Професионални серии за коса- тема 154

• 66 175
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • Някъде там
Justshit
Първо трябва да се намери причина за косопада.
Да се направят необходимите изследвания, след това маски,шампоани и балсами.

# 391
  • София
Скрит текст:
Беше коментиран този крем на Mi Amante  в по-стари теми, но пак да попитам тези, които го харесвате - как го ползвате най-често, като маска или финиш? Виждам, че е посочена и 3та опция- като стилизант, това значи ли, че леко фиксира косата и стои ли тя по-твърда от него? Странна ми е малко тази комбинация хем маска, хем стилизант.. С една дума струва ли си наистина да се вземе или може да се мине и без него 😃 нещо ме кара да си мисля, че може би е поредния крем, който почти нищо кои знае какво не прави, леко омекотява косата и до там, а реклама е голяма.. (бая финиши съм насъбрала, ама не знам защо се оглеждам за още..сигурно заради намалението 😃)

# 392
Здравейте, става въпрос за мен. Ходила съм на дерматолог и имам направени два листа с изследвания. Имам недостиг на витамин Д и вече повече от половин година приемам. Дерматолога ми предписа козметика за косопад и себорея. Използвах Ducray squanorm шампоан, Ducray squanorm лосион с цинк и Alpicort F. Скалпа ми почти се изчисти, но не и от това, което ми бяха предписали, а с Davines purifying shampoo, който ми препоръча фризьор. Обаче косопада си продължава. Косата ми е доста тънка и с бонус косопад - положението е това, което виждате.

Justshit

# 393
Janeta,
Обмисли мезотерапия на коса преди да се впуснеш в щурм за професионална козметика.

# 394
  • Някъде там
Janeta,
Обмисли мезотерапия на коса преди да се впуснеш в щурм за професионална козметика.
И аз съм на това мнение.
Преди да се започне с профи продуктите ще е добре да се направи мезотерапия.
Моя /колежка/ е с такъв косопад/Знам ,че ходи на мезотерапия, в момента използва цялата серия парусан и при нея резултата е впечатляващ,има над  3 см нови косички.
Много и се радваме всички на новата и косичка.

# 395
Janeta,
И аз съм на това мнение.
Преди да се започне с профи продуктите ще е добре да се направи мезотерапия.
Моя /колежка/ е с такъв косопад/Знам ,че ходи на мезотерапия, в момента използва цялата серия парусан и при нея резултата е впечатляващ,има над  3 см нови косички.
Много и се радваме всички на новата и косичка.

Благодаря ви за съветите. А бихте ли попитали вашата колежка къде точно ходи?

# 396
А вдигнахте ли нивото на витамин Д? Повечето хора имат проблем с усвояването от масовите варианти.
От приятелка с проблем с вит.Д знам, че при тези хора единствения вариант за усвояване е от ферменирал дроб на треска ( а не студено пресован, както е преобладаващ на пазара). Само за един продукт такъв знам и не е бюджетно решение, но в крайна сметка ако помогне…

# 397
  • Някъде там
Janeta, в Свети Панталеймон в София.
Предполагам, че има и на  много други места.
Може би някой доктор ще ви насочи къде е най добре да я направите.

# 398
  • София
Здравейте, става въпрос за мен. Ходила съм на дерматолог и имам направени два листа с изследвания. Имам недостиг на витамин Д и вече повече от половин година приемам. Дерматолога ми предписа козметика за косопад и себорея. Използвах Ducray squanorm шампоан, Ducray squanorm лосион с цинк и Alpicort F. Скалпа ми почти се изчисти, но не и от това, което ми бяха предписали, а с Davines purifying shampoo, който ми препоръча фризьор. Обаче косопада си продължава. Косата ми е доста тънка и с бонус косопад - положението е това, което виждате.

Justshit

Здравейте,
Много е лесно да ви препоръчам продукти против косопад. Щом има изследвания и там проблемът е само Вит. Д значи косопадът най-вероятно се дължи на стрес.
Но независимо от това има продукти, които могат да ви подпомогнат.
Аз бих ви посъветвала да направите комбинация от серия плазмолифтинг на скалпа (така нар. Вампирски лифтинг, но се използва само за скалпа вашата плазма) със серия мезотерапии 5-6 броя веднъж седмично.
През това време лосионът на МедаВита против косопад е много добро решение. Наистина повлиява бързо косопада и повлиява растежа на нова коса. Направете един курс, като комбинирате със шампоан Напура Стамиген, който можете да използвате на всяко измиване като първо измиване (можете след това и с друг шампоан да измиете, можете да повторите със Стамиген и втория път - вие решавате), както и да правите терапия с ампула Напура Стамиген два пъти седмично (една ампула стига за два пъти).
Можете да правите 1 - 2 пъти седмично терапия за скалпа с масло от горчица с 5 капки етерично масло Сейнт Томас на всеки 10 мл. базово масло. Нанасяте, навеждате главата и правите масаж с наведена глава за 5 минути. След това слагате найлонова шапка за баня, а отгоре дебела вълнена шапка за да задържи топлината, която скалпът ви генерира. Стоите поне 30 минути, а най-добре 1-2 часа и измивате косата.

# 399
Благодаря ви. Обаче, сега се замислих, че преди по-малко от година пък ми откриха микро-аденом в хипофизата и не знам дали ще е окей да правя каквито и да е такива процедури на главата ми. Определено ще трябва да ходя пак по мъките(лекари) за съвети и мнения по въпроса. Sob

# 400
  • София
Благодаря ви. Обаче, сега се замислих, че преди по-малко от година пък ми откриха микро-аденом в хипофизата и не знам дали ще е окей да правя каквито и да е такива процедури на главата ми. Определено ще трябва да ходя пак по мъките(лекари) за съвети и мнения по въпроса. Sob

Консултирайте се с лекар, разбира се. Но това, което ви препоръчах е максимално близко до естественото - предимно масла и естествени съставки.

# 401
Janeta оправите ли проблема с микро-аденома косопада ще спре и ще можете ударно да подходите към козметичния проблем с всички съвети, които ви дадоха. Докато има такъв нерешен здравословен проблем нищо няма да даде резултат и ще хвърляте пари и нерви на вятъра. Хормоналния косопад не се влияе от нищо козметично…. Пожелавам ви успех!!!

# 402
Janeta оправите ли проблема с микро-аденома косопада ще спре и ще можете ударно да подходите към козметичния проблем с всички съвети, които ви дадоха. Докато има такъв нерешен здравословен проблем нищо няма да даде резултат и ще хвърляте пари и нерви на вятъра. Хормоналния косопад не се влияе от нищо козметично…. Пожелавам ви успех!!!

Бях в Майчин дом в отделението по ендокринология и там установиха, че е доброкачествен и че не секретира пролактин. Не ми назначиха нищо като лечение, само ми казаха след година отново да направя ЯМР и всички изследвания отново.

# 403

Justshit

Споделяме една съдба... все едно аз съм го писала.
От 3 години съм с установен много висок пролактин. Септеври минах ЯМР в Александровска и всичко се разясни.
При мен косата също е адски тънка, цъфтяща, много пада и се вее като гъши пух + бонус пърхот. И аз пробвах с Davines против пърхот, но определено миризмата му ме отблъсна и го ползвах не повече от 2 пъти (напомня на Сенси блу), но явно е трябвало да бъда по-серизна с него.
От няколко месеца ползвам тези капки на Oway за връхчета https://www.arlen.bg/product/9471/serum-za-suhi-i-tsaftyashti-kr … g-drops-50ml.html . Определено косата спря да се скубе толкова.
Преди няколко дни си взех един комплект против косопад и ускорен растеж с голяма надежда за резултат. Да видим как ще е.
ПС: на Davines има един серум или лосион срещу хормонаен косопад. Има ли някой опит с него?

# 404
Аз директно бих попитал за ампулите на Керастас срещу косопад дали имате отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт