АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 456
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Барбалена, аз не приемам витамини, само фолиева киселина. Според АГ друго не е нужно все още. Мисля, че ми каза че до 5ти месец ще пия фолиева киселина. И за нея съм чувала различни мнения кога да се спира, аз си слушам моята доки.
Някой беше питал за разходки, ако няма никакви противопоказания, аз съм с две ръце за. Аз лично след разходка имам и повече настроение. Началото на януари като беше хубаво времето въртях по 15К крачки, сега покрай работа го пропускам и направо ме е яд. Не знам дали и ще издържам такива дълги разходки след Ковид де, малко по-рано един баир ме позадъха.

# 586
NI_CI, оказа се, че епруветките, в които ми взимаха кръв, са с изтекъл срок на годност Rolling Eyes И от лабораторията отказват да направят изследването в този случай. Обадиха ми се 6 дена след взимането на кръв да отида пак, но нямаше как да изляза заряди ковид. И така, вместо да имам резултати днес, аз задавах повторно кръв 🤷

А взех да си мисля лоши неща, заради този фал. Да не би да е като лош знак случайно, че и резултатите няма да са добри. Но аз си имам такава склонност. Песимистичен човек съм Laughing

Има ли и други, които не приемат витамини? Аз съм само на фолиева киселина. Миналия път май до края я пих
И аз съм само на фолиева киселина без други витамини, след БХС взимам и аспирин , но него трябва да го спра по някое време, а фолиевата до край.

# 587
NI_CI, оказа се, че епруветките, в които ми взимаха кръв, са с изтекъл срок на годност Rolling Eyes И от лабораторията отказват да направят изследването в този случай. Обадиха ми се 6 дена след взимането на кръв да отида пак, но нямаше как да изляза заряди ковид. И така, вместо да имам резултати днес, аз задавах повторно кръв 🤷

А взех да си мисля лоши неща, заради този фал. Да не би да е като лош знак случайно, че и резултатите няма да са добри. Но аз си имам такава склонност. Песимистичен човек съм Laughing

Има ли и други, които не приемат витамини? Аз съм само на фолиева киселина. Миналия път май до края я пих
Аз не пия витамини, а само фолиева киселина. И предните две бременности не съм пила никакви витамини. Сега имам витамин С+Д, купени са пролетта и са уж за 30 дни, пия ако случайно се сетя, има още 7 хапчета.

# 588
M_lady с какви стойности на вит D си, и по колко приемаш?

Аз имам една позната, която живее в Белгия и при тях задължително всички бременни приемали витамин D.

# 589
  • София

Барлбалена , това ми изглежда супер несериозно от страна на лабораторията. Expressionless
Стискам палци всичко да е наред и да няма поводи за притеснение.
Кога трябва са излязят резултатите?

# 590
Тия АГ-та които си държат на първи ден от последната М  са ми много интересни ☺, ако им отиде жена в менопауза ин витро с ДЯ ще ги питам какъв последен цикъл ще и търсят ; -)

# 591
Ето ми стойностите.

Пия по 1 от тези хапчета

M_lady с какви стойности на вит D си, и по колко приемаш?

Аз имам една позната, която живее в Белгия и при тях задължително всички бременни приемали витамин D.

# 592
M_lady, да не те подведа, но понеже съм си с вечен дефицит на Д-то  са ми казали да приемем само течен на капки витамин Д, че по-добре се усвоява.

# 593
Ами имах тези вкъщи, попитах следящия ме ЖК и каза, че мога да ги пия. Имам още един блистер и след това може и течни да си взема

M_lady, да не те подведа, но понеже съм си с вечен дефицит на Д-то  са ми казали да приемем само течен на капки витамин Д, че по-добре се усвоява.

# 594
Лейди, с тази доза, а може би и форма трудно ще запълниш дефицита. Това се равнява на една капка Вигантол. Толкова дават на бебета. За дефицит като твоя трябва по-сериозна доза. Консултирай се с друг лекар, който е в час с витамините и може да ти изпише правилната доза и форма. Аз също препоръчвам течен витамин Д. За по-добро усвояване е най-добре да се приема с мазна храна, желателно до обяд. Следобяд май имаше нещо, че влияе на съня, имаше връзка с мелатонина, но не помня точно, просто го спазвам Simple Smile

Теди, резултатите ще са готови след две седмици, 10 работни дни... Наистина е несериозно. Че аз тогава ще съм 17 г.с, а като дадох кръв бях 12+4 г.с...а трябваше да са готови сега, в 15 г.с.

Малката се събуди 4 пъти дотук да суче. И от нерви кукувам, утре ще съм като парцал Unamused

# 595
Аз приемам вит д на спрей -бетер ю. Доста бързо се усвоява и веднага се усеща ефект.

# 596
  • София
Никога не съм си изследвала Д, Б12. Даже се чудя дали да не ги пусна на своя глава

# 597
Моя витД преди 20дена беше 13, онзи ден пусках контрола и беше 17..... пия на betteryou 3000  по препоръка на АГ. Спрейче е, уж по-бързо се усвоява и е повече мг, но пак бавно ми се вижда. Във вторник съм при него на БхС и ще коментираме пак..

# 598
Да, бавно става, а с бебешка доза 400 ui пък абсурд да се вдигне

# 599
Ами не знам, дали дозата е за бебета. Тези витамини ги пиеше ММ, когато беше с ковид. Предписа му ги неговата лекуваща и също дозата беше по 1на ден.
Лейди, с тази доза, а може би и форма трудно ще запълниш дефицита. Това се равнява на една капка Вигантол. Толкова дават на бебета. За дефицит като твоя трябва по-сериозна доза. Консултирай се с друг лекар, който е в час с витамините и може да ти изпише правилната доза и форма. Аз също препоръчвам течен витамин Д. За по-добро усвояване е най-добре да се приема с мазна храна, желателно до обяд. Следобяд май имаше нещо, че влияе на съня, имаше връзка с мелатонина, но не помня точно, просто го спазвам Simple Smile

Теди, резултатите ще са готови след две седмици, 10 работни дни... Наистина е несериозно. Че аз тогава ще съм 17 г.с, а като дадох кръв бях 12+4 г.с...а трябваше да са готови сега, в 15 г.с.

Малката се събуди 4 пъти дотук да суче. И от нерви кукувам, утре ще съм като парцал Unamused

Общи условия

Активация на акаунт