Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 066
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Да и на мен след прегледа при АГ ми каза да мажа с дефламол, но като изцеждам все се притеснявам дали съм махнала всичко. Иначе си се мажа след всяко цедене с лансиох, зарастват, но много бавно...

# 361
Честит празник, момичета! 🌷
Бъдете все така очарователни и даряващи любов на всички около вас! 💖

# 362
Честит празник момичета! Тази година за мен си е за първи път празник и се радвам много! Heart
Бъдете здрави, борбени и няма да се предаваме пред недоспиването Grinning

# 363
Здравейте, мами и честит празник!

При мен кърменето беше единственото нещо за което НЕ се притеснявах, защото големия ми син го кърмех почти до 2 г и си виках "знам ги аз нещата и първото беше отделено от мен заради секциото, но те бебетата си знаят и веднага засукват" е да ама не... доведоха ми бебето около 30 часа след секциото, едно от първите неща които направих беше да го сложа на гърда, но той не искаше изобщо да засуче... имаше някакви моменти в болницата в които се нахранваше от гърдата, но за 5 дни, от всички хранения това са били 2-3 хранения (явно е бил много гладен и затова е сукал или е бил по-заспал). Вкъщи като се прибрахме пак пробвах и пак не искаше, различни пози, различни ситуации, по различно време.. еми не и не... протектори купих и с тях не иска ... та от началото сме на момента аз цедя и му давам от шише ... на всичкото отгоре пие само от едни определени шишета, други не иска .. сега 2-3 дни не съм го пробвала на гърда, просто и аз се изнервям ужасно много след като той не иска ... затова вече въобще няма да си казвам "това го знам и разбирам, не се притеснявам", защото плановете винаги се объркват ... в крайна сметка ако не иска да засуче, ще се цедя докато имам кърма и ще му давам. За момента имам достатъчно да го храня изцяло с кърма и дори имам доста замразена във фризера. Ако спре, ще минем на АМ, това е. Все пак и ние трябва да сме отпочинали и здрави, за да се грижим за децата ! 😊🌷

# 364
Честит празник момичета!
За някои от нас днес е първият ден на жената ,в който сме и майки Heart
Сим , виж тук за консултанти по кърмене.
Разпределени са по райони за София,можеш да се свържеш с някой от твоят район на живеене,има контакти: https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Момичета,кога отидохте на преглед след раждането?

# 365
Sun and shine, на нас ни казаха когато навърши месец да отидем. Чакам го с нетърпение да видя как се движим с ръста и теглото. Отделно нашата педиатърка каза, че на първия преглед ще присъства и ортопед, за да прегледа за луксации и подобни. Thinking

# 366
Честит празник мили дами 🌸 бъдете много здрави ❤️

# 367
С първото дете нямах особени проблеми с кърменето. Въпреки че бях секцио и ми я дадоха след повече от 24 часа, веднага си засука от гърда без никакъв проблем, хапваше си, качи 1300гр. първия месец. Никакъв зор не съм видяла.
Поради други причини, за които няма да се впускам в обяснения, приключих с кърменето към третия месец.
Сега събирам информация за всякакви варианти, защото знам, че не са еднакви бебетата и може да се случи като при Танчето, знае ли се.

# 368
Честит празник! Първият 8 март, на който съм и мама вече. Да сме живи и здрави всички и все така силни! Flowers Bouquet Heart
При нас педиатърката мина днес, още деня след изписването трябваше, но тя се разболя и отложихме. Всичко изглежда наред с бебо. Има и той запушване на слъзния канал на едното оченце от вчера и се радвам, че мина днес лекарката, за да го види и да каже как да го третираме. Каза на 15 ден, че се ходи на контролен преглед и се мери, пак няколко дена след това ще го направим този преглед, вече ми се иска да видя наддава ли и колко.
Ще погледна за консултантка за кърмене днес и дано и там да имаме прогрес скоро. Преди малко изхвърлих малко кърма от вчера и ми стана много жал, като знам колко трудно я вадя. Беше в хладилника, но сякаш си беше променила цвета и не посмях да я дам.

# 369
Сим,виж на мен какво ми казаха за кърмата:
Съхранение:
На стайна температура от 22 градуса за 8-12 часа
Ако веднага след изцеждане е сложена в хладилника- 3 дни
Ако я замразите след изцеждане 6-12 месеца

Пробвай с консултант,много са отзивчиви и ги правят от сърце
Аз имах онлайн с една и на място ме посети още една
Ни при миен не върви много кърменето
Слагам го често,иначе нямам време да се цедя достатъчно пъти и е малко
Особено от едната гърда като виждам как едва капчица по капчица ,напълно те разбирам Сим като е трябвало да я изхвърлил как ти е било.
Иначе и бие бяхме на преглед на 14 ден ,сега сме точно на 1месечинка
Ние сменихме АМ  на своя глава днес и ми е малко гузно. А и с капките за колики така процедирахме

# 370
  • Пловдив
Честит празник, момичета! Flowers BouquetFlowers Cherry Blossom
Да сте здрави, вдъхновяващи и прекрасни! Радвайте се на живота и бъдете истински щастливи, заради вас самите и заради прекрасните същества, на които дарихте живот! HeartBlue Heart
За първи път този ден е истински празник за мен Blush

Имахме уговорка с педиатъра вчера да дойде да види бебчо, но тя живее до нас и успя да мине още в неделя. Всичко е наред, прегледа го, даде съвети. Първото ми впечатление за нея е повече от положително. Каза да звънна, когато Дими стане на 18 дни за час и вече официално да го запише при нея. Иначе на 16-и ще ходим на преглед при педиатър в Селена, направо ще съчетая и с моя преглед. Нали се полагат по 2 прегледа за него и за мен след раждането. И ще се възползвам.

За кърменето - вчера за първа нощ не се наложи да дам АМ. Досега едното нощно хранене беше с АМ. Явно не ми стигаше кърмата. Сега гърдите ми са супер препълнени и е почти задължително да яде на най-много 3 часа, за да ги изпразва. Кърмя го на поискване.

# 371
  • sofia

Бъдете обичани!

# 372
  • София
Честит 8-ми март, момичета! Бъдете здрави, ценени, обичани и щастливи! ❤🥰

# 373
Сим,има ли някакви признаци чисто визуално за запушения канал?

# 374
Честит празник!

Моята Кари е с конюктивит на дясното оченце Sad и педи изпиа капки.  Дано мине бързо.
Нина аз четох по въпроса за слъзния канал и конюктивит вирусен/бактериален, доста си приличат симптомите. Нейната педиатърка ме пита за слънзния канал, но досега тя си плачеше и очите си и бяха мокри.

Общи условия

Активация на акаунт