Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 743
  • 749
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Скоро очаквам подобни стаи.

Японците са го измислили.Smiley

https://www.easyhotel-sofia.bg/bg/blog/nai-malkite-hotelski-stai … -s-komforta-si-7/

# 256
На кое отгоре? Хора Япония е супер напреднала икономически държава с 15 пъти повече население на по-малка територия. Просто българите са глупави, и ще ги е*т щом позволяват.

# 257
Колко още може да се смаляват апартаментите?
Въпросът е зададен неправилно, точният израз ще е "колко още ще се смаляват апартаментите за 90хил евро НС", щото за повече евра дават повече кв.м., особено ако разшириш и другите параметри 😁

# 258
  • София
На кое отгоре? Хора Япония е супер напреднала икономически държава с 15 пъти повече население на по-малка територия. Просто българите са глупави, и ще ги е*т щом позволяват.
Ами това се търси, това строят. Те знаят кое е продаваемо и кое не. Ако има кой да плаща, ще има и кой да строи.

# 259
Била съм в завършена сграда на Делар. Смятам, че качеството им е компромисно. Стените във входа са напукани вече. Приятелите ни си оправяха и стените вкъщи. Слагаха мрежи, шпакловаха и боядисваха на ново. Явно е от слягането на сградата. Не знам дали това е нормално при НС. Може би зависи и от почвата под сградата, колко е висока сградата, за колко време е построена и т.н.

# 260
  • Германия
Като бяхме млади гаджета с ММ сме живяли в малък двустаен апартамент с много мини “кухня”, беше точно около 40 квадрата. Тогава ни беше идеален, сега и 80 квадрата не ни стигат.

# 261
Аз имах същият проблем с лошо монтирани прозорци с ниско качество, бяха завинтени директно за бетона без термо мост и ако няма въздуховод над тях имах конденз. Проблема се оправи с нови прозорци.
Има формули за изчисляване на точката на оросяване, всеки апартамент е индивидуален , но грубо казано се получава ефекта на студена битена бутилка , която се изпотява като я изкараш на топло.
https://www.sciencedirect.com/topics/earth-and-planetary-sciences/dew-point

С прозорци до земята е супер. Помещението изглежда много по-голямо и просторно. Добър съвет е човек да внимава с дограмата.

# 262
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но не защото намерихме жилище, а точно обратното. С тези цени нещата са много трудни.
Вчера бяхме на оглед на имот, който отговаря на изискванията ни като локация, горе-долу квадратура и най-вече цена! Води се тристаен, но реално едната “спалня” е тъмен вестибюл без прозорци- тоест ще трябва да се прави основен ремонт и евентуално тази стая да се ползва за кухня с хола, а сегашната кухня - детска стая. 85кв, цената е около 150хил евро, което на фона на всичко сега е просто страхотна! Другият минус, освен странното разпределение е, че е на 5ти етаж без асансьор. Сградата е от 60те, има шахта, но не и асансьор. Сигурно е почти невъзможно сега да се направи. Какво ви е мнението като цяло?

# 263
.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:48 от bubkab

# 264
  • Wonderland
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но не защото намерихме жилище, а точно обратното. С тези цени нещата са много трудни.
Вчера бяхме на оглед на имот, който отговаря на изискванията ни като локация, горе-долу квадратура и най-вече цена! Води се тристаен, но реално едната “спалня” е тъмен вестибюл без прозорци- тоест ще трябва да се прави основен ремонт и евентуално тази стая да се ползва за кухня с хола, а сегашната кухня - детска стая. 85кв, цената е около 150хил евро, което на фона на всичко сега е просто страхотна! Другият минус, освен странното разпределение е, че е на 5ти етаж без асансьор. Сградата е от 60те, има шахта, но не и асансьор. Сигурно е почти невъзможно сега да се направи. Какво ви е мнението като цяло?
Живяла съм 15 години на четвърти етаж без асансьор. Не бих си купила такъв имот. Представете си как се мъкнат чанти с покупки, дете с тротинетка и други.

# 265
  • Германия
И аз не бих взела 5ти етаж без асансьор!
Отделно 150хил, но ако ще правите и основен ремонт, цената ще скочи още

# 266
Ремонтът също ще се оскъпи - всички материали ще се качват и свалят пеша, майсторите ще ви одерат кожата за хамалската работа.
Цената е такава именно заради липсата на асансьор.
Ако сега сте млади и енергични, децата бързо ще израстнат и качването на детска багажерия ще отпадне. Но ако един ден тръгнете да продавате, цената пак ще е под средната пазарна, отново заради липсата на асаньор. Отделно клиентите за такъв имот ще са много малко.

# 267
То ремонт винаги има. Рядкост за жилищата без нужда от ремонт. А като ще го има е все едно дали е за изриване, или запазен.

# 268
  • Отвъд алеята зад шкафа
Че то старото строителство в София е масово без асансьор, не съм забелязала да му се отразява на цената толкова. Така, както се отразява, ако е партер.

# 269
Тази цена 150000 в София ли е?

Общи условия

Активация на акаунт