АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 460
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Мен доктора ме брои по ехограф, с ПРМ и все казва, че бебето е с два дни назад, но това е защото пункцията не ми е била на 14ти ден, а на 15ти 🤷‍♀️ Дали има значение, че съм свеж трансфер?Ама що пък да има значение това...🧐
4.11 - 11.08

# 571
Термин се смята от последна редовна менструация ,без значение инвитро или нормална бременост ,поне така казва моят ГУРУ 😀

# 572
  • София
Ох, не мога да смогна да ви чета. В офиса е някакво мазало, вечер съм скапана, а тепърва започвам с чистене, пране и готвене. ММ помага, ама аз повечето неща предпочитам сама, дразня се като не са направени както трябва Joy

# 573
При последният преглед ми взеха кръв за БХС и всички изследвания, които ми се полагат по ЗК, сестрата каза, че няма смисъл да звъня за резултати, защото ако има нещо лошо те ще се свържат с мен така че по добре да не се чуваме. Днес гледам непознат номер ми звъни и изтръпнах, вдигам, тя е, ужас. А тя ми звъняла да ми каже, че всичко е наред и всички изследвания са ми прекрасни, аз и се скарах, че само ме стряска, а тя просто искала да каже и една хубава новина на някой днес, а не само да се обажда за лоши. Много ми олекна, а точно след това шефката ме извика да ми каже, че ще направят някаква врътка и ще си ме назначат на постоянен договор и ще съм си титуляр на позицията за да мога после спокойно да си изляза в майчинство. Абе хубав ден.

# 574
Момичета, и аз имам питане 😋 Тези от вас, които са с предишен миссед, пиете ли Натаспин? До кога ще го пиете?
Разходките нали са препоръчителни, независимо от предишни ситуации? Понеже мен все ме е страх да правя по дълги преходи 😔

# 575
  • Велико Търново
Ох, явно всеки различно практикува 😄. Абе всичко да е наред, да родим здрави бебчета, а за датата те ще си преценят 😅

Термин се смята от последна редовна менструация ,без значение инвитро или нормална бременост ,поне така казва моят ГУРУ 😀

# 576
По последна менструация, трябва да съм в 19та седмица. Аз съм в 17та, незнам Simple Smile

# 577
  • София
Аз също забременях след Арт процедура - инсеменация. Няколко пъти казах на коя дата е била и ми казаха, че няма значение нито овулацията, нито нещо друго. Смята се по последната редовна менструация, без значение начина на зачеване. При мен беше на 8.11 и терминът е за 10.08.

# 578
  • София
Момичета, и аз имам питане 😋 Тези от вас, които са с предишен миссед, пиете ли Натаспин? До кога ще го пиете?
Разходките нали са препоръчителни, независимо от предишни ситуации? Понеже мен все ме е страх да правя по дълги преходи 😔
Medelin13,аз имам мисед Септември месец миналата година и от началото пия Натаспин (+ Дуфастон, Утрогестан,Биозин мама,Елевит и Фолиева киселина).
Утре съм на преглед, че лекарката ми беше болна 2 седмици и ще каже кое кога да спирам.
Аз не се разхождам много, от една страна че си е студено, от друга си ме е страх да не предизвикам някое кървене.

# 579
NI_CI, оказа се, че епруветките, в които ми взимаха кръв, са с изтекъл срок на годност Rolling Eyes И от лабораторията отказват да направят изследването в този случай. Обадиха ми се 6 дена след взимането на кръв да отида пак, но нямаше как да изляза заряди ковид. И така, вместо да имам резултати днес, аз задавах повторно кръв 🤷

А взех да си мисля лоши неща, заради този фал. Да не би да е като лош знак случайно, че и резултатите няма да са добри. Но аз си имам такава склонност. Песимистичен човек съм Laughing

Има ли и други, които не приемат витамини? Аз съм само на фолиева киселина. Миналия път май до края я пих

# 580
Аз също забременях след Арт процедура - инсеменация. Няколко пъти казах на коя дата е била и ми казаха, че няма значение нито овулацията, нито нещо друго. Смята се по последната редовна менструация, без значение начина на зачеване. При мен беше на 8.11 и терминът е за 10.08.
Не може да ти е това терминът, моята ПРМ е на 03.11 и съм с термин 10.08, 15.08 ти е термина

# 581

Аз съм на натаспин, разходки чак не, но не се спирам покрай малкия, така че даже повече движение имам май 🤣
Но гледам да внимавам, доколкото е възможно.

# 582
Аз съм на фолиева киселина, както веднъж бях написала пия я почти четвърта година, заради многото опити. В 12гс ми намалиха дозата. След изследванията на ЖК се оказа, че съм с тежък дефицит на витамин Д, та и него пия сега. И финално Утрогестан. До 13гс бях 3х2, сега съм 2х2 и това е. Друго не взимам.

# 583
Ами на мен пак три доктора ми смятат по този начин. Репродуктивен,докторката на фетална и следящия ми АГ,смятат начина по който писах по-горе! В доста инвитро клиники смятат по-този начин,не е само в моята.Явно всеки доктор си има различна практика. Пак и при ЗЕТ трансфера може да ти е на 20 ден или 18 ден,затова смятат от дата на трансфер минус 14 дни,защото се знае точния ден на трансфера на ембриона и съответно се счита за дата на овулация ☺

# 584
  • София
Не може да ти е това терминът, моята ПРМ е на 03.11 и съм с термин 10.08, 15.08 ти е термина
Беше 15.08. но след ранния скрининг докторката каза, че се измества за 10.08. Даже и в документите го пише. Странна работа :Д Когато дойде.

За витамините, аз пия фолиева киселина повече от година, откакто започнаха опитите. От две седмици пия и витамини за бременни. До миналата седмица пиех дуфастон понеже ми беше предписан след инсеменацията и не съм го спирала. Отделно пия и акард 150 заради тромбофилията.

Общи условия

Активация на акаунт