Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 827
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Можете да използвате също така https://www.google.com/imghp?hl=EN (google images) да качите снимката от обявата и гугъл ще ви върне всички места, където е качена тази снимка. Така евентуално можете да намерите обявата и от други агенции или от собственика. Да използвате технологиите във ваша полза така да се каже. Simple Smile

# 136
# 137
missence, ние скоро си купихме жилище с тази агенция, нямаше как да я прескочим или поне не сме се пробвали, въпреки че още при телефонния разговор ми казаха къде се намира адреса, но нямаше друга обява за нашия имот, а и е възможно собствениците да са имали ексклузивен договор. Ние сме доволни от брокера, свърши си работата много добре, показаха ми всички документи, които искахме още преди предварителния договор и дори на огледа( нот.акт- собственика беше там), говори с адвоката ми т.е. Те си движиха всичко. Ние не сме се занимавали излишно. Даже с банката сами комуникираха. Доста ни улесниха. И аз бях много скептична за тях в началото, но в крайна сметка сделката ни мина, макар и с перипетии, но пак и брокера доста помогна за осъществяването, което му е основното задължение. Беше с нас по време на сделката и до края. Единственото, което не ми хареса е, че държаха комисионната(цялата) да се изплати на предварителен договор, но мисля че това е стандартна практика при големите агенции. За всичко от капаро до комисионна сме имали договор, фактури, касови бележки и т.н с описани условия и за двете страни.

# 138
Някой  знае ли http://sbe.bg/  дали са започнали втората си сграда в Бъкстон ? В сайта им още няма нищо. Интересно ми е  какви ще бъдат цените .

Започната е, но не продават, казаха, че ще започнат продажбите в края на годината.

# 139
  • sofia
Някой  знае ли http://sbe.bg/  дали са започнали втората си сграда в Бъкстон ? В сайта им още няма нищо. Интересно ми е  какви ще бъдат цените .

Започната е, но не продават, казаха, че ще започнат продажбите в края на годината.

Ясно ,благодаря

# 140
  • София
missence, ние скоро си купихме жилище с тази агенция, нямаше как да я прескочим или поне не сме се пробвали, въпреки че още при телефонния разговор ми казаха къде се намира адреса, но нямаше друга обява за нашия имот, а и е възможно собствениците да са имали ексклузивен договор. Ние сме доволни от брокера, свърши си работата много добре, показаха ми всички документи, които искахме още преди предварителния договор и дори на огледа( нот.акт- собственика беше там), говори с адвоката ми т.е. Те си движиха всичко. Ние не сме се занимавали излишно. Даже с банката сами комуникираха. Доста ни улесниха. И аз бях много скептична за тях в началото, но в крайна сметка сделката ни мина, макар и с перипетии, но пак и брокера доста помогна за осъществяването, което му е основното задължение. Беше с нас по време на сделката и до края. Единственото, което не ми хареса е, че държаха комисионната(цялата) да се изплати на предварителен договор, но мисля че това е стандартна практика при големите агенции. За всичко от капаро до комисионна сме имали договор, фактури, касови бележки и т.н с описани условия и за двете страни.

Колко е комисионната им?
Ние бяхме с Корта и комисионната я платихме на две части - 50/50 - при предварителния договор и при сделката.

# 141
Missence, нещата с агенциите много зависят от конкретния брокер, за големите говоря. Отвъд фирмените политики на ексклузивен договор и прочие. Аз на ваше място първо бих потърсила обявата, както са ви посъветвали, за да се ориентирам дали е само при тях или не, и ако е само при тях, бих поискала оглед. На огледа сами ще си дадете сметка доколко конкретният брокер е читав, обикновено си личи още в самото начало. А също и дали обявата е коректна, което мен лично много ме съмнява. Но не пречи да проверите.
Иначе за мен е неприемливо цялата комисионна да се дава на предварителен договор, трябва офертата да е много добра, за да се съглася на това. Но всеки си преценява.

# 142

Колко е комисионната им?
Ние бяхме с Корта и комисионната я платихме на две части - 50/50 - при предварителния договор и при сделката.

Комисионната им е 3,60% (с вкл. ДДС), което е много наистина.
Но имотът ни хареса, защото отговаряше на 9/10 от нашите критерии( локация, етаж, изложение, тип строителство, цена също не много безумна, вътрешен двор за колите, което не е перфектно, но пак е плюс понеже нямаше да се вместим в бюджета с гараж и това ни е едно от нешата, които се отказахме на този етап поне. Това беше и причината да се съгласим да работим с агенцията( но все пак работих и с адвокат за наша сигурност преди да подпиша предварителен и да заплатя комисионна).

# 143
За съжаление повечето агенции май искат цялата комисионна на предварителен договор. 3,6% (3% с ДДС) си е също масова практика.

# 144
  • София
Наистина доста добър и уреден район. Ходихме да поразгледаме наоколо.

Видяхме и това: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16432872719983 … k=7q960z&f1=1 Твърдо Не. Сградите са буквално една в друга.

# 145
О, този корал на Кай го помня, много го бях харесала като първи плочки, които бях гледала (преди 5-6 години). След това гледах и неКай и вече вкусът ми към плочките стана по-различен.

Преди малко минах покрай Люлин и метро станция Сливница (кръстовището със Сливница) - ами от страната на Люлин пред една 8-9 етажна кооперация вече строят нова, приблизително на същото разстояние като на снимката от Младост-2. От страната на Модерно предградие - не е хубаво, определено. Видях и банер на Адрес върху недостроена къща (на груб строеж) на самата Сливница откъм Модерно предградие - къщата с колони под тераса на втория етаж е с поне 20-30 см. навлязла на тротоара. По мое НЕпрофесионално мнение, едва ли има начин това да бъде узаконено, но ето на, голяма агенция го продава.  Много ми е интересно какви лакърдии ще разтягат пред някой потенциален купувач, ако се намери такъв.

# 146
  • софия
Може ли да ми препоръчате за София нотариус за имотна сделка.

# 147
аз съм доволна от Георги Георгиев (637) на площад Гарибалди. Имат и пос в кантората, което спестява тегления.

# 148
  • София
Ние ходим при Ивайло Николов, до френската гимназия и сме доволни.

# 149
Аз също съм чула препоръка за нотариус Николов, от юрист, който го ползва за имотни сделки.

Общи условия

Активация на акаунт