Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 770
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
При нашия климат ако френския прозорец е на юг  и няма други сгради е ок - сухо е проверено. В противен случай кондензът е неизбежен и съвсем не е незначителен.
В конкретния случай за който споменах е на запад и също е съвсем незасенчен, но  след като паркета под него буквално изгни  сложиха гранитогрес, но пак трябва да се внимава да не се подхлъзне човек защото там все си е мокро.Купиха някакви нагреватели за стъкло, които се лепят и са на ток. Помага , но на 50 см от тях си е пак същото. Смениха няколко влагоуловители, но не намериха идеален заради шума- след няколко часа не се търпи.
 Сега мислят да разкъртят гранитогреса пред процорците и да монтират под него електрическо подово. Дано им помогне!
Иначе е много красиво . Няма две мнения.

# 241
  • София
Скрит текст:
Да кажа и аз до момента, винаги търсим само дадена локация това ни е топ изискване.
От там нататък,,,първия път когато купихме ап. изгледахме около 3-5 ап. не повече и влизайки в този който купихме си казахме този е ... брокера дори се озадачи че за 10 мин. се спазарихме
п.с. апартамента беше руйна-кимидзарник - ад валеше сняг във вестибюла..имаше дупка около 70см радиус на покрива и на тавана над нас..
Ние сме хора с въображение изобщо  не ни вълнува моментното състояние ... 4месеца по късно стана кукла / отремонтиран покрив свален и изграден наново/ , който и до днес 20г. по - късно няма проблем.
Настоящия апартамент изобщо не търсех, но от информативно любопитство разглеждах в нета нашия район
видях обявата в имот.бг !!! Звъннах и уговорих оглед отидохме след работа зимата тъмно към 19ч. /да се чете най-неподходящ момент за оглед, ако продаваш апартамент от мен да знаете Wink /
Та влизаме вътре и.. свят ни се завива за изриване с багер, по наша преценка. Но хората си живееха вътре де смисъл обитаем топъл. Та направихме едно кръгче на апартамента спогледахме се с ММ и се разбрахме без думи Wink. Седнахме в кухнята и свалихме 5к в евро , стиснахме си ръцете и на другия ден капарирахме и се задейства  машината, хората помолиха за 3 месеца да дадем докато се изнесат... и така. после добре познатата стара схема ..тотален ремонт
Та за мен препоръката е, ако не е за инвестиция, а за теб за живеене, като влезнеш в жилището да го усетиш, че това е твоето. Дразни ли те нещо, непоправимо ли е хич не се замисляй..винаги после ще се тормозиш с въпроси: Трябваше ли? Защо не прецених?
Много точно. И за инвестиция да е, пак искам да го усетя. Все пак имот не купувам всеки ден. Това е дългосрочна инвестиция.

# 242
Има и междинен вариант - почти френски прозорци. те не стигат чак до пода, а до 40 см над пода. Това е достатъчно за светлината, но спира конденза и има ниски и дълги радиатори за отоплението. В края на краищата истинските френски прозорци имат смисъл само ако са и врата към градина (голяма тераса). За апартамент тези "почти френски" са по-добри.

# 243
Аз имах същият проблем с лошо монтирани прозорци с ниско качество, бяха завинтени директно за бетона без термо мост и ако няма въздуховод над тях имах конденз. Проблема се оправи с нови прозорци.
Има формули за изчисляване на точката на оросяване, всеки апартамент е индивидуален , но грубо казано се получава ефекта на студена битена бутилка , която се изпотява като я изкараш на топло.
https://www.sciencedirect.com/topics/earth-and-planetary-sciences/dew-point

# 244
ЧС показва СС Laughing, вече това не е модерно, а и при НС няма да спазят изискването за осветеност при дългия кухньохол или при тесните спални, освен ако не са "френски". А как ли се мият тези френски прозорци с половин отваряемо крило, когато не гледат към балкон/тераса? Определено не е за хора като мен, които ги е страх от високо - никак не си се представям провесена наполовина през прозореца с пръчка в ръка.

Имам точно такъв прозорец с радиатор като показания от СС. При спряно парно (неизползван радиатор), с климатик, нямам и грам конденз. И аз смятам, че конденз се получава при кофти дограма/монтаж.

# 245
Не вярвам причината за конденз да е прозореца, по-скоро калпава работа. Иначе за такива прозорци принципно си има вече роботи за миене. Иначе за мен като цяло не са много смислени, нито ги харесвам, нито не ги.

# 246
Проблем е, че не могат да променят фасадата . Не могат да сменят дограмата със същата, защото е минало време и  такава няма.За съседите  им локвата под прозореца не е повод за смяна на дограма.
Проблем е и това, че вече не могат да намерят същия гранитогрес ,че да не махат целия , а да сложат подово само пред прозорците без да стои като кръпка. За сега вършеят с моп-а  докато се решат да си причинят пълна подмяна да настиклата в хола с всичкия прахоляк и неудобства. В такава беля се вкараха...
 Ако бях аз- да съм се отказала отдавна от имота, но все още мога да шофирам и локацията не ми е приоритет. След години ще го гледам под друг ъгъл.

СС има вентилация, новото не. В СС  не са чували за влага , мухъл и влагоуловители...

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 15:14 от mamamari

# 247
  • София
Ние сме в НС, изцяло и навсякъде с френски прозорци и то цялата външна стена на всяка стая си е  прозорец. Юго- запад, запад, северозапад. Отоплението е ТЕЦ, няма радиатори на прозорците , а са по стените. Влага няма, ни конденз  по прозорците. Освен ако не се затопли много дадена стая, или готви и т.н. и се образуват съсвем малки влажни линии, но това по изключение...  Ако се проветрява и нормално топло вътре, конденз няма...  може да е от дограмата
Друг ап сме живяли, пак НС, не бяха френски прозорците, парно на газ, ставаше много топло.
Конденз по цяла зима. Но сградата беше итонг и с по-кофти дограма.

# 248
Какво е НС И СС?

# 249
  • София
Старо Строителство и Ново Строителство

# 250
Първия апартамент не съм го усещала, ММ го беше капарирал на хартия. Гледахме схемата и толкоз, каквото сме си представили такова, на зелено го взехме.
При избора на втория вземахме на огледите и сина ни, той го усети, той го избра. Сега ходим с желание там, разни неща оставяме, говорим си кое как ще направим, общо взето с влизането човек започва да си прави някакви сметки, тя и брокерката като й звъннах ми каза - аз ви го запазих и не съм го показвала на никой вчера и днес. Питах я как така, бях изумена, тя каза - просто си личеше, че го искате. Не знам какво впечатление сме оставили, но явно наистина ни е усетила. Може и да е блъфирала, няма как да знам Simple Smile
Преди да го вземем пообиколихме и други, но в нито един не сме правели сметка кое къде да сложим, както в този апартамент.

# 251
Сегашния ни апартамент го харесах на хартия.. Още нямаше първа копка.
Влюбих се в него, като видях хола - точно желаният от мен. Над 40 кв. м., много прозорци - голям на югозапад и други два на югоизток, тераса до кухненския бокс.
На няколко пъти тръгвам да търся по-голям, иска ми се отделна стая за кабинет. Но не мога да харесам, или ако харесам цената е над 350 хил. евра..

# 252
  • Вече на светло в София
Попаднах на този проектhttps://agora-in.net/casa-madrid/
Хубава визия и хубаво място. Няма информация за цените обаче и нищо не намерих за инвеститора. Иначе според мен за инвестиция е супер, но не и за лично, защото е на шумно място

# 253
В сряда Делар качиха на сайта си новия си проект в Полигона. Почти всички апартаменти са свободни.
https://delarbg.com/d48/
Направи ми впечатление, че има вариант за 10% плащане сега и 90% на акт 16.

# 254
В сряда Делар качиха на сайта си новия си проект в Полигона. Почти всички апартаменти са свободни.
https://delarbg.com/d48/
Направи ми впечатление, че има вариант за 10% плащане сега и 90% на акт 16.

Двустаен с чиста площ 40 квадрата за 90 000 евро.
40 квадрата! Това е площ за боксониера. Колко още може да се смаляват апартаментите?

Общи условия

Активация на акаунт