Гобленарски раздумки - тема 148

• 53 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички прекрасни дами.. Надавам се да ме приемете във вашата група.. Начинаеща съм в гобленарството.. Скоро открих вкъщи пълна комплектовка на Светото семейство и реших, че ще шия.. Започнах от долен ляв ъгъл и реших че ще шия по цветове(до където ми стигне конеца), но сякаш се обърквам така..
Мога ли да шия например няколко квадрата от схемата, след това други няколко.. Или ще се получат линии след ушиването на целия гоблен?
Извинявам се за глупавия въпрос, но ми харесва да шия и искам да продължа, но искам и да бъде красиво накрая..

# 496
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще останат линии. Sad
застъпвай по малко вляво-вдясно и ще ги избегнеш.

# 497
ще останат линии. Sad
застъпвай по малко вляво-вдясно и ще ги избегнеш.
Благодаря ти за отговора.. Надявам се скоро да посвикна с боравенето със схемата и нещата да се случват по-леко и бързо..

# 498
Както са ти казали, не карай по квадратчета или листи, стават черти после.
Не си ли задраскваш по схемата каквото си ушила?  Така ще ти е по-лесно да се ориентираш.
Ето аз как си драскам с молив каквото ушия
Скрит текст:

# 499

Преди и аз задраскват с молив, но сега така ми е по-лесно, особенно ако не съм сядала дълго време да шия. С зеления цвят е това, което ми предстой да шия с даден цвят. Като го ушия задраскване с червен отгоре. Губи се време в началото да маркираш, но после по лесно се следи.

# 500
А пък аз задрасквам с маркер вече ушитото.. Но когато има много разхвърляни бодове от един и същи цвят и се налага да прескачам ред-два нагоре и няколко в страни и се обърквам.. А и така гърба не става много красив.. За това питах дали мога да шия на квадратчета, но просто няма да бягам толкова нагоре докато свикна..

# 501
Да, не е нужно да ходиш много настрани. Аз  често отрязвам конеца и приключвам, когато имам много разпръснато защото ми се е случвало да не изброя правилно и като стигна до там да разпарям.

# 502
  • Пловдив
Аз шия според настроението и най вече според гоблена - понякога по цветове, понякога на участъци, но това не пречи понякога и да греша Simple Smile Ето този го ших по цветове, но го замразих за известно време, заради километрите контур:

# 503
Много е красив, ще чакам да го видя готов.
Аз винаги шия успоредно контура, за да не ми тежи после

# 504
Аз пък изобщо не гледам гърба. Може някога, когато Вилер е гарантирал изкупуването на ушити оригинални комплектовки, също И това изискване да го е имало, но е ставало дума за огромни суми в дойче марки.
Сега да гледаме, как изглежда гърбът, който все още много рамкировачи намазват с лепило при маркирането, е излишно утежнение. Според мен.

# 505
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък изобщо не гледам гърба. Може някога, когато Вилер е гарантирал изкупуването на ушити оригинални комплектовки, също И това изискване да го е имало, но е ставало дума за огромни суми в дойче марки.
Сега да гледаме, как изглежда гърбът, който все още много рамкировачи намазват с лепило при маркирането, е излишно утежнение. Според мен.

ъъъъ....
ако е за въпроса на ивелина йорданова, тя не говори за гърба.
отпред стават черти, когато караш лист по лист, квадратче по квадратче.

# 506
Аз шия квадратче по квадратче, но често преминавам и в съседното квадратче. При бод кръстче никога не са ми се получавали линии, знам че е възможно, но на мен не ми се е случвало. За другите бодове не мога да дам мнение, бих преминавала към другите квадрати както съветват момичетата.

# 507
При бод кръстче не се получават линий, но при гобленов бод се получават.

# 508
  • sof
С понеделнишки ентусиазъм показвам етап от един семплер, който мисля да завърша вече с нови сили след ваканцията, и получих коледен чорап, който ми е другарче на друг, който ших преди, както и една идея за мъничък семплер, това са следващите ми проекти.
Много красиви работи показани, благодаря ви за мотивацията!

# 509
  • Варна
Всички ли шиете готови гоблени или правите свои комплектации? Харесах и свалих няколко схеми от руските сайтове. Въпросът ми е на каква панама шиете - на 16 или 22? Сега шия на "Милена стил" един букет с божури, но не мога да се ориентирам каква е панамата. Коя големина е за предпочитане? Сигурно излиза по-изгодно да си купиш готов, но пусто като все ме влекат едни пейзажи, дето ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт