Препоръки за бойлер за баня

• 47 507
  • 254
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте!

Преди 2 дни ни монтираха нов бойлер от типа "Flat", но когато почиствах след монтажа, забелязах, че ламарината от едната страна е чукната при окачването в една от близките тръби и съответно има лека вдлъбнатина с 2 драскотини. Разбира се, много ме хвана яд, но повече се притесних дали е възможно това да се превърне в потенциален проблем? Гаранцията ще важи ли? Монтажникът не е от фирмата, от която е закупен бойлерът.

# 106
Не е проблем и не се покрива от гаранцията.

# 107
  • София
Моля да препоръчате бойлер със серпентина. Досега имахме Елдом, който се развали по време на гаранцията и го замениха. След изтичане на гаранцията отново развали. Предният също беше Елдом и също се наложи да го сменят по време на гаранцията и след нея се повреди. Сега вече сме решили да не е Елдом. Какъв бихте препоръчали със една серпентина 120 литра?

# 108
  • София
Моля да препоръчате бойлер със серпентина. Досега имахме Елдом, който се развали по време на гаранцията и го замениха. След изтичане на гаранцията отново развали. Предният също беше Елдом и също се наложи да го сменят по време на гаранцията и след нея се повреди. Сега вече сме решили да не е Елдом. Какъв бихте препоръчали със една серпентина 120 литра?

Опитайте "Светлю Шишков", неръждаеми са.
Сори, не знам откъде сте, не покриват гаранция навсякъде.

# 109
  • София
Въпросът е за качествен бойлер със серпентина, а не за неръждаем. За бойлерите на Шишков, след като почина отзивите са лоши.

# 110
Ние сме с Елдом хоризонтален. Ползвали сме го вече две зими, не е имало дерт.
При вас какъв е проблема?
Другите в тоя ценови клас са Теси.
Вие какво търсите като пари? Аз като проучвах имаше едни с хиляди, но за нас не е опция.
Със серпентина малко се ползват, трудно ще получите отзив от някой ползвал няколко модела.

# 111
  • София
Проблемът е в свръзката на серпентината, т.е. в заварката. Нямаме горна граница на цена. Въпросът е да е да работи повече години. Бойлерът тежи и е трудно пренасяне и вдигане.

# 112
  • София
На тедан са хубави

# 113
  • Sofia, Bulgaria
Няколко пъти беше питано за бойлери Тедан.

Все пак някой няма ли да се включи с преки впечатления от марката, особено от неръждаемите?

Обмислям покупката на такъв

https://tedan.bg/bg/elektricheski-boyler-standard-bt-80l-inox-2k … -nagrevatel.p3010

и ми е важно.

Благодаря на всички отзовали се!

След два дефектни бойлера Тедан, третият едва не взриви къщата на наши приятели. Пълни боклуци.

# 114
  • София
Ние от една година ползваме стоящ и си е ок.

# 115
Моля за препоръка за покупка на бойлер. Апартамент в София, блок без ТЕЦ. Двама човека сме , бойлера ще се ползва за загряване на вода за баня и кухня. Нямам ограничения в бюджета, важното е да е качествен бойлера.

# 116
  • София
Моля за препоръка за покупка на бойлер. Апартамент в София, блок без ТЕЦ. Двама човека сме , бойлера ще се ползва за загряване на вода за баня и кухня. Нямам ограничения в бюджета, важното е да е качествен бойлера.

Най-добре неръждаем, Светлю Шишков или Елдом .

# 117
Ние сме с бойлер на Елдом и сме много доволни. От 80 литра. Много е чувствителен. В смисъл,че само десетина секунди след като потече вода от него,се включва и почва да топли водата...

# 118
Струва ми се, че вече става доста трудно да се препоръча и бойлер. Преди няколко месеца и аз се интересувах. Имам два стари Елдом, които са чук - нямат забележки. Обикновени 80 литрови бойлери. Единия наскоро се наложи да го сваля поради ремонт на стената на която е окачен. Отворих го, изчистих го смених нагревателя, фланеца и тая пръчка която май защитава от котлен камък и пак го закачих на стената и си работи. Не съм сигурен но май е над 10 годишен. Понеже не в банята а е в сухо помещение няма никаква ръжда по корпуса.
Понеже правя ремонт на къщата, за едната баня ми се наложи да търся плосък хоризонтален бойлер. По препоръки пак се насочих към Елдом. Взех доста скъп бойлер с ВиФи и разни екстри. Ползвам го от около половин година и съм доста доволен. Но в други групи напоследък засякох доста оплаквания от този модел, свързани с протичане. Така, че вече човек не знае какво да препоръча Simple Smile

# 119
Чета темата заради необходимост за  бързо да наместване на бойлер в  къща в Балкана /рядко ползване / . В случая в двора има бая дърва и клони ,така,че една печка или камина с водна риза са ми друга цел в близка или далечна переспектива ,т.е топлейки една всекидневна ,да се помага на бойлера ,ако е със серпентина. 80 лтр смятам,че би бил достатъчен ,предвид наличието на серпентина . Това ,което ми харесва са термодинамичните бойлери ,но поради цената ги отхвърлям като варианти поне за тази къща. Ако има някой опит с Елдомски със серпентина да сподели . Не знам района на Дряново и махалите по отношение на твърдостта на водата ,но в по-далечна переспектива бих поставил филтърни системи във всички жилища.
За сега към това се насочих.
https://vimax.bg/ss-serpentina?product_id=5494

Общи условия

Активация на акаунт