Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 852
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
E, то блокът на ГБС е точно пред "Виетнамските общежития", в които живеят тези тумби. Иначе блокът изглежда много добре.

# 121
  • София
Здравейте,
мнения за този район?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16448341071293 … k=7poc65&f1=2

# 122
Един от любимите ми райони, но за съжаление и той вече е презастроен.

# 123
  • София
Един от любимите ми райони, но за съжаление и той вече е презастроен.
Може ли малко повече информация за предимствата на района, че за нас е леко непознат? Гледам, че е добре устроен квартал. За презастрояването е ясно, но в София положението е такова.

# 124
Може ли малко повече информация за предимствата на района, че за нас е леко непознат? Гледам, че е добре устроен квартал. За презастрояването е ясно, но в София положението е такова.
Сравнително малък, но уреден квартал. Липсват индианци и съборетини с пушещи комини. Наличие на метро. За разлика от други нововъзникнали квартали през соца (Дървеница до 1961 г. е била село), няма такова струпване на високи и грозни ЕПК-та. В близост са и много висши учебни заведения, което също до началото на ковид кризата допринасяше за специфичната атмосфера с потоците млади студенти, а не с футболни агитки като в други квартали (няма да споменавам имена, за да не се обидят някой от съфорумците).
През Малинова долина бързо се излиза на южната дъга на Околовръстен път. С метрото бързо и  удобно се стига и до аерогарата.

# 125
  • София
И да допълня - много е тихо и чисто.

# 126
И аз съм чела предимно положителни мнения за Дървеница. Дано и местоположението в обявата да сравнително точно, че агенцията е от недолюбваните. Държат на ексклузивен договор, имай го предвид и внимавайте. Ексклузивен в смисъл само те да ти търсят имот или само те да ти продават имота.

# 127
Дървеница е хубав квартал, ще ми бъде интересно дали обявата отговаря на реалността като локация, цена, размери и т.н.

# 128
Живея в Дървеница от дете,т.е. с малки прекъсвания, над 30 години. Искам да потвърдя всички позитиви на квартала, които са посочени вече по-горе. Не знам, дали беше споменато,че има големи магазини (Фантастико, Лидъл в Младост), няколко аптеки,вкл. денонощни, нещо като парк (печално известният Въртопо). От другата страна на "Климент Охридски" е комплексът на МЕИ и Лесотехническия,  които разполагат с чудесен парк и т.н. Въпреки всичко обаче исканата цена плюс още 25 хиляди за гараж ми се струва неотговаряща на предложените условия. Там, където вероятно е имотът, е крайно презастроена част, без почти никакви отстояния от съседните сгради, което не може да се каже за останалата част на квартала, в т.ч. панели и кооперации, които са добре планирани,когато са направени през 80-те, със зелени пространства между тях със съответните подходящи  рязмери. Друг минус, който се задълбочава всеки ден, е увеличаващият се брой предимно стари коли, които са паркирани буквално почти една върху друга,на тротоари,тревни площи и т.н. Вече е проблем да се отиде до магазина,без да се върви по автомобилния път. Прави ми впечатление,че сутрин към 10 ч. голяма част от колите си стоят паркирани и направо кварталът започва да заприличва на автоморга на места. Давам си сметка, че на други места в София е в пъти по-зле, но все пак, въпреки пристрастието ми към Дървеница, въпреки метрото, тя не е Лозенец , нито е до Южния парк или парка Заимов.

# 129
ZoyaP, не оспорвам мнението ти, познавам донякъде Мусагеница в частта до Въртопо и мнението ми е като твоето (двата доста си приличат, а са и близо). Но все пак и цената на обявата в Дървеница не е като в Лозенец, което отчита точно факта, че Дървеница не е Лозенец. В същинския Лозенец не мисля, че.може да намери нормален тристаен (без партер или маломерен) НС от 2020 за под 300 000 евро. Така погледнато, бих се замислила, че.може би си струва. Това, което мен лично ме притеснява, е агенцията. Не бих им се доверила.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 21:11 от Анонимен

# 130
За паркиралите коли - пускайте сигнали - Столичен инспекторат, Фб групи от рода на "Безумията в София" - вторите според мен имат доста висок КПД, - и т.н.

# 131
  • София
Скрит текст:
ZoyaP, не оспорвам мнението ти, познавам донякъде Мусагеница в частта до Въртопо и мнението ми е като твоето (двата доста си приличат, а са и близо). Но все пак и цената на обявата в Дървеница не е като в Лозенец, което отчита точно факта, че Дървеница не е Лозенец. В същинския Лозенец не мисля, че.може да намери нормален тристаен (без партер или маломерен) НС от 2020 за под 300 000 евро. Така погледнато, бих се замислила, че.може би си струва.
Това, което мен лично ме притеснява, е агенцията. Не бих им се доверила.
Второ мнение против тази агенция, но как да я прескочим?

# 132
Не е само второ, в доста теми назад има негативни коментари, даже отделна тема имаше - от продавач.

# 133
  • sofia
Някой  знае ли http://sbe.bg/  дали са започнали втората си сграда в Бъкстон ? В сайта им още няма нищо. Интересно ми е  какви ще бъдат цените .

# 134
  • София
Скрит текст:
ZoyaP, не оспорвам мнението ти, познавам донякъде Мусагеница в частта до Въртопо и мнението ми е като твоето (двата доста си приличат, а са и близо). Но все пак и цената на обявата в Дървеница не е като в Лозенец, което отчита точно факта, че Дървеница не е Лозенец. В същинския Лозенец не мисля, че.може да намери нормален тристаен (без партер или маломерен) НС от 2020 за под 300 000 евро. Така погледнато, бих се замислила, че.може би си струва.
Това, което мен лично ме притеснява, е агенцията. Не бих им се доверила.
Второ мнение против тази агенция, но как да я прескочим?

Потърсете из други сайтове освен Imot.bg (мисля, че от там ви беше обявата). Обикновено различни агенции качват една и съща обява.

Общи условия

Активация на акаунт