Професионални серии за коса- тема 154

• 66 244
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
LoLo, страхотни резултати! Серията Денсифик как бихте я определили- хидратираща, протеинова или балансирана? И кои продукти от нея харесвате?
Аз от една година чета тук и доста неща накупих, но не мога да кажа, че имам много осезаем резултат и че съм открила категорично работещите за мен продукти.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:57 от OliaMirchovska

# 571
  • София
Olia ,  мога да кажа,че и аз още се лутам в това кои продукти са  подходящи за мен, трябва си пробване. До колкото знам Денсифик е протеинова. Вече дали е силен протеин или по-слаб не мога да кажа. Странното за мен е ,че с някои протеини косата ми е добре, с други не. Още не мога да преценя от кои.

Серията Терапист например, която е определяна като силен протеин от някои, други пък не мислят така, на мен не ми понесе добре и отиде в размените. Няколко месеца по-късно опитах друг силен протеин и много ми хареса- този на Аphooge. Така, че явно зависи и от моментното състояние на косата и нуждите й, една серия може да не й действа добре в даден момент, но на по-късен етап това може да се промени.  Поне аз това забелязвам. Не знам дали е валидно за всички  Имам периоди, в които се разбирам по-добре с хидаратиращи продукти и такива, в който по-добре ми действат протеиновите.  Но все пак гледам да ги редувам.

Чувала съм, че протеина на някои коси се отразява по-добре в по-студеното време от годината/ след лятото/,  а пък през лятото- повече хидратация.

Случвало ми се и от дадена серия изобщо да не съм доволна от 2 или 3 от продуктите, но един от тях много да ми харесва. В случая- серия Дисциплин  Ш+М не ми харесаха, но пък в термото съм влюбена. Така,че опитвайте... Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 20:35 от LoLo30

# 572
Лоло, много се кефя на косата ти, страхотна си.

# 573
  • София
Благодаряя ти, а аз на вашите съвети тук, страхотни са! 😃😊

# 574
И на мен Терапист не ми се отразява нещо на косата-суха,третирана…не мога да усетя ефект…Може би ще й дойде момента😀.

# 575
Здравейте,
Може ли да споделите пресни впечатления от Chroma Absolu  на Керастас.
Ползвах шампоан и маска  Blond Absolu и термозащита Resistance Extentioniste .
Сега ми се иска да пробвам нещо друго. С изрусена коса съм  - тънък косъм

# 576
Здравейте,
Може ли да споделите пресни впечатления от Chroma Absolu  на Керастас.
Ползвах шампоан и маска  Blond Absolu и термозащита Resistance Extentioniste .
Сега ми се иска да пробвам нещо друго. С изрусена коса съм  - тънък косъм
Беше ми голям мерак серията и веднага си я взех. Дойде ми хидратираща, а аз не се разбирам много с хидратиращите,но пък ми трябва от време на време. И така, от време на време си я ползвам с кеф, мирише хубаво и силно и ми се задържа до следващото миене. Изглаждащата грижа е моето разочарование, тъй като тя ми беше най-интересна,но аз не харесах и k water

# 577
Имам само балсама от серията Chroma Absolu  , допада ми ( аромата му също )
За мен е по скоро балансиран продукт. Но моята изрусена жадна косица харесва повече блондинския балсам. Мисля, че е много подходящ продукт за боядисана, средно изтощена коса. Не утежнява.

# 578
Привет прекрасни Flowers Hibiscus
Скоквам да споделя резултати от боядисване с Joico lumishine crème , както и да изкоментирам ампулите Napura Anagen.

Започвам с ампулите- започнах ги в началото на годината, след боядисване на корен, с идеята да проследя растежа между боядисванията. Имах големи очаквания, но уви за два месеца и малко, корена ми беше 2,5 см, което за мен е нормален растеж, нищо уау. Имам някакви нови растежи обаче, които са със сходен размер.

Преминавам към боята, която ми е фаворит от вече година. Реших този път да боядисам и дължините, за да ги освежа, избрах да смеся цветове 9BA (blue ash) и 9NV (natural violet) смесени 1:1 с оксиданти 6+9 в съотношение 2:1. За корена използвах 7BA смесен с малко 9NV и оксидант 6%.
Предния ден направих терапията олаплекс, на следващия ден боядисах върху терапията без да отмивам, като си добавих олаплекс 1 и в боята. Цвета се получи хубав, но не видях съществена промяна в дължините, заблудих се че може да се изсветлят малко, но бях в грешка Joy затова и няма снимка преди за сравнение. Сега когато измих няколко пъти косата се вижда леко просветване в кичурите, които имам отпреди и цвета е по-свеж и наситен поне.

Ето малко снимков материал:
Скрит текст:
на нормална дневна светлина и на греещо слънце (изглежда рижава малко Sweat Smile )

корена преди и след

на лампа

Сори за снимковия спам.
На всяка снимка цвета изглежда различен, знам Sweat Smile , най-реален е на първата снимка, която е правена след 3 измивания и част от пепеливия отенък се е поотмил.

И накрая ви споделям моята мечтана коса, прическа, дължина, цвят! На едни кичури разстояние съм от нея, но още не мога да се престраша Grin

# 579
Здравейте реших да си взема новата серия на Lakme TEKNIA Argan Oil харесва ми след несполучливата покупка на Montibello (за нея няма да говоря пълно разочарование) та въпроса ми е:
Сега искам да си взема на Lakme-TEKNIA Frizz Control мога ли да го използвам вместо на Маракеш крема против цъфтежи

# 580
Момичета, моля ви за съвет за протеинов преуош. Всичко, което имам е с хидратиращ характер- Хмилк, Олаплекс, Еластисайзер. Макар че еластисайзера например не е категорична хидратация  или по е косата ми не я усеща така. Но искам нещо протеинови като преуош, защото косата ми харесва повече него.
Също искам и да ви помоля за съвет за протеинов балсам/маска. Най- често споменаваните ги знам- Архитект, Терапист, Джойко к-пак, Редкен Екстрийм. Ако има нещо друго, което много харесвате, ще съм ви много благодарна да споделите!

# 581
Протеинов пре уош има в серията Терапист Керастаз. Също и Напура имат ампули ц9, едно време много ги харесвах.
Мусът от серията Алтерна клиникъл е страхотен, също Ланза имат хубави протеинови серии, Напура ц9 си е класика.

# 582
Набързо протеинови - възстановяващата маска на eprouvage, napura C9 rieker, absolute repair loreal professionnel, Lalga.

# 583
Аз съм много доволна от протеиновия пре уош  на Терапист Керастаз. Взела го бях от нотино на много изгодна цена,  на привършване ми е и дебна някъде да го намалят.

# 584
Страхотни сте, момичета, много ви благодаря! Отдавна се каня на Напура. Лалга и Ланза нищо не съм пробвала… ще ги разгледам.
Това ли е Терапист?
#foreverlove , ще съм благодарна, ако споделиш, ако го издебнеш някъде.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 11:13 от OliaMirchovska

Общи условия

Активация на акаунт