Професионални серии за коса- тема 154

• 66 240
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Alina, извинявай,  джойко прочетох и веднага  асоциирах хидратиращата серия. Сега видях, че си написала к пак.. да, протеинова е и е добра. Аз въпреки това имам др любимци. Митик ойл за мен е доста зле, дори дрогерийни продукти като Елсев и някои на Гарниер ми харесват повече от митичната серия. Но всеки си има собствен опит.

# 556
При мен митичната серия се оказа една от най-работещите за моята коса, която е изрусена, дълга и гъста. За сметка на това терапист е пълно разочарование - явно си е до косата...

# 557
Абсолютно до коса си е и всеки трябва да пробва за себе си каквото си е наумил, защото няма друг начин. За мен пък обратното важи. Терапист е манна небесна, а Лореал Профешънъл ми е като Лореал drugstore и нищо не ми е харесвало. Много бейсик продукти са за мен. Ползвала съм от серията за обем и нещо си витамин.

# 558
Аз не съм много опитна с козметиката , но имам доста опит с изрусената си тънка косица ,и  всичко което имаш клони към протеин или е баланс ,а при мен  хидратиращ протокол върши чудеса за сухи краища с експлозии, даже съм отлагала подстригване . Дори и примерно един ш.афоджи хидратиращ и балсам , или с Филип кингсли измиване да направиш може да има подобрение.
Иначе моя протокол в момента - шампоан Меди за мазни корени, матиращ на Керастаз и маска марокан с кафявата капачка ,и много често посягам към ш. про лонгър . Но сте прави, с проба се намират нещата за всеки, аз купих и алтерна за обем ,терапист ш и м - ми не са за мен ,после се чудя как да замажа до следващо миене...

# 559
А маската Терапист колко често мога да я използвам? Мия си косата през ден, предполагам не е ОК да я слагам всеки път? С какво е удачно да редувам?

# 560
  • София
Скрит текст:
Здравейте, в следствие на кичури с блондор косата ми изглежда ужасно, като снимката в ляво before (снимката е от интернет). След изсушаване (или като изсъхне сама, няма значение) не е гладка, а сякаш има хиляди стръчащи косъмчета. Къса се ужасно в крайщата т.е почти всеки косъм има бяла точица, от която се откъсва с лекота.

Скрит текст:

Че спирам блондора и трябва подстригване е ясно. В края на седмицата съм на фризьор, но няма как да отрежа всичко наведнъж, тъй като това накъсване и стърчене започва около ушите някъде (косата ми е 2 пръста под раменете) т.е ще се реже постепенно. Въпроса ми е има ли как да поправя това положение и поне да се замаскира докато изрежа всичко изгоряло?

Използвала съм и използвам доста неща, като досега не съм видяла ефект от нищо. В момента имам:
Joico K-PAK - шампоан, балсам, реконсутруктор - никак не си харесвам косата след тях - след измиване е твърда и суха и много бързо клепва и се омазнява

Скрит текст:
Лореал проф. - ABSOLUT REPAIR маска.

MYTHIC OIL крем, арганово олио за фина коса на Label M, сметаната на Милкшейк, лечебен бондер за цъфтящи крайща на Philip Kingsley.

Още няколко шампоана за обем - на Лакме, Лайебъл М, Матрикс.

Шампоан и балсам за мазни корени и сухи крайща Philip Kingsley.

И наскоро си взех Philip Kingsley Moisture Extreme за екстремна хидратация.

Веднъж седмично изпозлвам Еластисайзер и веднъж седмично Бонд терапията на Кюн 3-та стъпка преди измиване.
И след всичко резултатът е един и същ - суха, разхвърчана, щръкнала коса с късащи се крайща и бързо омазняване в корените (права и тънка).
Та, къде греша и има ли какво да направя?
Ако не ти се инвестира в цялата серия,поне можеш да си вземеш този серум на Алтерна ,фантастичен е.Пробвала съм всичко професионално висок клас и това ми фаворитът в момента.https://www.arlen.bg/product/9050/restrukturirasht-serum-s-hayve … g-serum-50ml.html

# 561
Алина, и аз ти препоръчвам Терапист Ш и М, помогнаха ми много след обезцветяване /аз съм с нормална гъстота, но фин косъм/. За хубава хидратация използвам Наши Арган. Баланс серия Керастаз Генезис - Ш и Б ти препоръчвам, имах и маската, но сякаш повече ми хареса балсама. Друга любима протеинова серия е на Лалга за възстановяване, а сега са и намалени с 20% в рибката. Имам Ш, Б, М, но отново след като изпробвах балсама ми стана по-голям любимец от маската.

# 562
Здравейте, виждам, че в parfimo.bg има доста намаления, но никога не съм поръчвала от там. Надеждни ли са продуктите или е съмнително? От кои други български сайтове пазарувате?

# 563
Здравейте, виждам, че в parfimo.bg има доста намаления, но никога не съм поръчвала от там. Надеждни ли са продуктите или е съмнително? От кои други български сайтове пазарувате?

Всичко е наред там, пазарувам от години, както козметика, така и продукти за коса. Серумът на Алтерна от по-горе е наличен и то на по-ниска цена.

# 564
  • София
Здравейте, в следствие на кичури с блондор косата ми изглежда ужасно, като снимката в ляво before (снимката е от интернет). След изсушаване (или като изсъхне сама, няма значение) не е гладка, а сякаш има хиляди стръчащи косъмчета. Къса се ужасно в крайщата т.е почти всеки косъм има бяла точица, от която се откъсва с лекота.

Joico K-PAK - шампоан, балсам, реконсутруктор - никак не си харесвам косата след тях - след измиване е твърда и суха и много бързо клепва и се омазнява

MYTHIC OIL крем, арганово олио за фина коса на Label M, сметаната на Милкшейк, лечебен бондер за цъфтящи крайща на Philip Kingsley.

Веднъж седмично изпозлвам Еластисайзер и веднъж седмично Бонд терапията на Кюн 3-та стъпка преди измиване.
И след всичко резултатът е един и същ - суха, разхвърчана, щръкнала коса с късащи се крайща и бързо омазняване в корените (права и тънка).

Така, аз съм с тънка блондирана и дота тормозена коса и ще ти препоръчам какво да правиш.

- от серията на philip kingsley (предполагам визиряш лилавата) не спомена какво си взела?

Би ли уточнила? Цялата серия или 1 продукт?

Иначе от това което имаш:
1во измиване - еластисайзър смесен с черно ямайско рициново масло (има в амазон може да си поръмаш с превозвач като лероб или габко, в бг не съм виждала, на доста влажна коса - в въраницата на магнолия hairholic във фб има подробно описана употребата на еластисайзъря яко се мудиш), след стабилно седене к-пак серията
2ро измиване - серията на кингсли, ако си взела цялата серия; ако не ще допълня какво като кажеш какво имаш
3то измиване бонд терапията, kpqk шампоан и absolut repair серията.

4то измиеане - еластисайзър по дължини, кингсли шампоан и балсам за масни корени и сухи краища

За финиш винаги може да слагаш бондера на кингсли и аргановото олио.
Нищо друго и кажи как ти се отразява

Не смесвай несъвместими продукти известно време и кажи как е следвайки горния протокол

# 565
Мélisande,
Скрит текст:

Така, аз съм с тънка блондирана и дота тормозена коса и ще ти препоръчам какво да правиш.

- от серията на philip kingsley (предполагам визиряш лилавата) не спомена какво си взела?

Би ли уточнила? Цялата серия или 1 продукт?

Иначе от това което имаш:
1во измиване - еластисайзър смесен с черно ямайско рициново масло (има в амазон може да си поръмаш с превозвач като лероб или габко, в бг не съм виждала, на доста влажна коса - в въраницата на магнолия hairholic във фб има подробно описана употребата на еластисайзъря яко се мудиш), след стабилно седене к-пак серията
2ро измиване - серията на кингсли, ако си взела цялата серия; ако не ще допълня какво като кажеш какво имаш
3то измиване бонд терапията, kpqk шампоан и absolut repair серията.

4то измиеане - еластисайзър по дължини, кингсли шампоан и балсам за масни корени и сухи краища

За финиш винаги може да слагаш бондера на кингсли и аргановото олио.
Нищо друго и кажи как ти се отразява

Не смесвай несъвместими продукти известно време и кажи как е следвайки горния протокол

Благодаря за препоръките! От лилавата серия на philip kingsley имам шампоан и балсам.

# 566
И забрави за блондора!

Горепоказаният серум на Алтерна аз го смесвам и с еластисайзъра на ФК и го слагам по дължините като преуош. Изобщо за тънка коса, особено и с мазни корени, добре според мен работят преуоши, същите продукти/маски/серумни/балсами ползвани след шампоана могат и доста да утежнят.

# 567
Аз бих препоръчала серията Fusion на Wella - шампоан и маска. Имат силикон и много добре замаскират пораженията, косата става много лъскава и пригладена. Хубавото е, че продават мини версии на рази серия и може да се пробва. Другото ми предложение е филъри, честичко, вместо балсам. Мога да препоръчам корейски - FarmStay, 8 sek salon care, Lador. Имам опит само с тях, правят косата уникална, всичко става гладко, прибрано, без никакви стърчалки. Също такъв ефект видях от керстинова терапия, май беше на Алфапарф, енократната доза представлява две зелени пакетчета с течност, смесват се и се нанася на косата

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 16:13 от m1ma

# 568
M1ma, от къде ги поръчваш? Знам че 8 sek salon care я има в Алито, но не съм посмяла да я купя. Гледам,че и тук в един сайт я има, но не ми е познат.

# 569
  • София
Аз поднових Densifique Ш+Б и просто се уверявам, че тази серия е с най-дълго задържащ се аромат, уникален за мен, който усещам постоянно до следващо миене и не спирам да му се радвам. Обем също забелязвам, за уплътняване на косъма не мога да кажа. Но аромата е топ.

Да похваля и розовия крем на Mi Amante, към който бях скептична.Нансям го вечер по крайщата и връзвам косата, заглажда я  и я усещам по-добре. С тънък косъм съм иначе. Изрусена коса.

Искам да кажа,че като цяло, че с грижи и четене от тук, успях да вкарам косата си в релси 😄 преди 6 месеца след балеаж беше така
Скрит текст:
А от известно време е така
Скрит текст:
Скрит текст:
/само отгоре, отгоре изсушена със сешоар/ благодаря за всички насоки и отзиви за продукти, които давате 🌸🌷

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:42 от LoLo30

Общи условия

Активация на акаунт