Тлъсто ЧХГ очаквам, за да спра да се оплаквам ! ~бебеправене 402~

• 32 179
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Дрийм,честито Heart

# 241
Дреиймър, честито! Чакаме хубаво ЧХГ или ярка чертичка Heart

# 242
Здравейте мили момичета 🌸,

Благодаря за прекрасната тема и за полезната информация, която споделяте. 😊
Престрашавам се да пиша и аз с моята история накратко.
С мъжа ми правим опити да забременея от известно време, но тъй като не но се получаваха нещата реших, че е време да походя по доктори. И така първо през юли 2021 ми откриха ендометриозна киста. Последва ходене при няколко специалиста, всички потвърдиха ендото, но единствено д-р Калчев категорично ми забрани да се оперирам, провери ми тръбите през декември - работят си идеално, даде ми да пия разни добавки и ми каза, че ако не забременея до 3-4 месеца отиваме на инвитро. Също така стана ясно, че имам и вродена тромбофилия. Иначе хормони, овулация са си супер.
В момента засичам овулация с тестове и се надявам и аз на чудото.
И тъй като при мъжа ми подвижността на плувците преди няколко месеца не беше добра ( може би заради наскоро прекаран ковид ) се чудех дали е добра идея да добавя към следенето на овулацията и да кажем някой от лубрикантите Консийв Плюс или Преферт. Някакви наблюдения дали помагат? ☺😊

# 243
Dreamer, честито! Още от първия тест виждах втората чертичка. Всичко да мине безпроблемно и да се радвате на здраво и сладко бебе.

Marie_Ka, пускали ли сте контролна спермограма? Хубаво е да се пусне 2тора няколко месеца след тази, която е с лоши резултати, за да знаете какво се случва. Иначе ние имаме гелче, Консийв плюс, но само 2 пъти сме ползвали. Не е имало успех, но при нас има мъжки фактор. Успех!

Teenmommy, задължително си пусни изследвания и виж как е ситуацията, тогава мисли какво да пиеш и как.

# 244
Момичета, късно се включвам. Може ли някоя да каже промивката с Бигванеле кога се правеше, това е във връзка за проверката на тръбите с пяна при др Калчев. Сега вечерта преди процедурата или утре сутринта?

# 245
При мен беше вечерта , по спомен така ме бяха инструктирали . Бъди спокойна, успех 🍀

# 246
Mila Благодаря за бързото включване. 😘Ами повече се страхувам да не боли, със сигурност знам, че ще пропуснат, нали все пак имаше бебе. Утре ще се включа да кажа, как е минало. 😘

# 247
Круелче, стискам палци 🍀 С пяна знам, че не боли 😉 Моята не беше с пяна и признавам, че болеше. Болката наподобява по-силни менструални болки и не е нещо непоносимо. На мен ми направиха три снимки една след друга и бях без упойка. Ще мине бързо и безболезнено при теб. 🤞

# 248
Mila Благодаря за бързото включване. 😘Ами повече се страхувам да не боли, със сигурност знам, че ще пропуснат, нали все пак имаше бебе. Утре ще се включа да кажа, как е минало. 😘
Няма да боли, не се притеснявайте. Аз нищо ама нищо не усетих, а като цяло съм голямо мрънкало. ☺

# 249
Дриймър, Лимонка, честито, момичета! Ейнджъл, мисля, че ти честитих, но за всеки случай пак. Пропускам ли някой? Много радостни новини, лека и успешна бременност на всички! Не съм последвала темата и сега наваксах.
АА, бях записала час за проф. Паскалева за консултация преди бъдещи трансфери, но в последствие го отмених и друго момиче успя да го ползва. Появи ми се ангажимент в същия ден, а не съм от Сф и деня заминава. Сега се колебая да записвам ли пак, или да запиша при проф. Лисичков? Живот и здраве, ако се налага в последствие проследяване на антиХ и аспи тест по време на бременност, при него какъв ще е варианта? Май трябва да видя и логистично кое място е по-удобно, а не е маловажно и по-лесното записване на час. И без това ще ми е стрес с трудния график на доктор Стаменов, ако мога да съчетавам с едно пътуване 2 прегледа, например, би било супер. С проф. Паскалева това ще е невъзможно.
Явно и двамата са отлични и желани варианти, чудя се.

# 250
Mandaria, на мен проф. Лисичков каза, че няма нужда да се следят динамично коагулациите по време на бременност, което ме озадчи, но така или иначе страх лозе пази и за себе си бих ги пускала. Той ми каза, че е важно всеки път на преглед да се следи кръвопотока към матката, както и да питам дали плодът отговаря на седмицата си. Ако не отговаря, да пусна първо хормони, после коагулация. Но, както се знае, всеки случай е различен и при мен може да е казал това заради спецификата на моите мутации и хормонални проблеми. Според мен се виж с него, той ще ти определи терапия, ще ти каже какво да правиш при положителен тест и тогава мисли варианти.

# 251
  • Замък сред облаците
Манди, при Паскалева не съм ходила, знам че е супер заета, съответно надали ще отдели време като Лисичков за консултация - тук може някоя друга дама с челен опит да се включи. Той обаче не проследява терапия (просто в болницата не следят бременни, но пък ги консултират), така че изборът ще ти е примерно да се консултираш с него и да се следиш после при Паскалева. Аз не че имам лошо мнение за нея, просто с моите мутации срещнах не едно и 2 мнения във форума, че ги смята за нискорискови и за без терапия, та съответно се насочих към Лисичков и останах наистина очарована.
Аз в моя случай отидох на първична консултация с него и си избрах следяща хематоложка във Вита (др Кондева), където ми е АГ и където живот и здраве планирам да раждам. После се оказа че Кондева пък се консултира с Лисичков за по-сложните казуси с бременни (примерно ми разказа за случай за бременна с тромбофилия, искаща да се ваксинира в 9 месец - това още като пуснаха ваксините), тъй като той все пак е и национален специалист, поддържа регистъра с хемофилии и т.н. Минусът е, че така или иначе трябва да си пускам антиХа в НКБ, Токуда, Св.Екатерина или Сити Клиник и да ходя пак при Кондева за консулт, а при теб във варианта с пътуване може би Паскалева е по-удачният вариант, защото правиш изследване на място и след час минаваш на коментар с нея за резуртатите. Но задължително трябва да си отделяш поне ден за това.

Стоун, Лисичков и при мен обясни това за следенето на размера на плода и кръвотока, но ми обясни подробно, че е най-важният показател, защото не всички мутации значат, че се отключва задължително тромбофилията - хемостазата е много динамичен процес и има множество фактори извън мутациите също. Също беше категоричен, че с намалена фибринолиза НМХ от профилактичен порядък (0.4) си е a must до края плюс месец минимум след раждането, даже и два. За следенето си каза, че коагулацията може да е веднъж месечно, а за динамиката на лекарството (НМХ в моя случай) веднъж на 2-3 месеца (Кондева на 2 месеца следи антиХа и останалите показатели, а сме се разбрали да си пускам коагулация всеки месец и ако нещо ме притеснява веднага антиХа и при нея с резултатите).

П.п. За да е по-ясен индивидуалния случай, аз съм с PAI 4G4G, MTFHR C66T, MTRR GG.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 09:44 от АА

# 252
Здравейте дами!
На този празник минавам да ви споделя, че на 04.02 се роди моята най-голяма любов, сина ми Heart

Замерям ви с много памперси и пожелание  за много положителни тестове и пухкави бебчета на финала!

Започнах да пиша в темата преди малко повече от година, когато бях на дъното емоционално, след втория ми мисед аборт. Благодаря на всички, които тогава ми дадоха сили, за да изплувам! Heart

# 253
felisha, честита радост! Heart Да расте здрав и щастлив.

Тихичко честито и на момичетата с плюсчета! Flowers Four Leaf Clover

При мен почнаха ПМС, теста е отрицателен на 29ти ден от МЦ. Силно се надявам да ми дойде до утре преди прегледа, за да насрочим точна дата за лапароскопията.

# 254
felisha, честито! 😊 Много пълни памперси да ви заливат!

Аз чакам при АГто и се чудв дали искам да ми нвма нищо и всичко да е нормално или да има нещо, което да дава обяснение за всички неуспешни месеци и може да се оправи...

Общи условия

Активация на акаунт