Професионални серии за коса- тема 154

• 66 193
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Аз не понасям никакъв преуош, просто ми е гадно усещането. За мой късмет, да не дърпам дявола за опашката, но нямам проблемен скалп, боядисвам се на около месец и половина. Може би и затова не се старая и не му обръщам внимание. А знам, че греша, защото ми се иска да си сгъстя косата.

# 421
Мagnollia, Arlina, много благодаря за информацията. Скалпът ми е много чувствителен, на моменти имам и лющене и сърбеж. Склонен е към бързо омазняване, имам и сухи и изтъняващи краища. Ще съм много благодарна за съвет дали биха ми помогнали на NAPURA S|6 Active - шампоан против пърхот, себорея и патогенни заболявания и на Lanza- почистващ и успокояващ скалпа шампоан или да се насоча към други варианти. Ако знаете и нещо друго, което бих могла да направя за този проблем.

# 422
Вчера ме измиха в салон с новата серия на Керастас за боядисана коса. Днес имам клепнала коса без обем и изглежда вече за миене. Не забелязах и невиждан блясък от нея.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 19:39 от marigold_

# 423
Ivelionora мисля, че с Напура няма да имаш проблем, всички съставки са натурални, но са силни като продукти и са целенасочена грижа. Лятото си раздразних скалпа с профи продукти и минах на Oway и често пръсках сок от алое вера по скалпа и дължините. Дразненето и сърбежът минаха за няколко дни, косата на се омазняваше, а изглеждаше обемна и плътна.

Magnollia от твоя опит ползвам много трикове Wink слагам всеки път преуош - масла с ЕМ, редувам със стамиген или Ш Напура, почти всеки ден Вълшебство. Ползвам и една смес индийски билки за подхранване. Радвам се на новите растежи, но бавно си възстановявам косата след тежкия следродилен косопад. Но все пак виждам резултати от грижите. Следя темата от години и съм пробвала много продукти, докато открия своите Flowers Cherry Blossom

# 424
  • София
Аз като преуош ползвам шампоан На Напура стамиген, анаген или този за мазна коса.
Редувам трите. Слагам го на суха коса с разтъркване в корените обаче почнах да се чудя дали да не го слагам на леко влажна коса.
Дали има разлика в действието?

По дължините слагам еластисайзър, но само лятото, зимата не мога да понасям да ми е мокро, а пък в банята да чакам нямам как - на бойлер съм. Знам че еласисайзър действа само на доста мокра коса, затова ми е трудно с него зимата. Пробвала съм и с шапки, но с тях винаги ми се стича вода по гърба и врата и пак не става.

Ако е топло и правя преуош стоя поне 1 час с него.

После измивам с друг шампоан - тъй като съм с мазен скалп напура НЕ се справя с измиването и ми трябва втори шампоан.
След това слагам маска по дължините на леко подсушена коса и чакам поне 15 минути.
После отмивам, слагам балсам вече под душа и след това вече финиши и тн.

Едно миене ми отнема около 2 часа ако е пълна програма.

Ако нямам време и бързам залагам на Shu Uemura ultinate reset шампоан или kerastase therapiste шампоан защото това са единствените шампоани след които косата ми става разрешаема без маска/балсам.

Доста интересно, защото след мароканойл, керастасе хроноложист и лалга косата ми е като разплетена дамаджана и средно 100 мл маска и още 10 фибиша само ме спасяват.

# 425
  • Някъде там
Имам въпрос към вас.
Реших да подновя продукт, който преди много харесвах.
Става въпрос за смераната на милк шейк, виждам, че има класическа и другия вид е с папая.
Има ли разлика между двете сметани и ако да, каква е тя?

# 426
  • Варна
В банята не клеча за нищо на света и много рядко си мия косата под душа. Почти винаги я мия на мивката. За Еластисайзър и преуоша на Алтерна навлажнявам косата с пръсти,а не под струята. И мен няма сила,която да ме накара да търпя стичаща се по врата вода нито зимата нито лятото. Много влажна коса почти течаща изисква само Олаплекс. Другите ми преуоши вършат работа и на полусуха.

# 427
Някой търсеше големи опаковки на маските на Керастаз, в парфимо в момента има.

# 428
Разликата между сметаните горе е само в аромата. Като цяло тези сметани за мен лично са просто за кеф, нямат кой знае какво действие върху косата.

# 429
Момичета, ще ви помоля за съвет по два въпроса.
1.Какво използвате като преуош за дължините, освен еластисайзер/Олаплекс 3. Нещо, което може да се ползва на всяко миене или почти, защото горните две не са за толкова честа употреба.
2. Искам да пробвам шампоаните на Напура като преуош и грижа за скалпа. Кой бихте ми препоръчали за фина коса, склонна към омазняване и косопад?
Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите, за да мога да се възползвам от намаленията в момента.

# 430
И аз съм с такава коса и мажа дължините с арганово олио. За корени ползвам ЯЧРМ, ему, арган и етерични масла - розмарин, лавандула, чер. пипер и други стимулиращи растежа. Ампулите Стамиген са страхотни, но шампоаните на Напура ми правят косата още по-смотана и тънка. Освен този с кератин. Продуктите за изтощена коса са с протеини, които дават обем и плътност. Разтърси се назад по темите, точно по тези въпроси има много инфо, но си иска постоянство и уцелване на подходящите за теб продукти.

# 431
И аз съм с такава коса и мажа дължините с арганово олио. За корени ползвам ЯЧРМ, ему, арган и етерични масла - розмарин, лавандула, чер. пипер и други стимулиращи растежа. Ампулите Стамиген са страхотни, но шампоаните на Напура ми правят косата още по-смотана и тънка. Освен този с кератин. Продуктите за изтощена коса са с протеини, които дават обем и плътност. Разтърси се назад по темите, точно по тези въпроси има много инфо, но си иска постоянство и уцелване на подходящите за теб продукти.
Точно и за ЯЧРМ исках да попитам. Откъде си го купувате?

# 432
Може ли мнение за ампулите на Напура Анаген? Проблемът ми е тънка коса, която в горната си част достига до една дължина и повече не расте или се къса.

# 433
Може ли мнение за ампулите на Напура Анаген? Проблемът ми е тънка коса, която в горната си част достига до една дължина и повече не расте или се къса.

Ползвам ампулите анаген от 2 месеца, 2 пъти седмично. За момента резултата е около 4-5 см растеж. Тези дни ще споделя снимки и повече подробности. Мисля че успяха да засилят растежа при мен и плътността на новопоникналата коса, но сега видях че цената им е с около 10-15 лв нагоре, както и на останалите ампули и не съм окей с това.. Също много добър резултат откъм засилване на растежа съм имала от серума Extencioniste  на Керастас, около 50 лв е в момента в нотино и на мен ми стига за 2-3 месеца редовно мазане.

Проблема с накъсването трябва да се реши обаче, за да видиш ефект откъм дължината. Режеш до здраво, правиш терапии, намаляваш топлинната обработка и знаеш натам за продуктите.

# 434
  • София
Точно и за ЯЧРМ исках да попитам. Откъде си го купувате?
На първо търсене Зоя
https://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-% … %D0%BC%D0%BB.5361

Общи условия

Активация на акаунт