АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Наскоро открих темата, предстои ми да съм майка за първи път, с термин 22ри август съм Simple Smile

Включвам се по темата с витамините, тъй като може да е полезно за някой. По препоръка на лекаря ми още към 8ма седмица, заедно с редовните кръвни изследвания, проверих и няколко витамина. За моя изненада, защото нямах оплаквания, имах дефицити.

Минах на терапия - за вит.Д две седмици всеки ден по 10 капки Вигантол, след това два пъти седмично (понеделник и четвъртък) по десет капки, за неопределен срок.
За Б12 - 5 мускулни инжекции през ден и после всеки ден по 1000мг. май до края. И преди съм изследвала Б12 и все варира близо до долна граница (без значение дали съм на вегетариански режим (бях 4 год.) или не). В случая аг каза, че е доста ниско за бременна.
Фолиевата - пиех някаква обикновена, каза да търся неофолик мета

Иначе, сигурно ще се включвам рядко, защото не съм свикнала да пиша по форуми, но ми стана приятно да намеря място където и други жени минават през същото като мен (нямам близки приятелки в това положение) и ми е кеф да ви чета! Чакам резултати от бхс във вторник и ми е много интересно да следя и при вас как са нещата.

# 601
Добре дошла Cloudi и лека бременност!

# 602
Аз пия Pregnacare. Вътре има всички витамини + фол. киселина. Пия ги, защото освен, че съм вегетарианка съм и доста капризна за храна. Не обичам много неща да ям и не съм сигурна дали давам всичко необходимо на бебето. Макар, че се развива добре и отговаря на седмиците и дните всеки път, като го гледаме.

Изключително много се вълнувам да разбера пола. Като гледам ще съм от последните. На 14.02 бях на преглед, но не беше застанало добре. Докторът предположи момиче, но не е сигурен. Всъщност, на мен ми е първо дете, бих се радвала и на двете, но не мога да планувам нищо, без да знам пола. Нямам търпение!

# 603
Има ли от вас такива, които още припалват Айкоса…? За нормалните цигари видях..

# 604
Королева и аз бях на 14.02, но не се видя добре, а и съм 13 седмица още, следващият ми преглед е на 14.03 е тогава ще ми кажат със сигурност. Ако не отида другаде да проверя преди това Grinning Засега предположенията са за момче.

# 605
Оооо чакайте, чакайте, аз съм последна с пола🤣🤣 днес съм 11+6, бях на преглед мианлата седмица и май отиваме пак към момче, но не е сигурно. Във вторник съм на бхс и се надявам да се разбере със сигурност 🤪

# 606
Аз съм в 16г.с и още не знам пола на бебето на бхс ми казаха че може да е момче но не било сигурно, вие в коя седмица разбрахте пола на детето

# 607
  • Велико Търново
Аз съм в 14 +6 г.с. и все още никой не ми е казал пол, добре че ще разбера с резултатите от пренатеста другата седмица 😄

# 608
На мен на БХС 11+5 ли казаха на 80% пол. Сега на 28 февруари съм на ФМ, ще съм 16+1, дано процентно да е по-ясно.

# 609
Аз също не знам пола все още. Но като цяло на феталната ме  интересувале дали всичко наред и дори забравих да питам това. Доктора сам каза, че има предположение, но за по сигурно следващия път ще ми каже. А сега и аз като вас, взех да съм нетърпелива за пола.

Момичета един въпрос. Булвално от дете, от 10 години не съм хапвала  бяла филийка с масло и шпеков салам бургас, просто не ми се е преяждало, а сега ми се ядат само неща от детството, но се притеснявам с този шпеков салам да не объркам нещо, че аз момичета или ще изям 4-5 филиий или няма да ям въобще. Тоест аз не съм от тези, които могат да хапнал малко и да кажат стига. Както и за шоколад напълно съм изключила, защото не мога с две-три парченца.

Относно кг, предните страници когато коментирахте. Забременях 55, сега съм 57. Доктора каза до 12 кг е нормално и полезно, но да видим. Просто много солено ми се яде, пуланки чипсове, филийки с нещичко, но не ми и пука колко ще кача, въпреки че винаги съм била много суетна относно килограмите. Октомври месец ме беляза, загубих първото си бебче и сега съм толкова щастлива, че мисля само за бебчето да бъде добре.

# 610
Като изключим, че може да се разочероваш от вкуса на шпековия салам, няма какво да сбъркаш с него. Хапни си. Аз си хапвам домашен суджук от време на време като ми се преяде.

# 611
  • София
Хапвам си, яла съм и с предната бременност. Нищо му няма на детето. Аз съм много далече от тия притеснения - избягвам само сурова риба, друго всичко ям. До преди 2 седмици живеех само на кока кола, защото само това ме спасяваше от гаденето. Сега например съм обсебена от портокали.
Аз съм 15+3, също не знам пола. Онзи ден записах час при нов АГ, преди малко звъннаха, че е в Ковид. Писна ми вече. Ще трябва да търся друг, обаче надали ще намеря за другата седмица, че половината ми е невъзможно да излизам от офиса. Мрън.

# 612
Най-вкусно ми е филийка  с масло, шарена сол и краве сирене. Мога да ям само това.

# 613
За витамините, аз не пия нищо от 12с насам (сега съм 17+1), а преди това пиех фолиева и Вит.Д. Според моя АГ и тази на ФМ (д-р Павлова-има дами, които я знаят), няма смисъл да се пие фолиева след 12с, защото работата и по невралната тръба е свършила, а Вит.Д го спрях защото си наваксах дефицита. Ноември месец бях с 9.5 Вит Д, пиех по 8капки вигантол сутрин на гладно (ендокринолог ми ги предписа), месец и половина по-късно беше 50 и нещо и го спрях. Моят АГ твърди, че в зимните месеци е напълно нормално да е в дефицит Вит Д и няма какво да ме плаши, той не е привърженик на комбинираните витамини и не ми изписвал нищо. Прецених, че ще му се доверя и не пия нищо, евентуално на следващия преглед може да се наложи да ми изпише магнезий, защото от няколко дни ми се стяга корема след натоварване.
За хапването и аз си хапвам всичко, от сурова риба не се ограничавам, защото така или иначе не я понасям😂 Напоследък си позволявам по 2-3 пъти в седмицата кафе с мляко следобяд и определено се отразява, защото това малкото започва да шава, та за сега се радвам на ефектите от кафето. 😄
Неизвестна, твоите перипетии с прегледите не приключиха…съчувствам ти искрено
Мария, супер е как си хапваш 4-5 филии и си само 2кг отгоре…Аз нямам търпение в сряда да отида на ЖК, за да видя колко съм качила през последния месец, доста ядене си беше. Последно на жк преди месец бях 53, от начални 47.

# 614
Аз съм в 16г.с и още не знам пола на бебето на бхс ми казаха че може да е момче но не било сигурно, вие в коя седмица разбрахте пола на детето
В 12+2 г.с. разбрах пола на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт