ли се пак замервания на плода или само се взема кръв? Резултата ми от БХС е лош и ще ми се наложи да правя, с АГ ще се чуя довечера. ☹

Само венозна кръв от майката е за пренаталния тест. Вече ако се прави амниоцентеза (някои препоръчват директно нея) е по-различно. Стискам палци всичко да е наред!

# 559
  • София
Аз съм с термин 16 август, излезнаха ми резултатите от пренатест и ще е момиче Simple Smile и всичко му е наред! Може и мен да ме запишете.

# 560
Summer20, а какво са ти изследвали?
Според мен неперфектни показатели може да има чак при сериозен  недостиг на витамини и минерали. На мен следящият ми АГ ми каза, че от 16та седмица ще ми включи комбинирани витамини, а до 14 съм на фолиева киселина.

Аз следваща седмица съм на преглед, ще съм 16та седмица тогава. Очаква ли се да трябва да правя кръвни изследвания?

Планирам скоро да посетя и зъболекар, чувала съм, че по време на бременност със зъбите може да възникнат проблеми.

Барбалена, не мисли такива неща. Може да си споменала вече, но защо се налага второ взимане на кръв? Какво е станало с първата проба?

# 561
Здравейте, момичета! За пренатална тест правят ли се пак замервания на плода или само се взема кръв? Резултата ми от БХС е лош и ще ми се наложи да правя, с АГ ще се чуя довечера. ☹️
Здравей! И моят резултат от БХС не е добър.
Днес преди да дам кръв за пренаталният тест, измериха дължината на бебето, чухме пулс и си отговаря точно на седмицата по ПРМ 13+1г.с. Други замервания не правиха.

# 562
Момичета, тези от вас, които пият магнерод по колко пъти на ден го пиете?

# 563
  • София
Мисля че стандартно се взима 2 пъти на ден.. поне на мен първоначално така ми бяха казали. Вчера обаче ми го предписаха 3х на ден, защото АГ ми каза че имам малки контракции (14с. съм) и трябвало да ми се поотпусне матката.

# 564
Трябва да го пиеш както ти е казала докторката. Максималната доза на ден е 3х2, но съм го пила и 2х1, през повечето време го пиех 3х1, но всичко е било след консултация с лекарката. Тази бременност още не ми се е налагало да пия.

# 565
Аз днес говорих с докторката на частно при която ходя понеже имам болки и контракции и ми каза че чист магнезии няма как да пия в седмицата в която съм (15седм3 дни) Изписа ми Алеракт пак има магнезии но е в комбинация с витамин В6. Чист магнезии ми каза след 19,20 седмица🤷♀ И ни препоръча едни френски витамини
комбинирани Супле Мам,които също купих!

# 566
  • Велико Търново
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са ин витро. От коя дата ви смятат термина. В София, където правих трансфера го смятат две седмици преди трансфера, и така излизаше 20 август. Днес бях на женска консултация в Плевен и доктора каза, че ще смятаме от последната редовна менструация, така излиза 05 август, нещо се обърках вече.

# 567
От датата на трансфера. Аз използвам калкулатор, в който трябва да въведа също, дали ембриона е 5дневен или 3.
Бих ти дала линк, но все още не мога копирам тук Simple Smile
Ivf due date calculator пишеш в Google и ще ти излезнат.

# 568
  • Велико Търново
Много благодаря, така ми излиза на 17 август. 😄

От датата на трансфера. Аз използвам калкулатор, в който трябва да въведа също, дали ембриона е 5дневен или 3.
Бих ти дала линк, но все още не мога копирам тук Simple Smile
Ivf due date calculator пишеш в Google и ще ти излезнат.

# 569
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са ин витро. От коя дата ви смятат термина. В София, където правих трансфера го смятат две седмици преди трансфера, и така излизаше 20 август. Днес бях на женска консултация в Плевен и доктора каза, че ще смятаме от последната редовна менструация, така излиза 05 август, нещо се обърках вече.
На мен ми го смятат навсякъде и репродуктивния лекар и двамата АГ при които ходя така. От датата на трансфер вадят 14 дни(аз съм замразен трансфер),така имам разминаване с цикъл и смятане по техния начин 2дни!

Общи условия

Активация на акаунт