Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 795
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Не са съвсем митове имотите, които не стигат до сайтове. Повечето хора искат определена цена и не организират търгове и наддавания. Според мен всеки брокер е имал случаи, в които е продавал имот още преди да го качи по сайтовете.

# 226
Аз за това нещо имам два примера. Работим с брокер, когато му попадне някой имот, който отговаря на нашето търсене ни се обажда да го видим, преди да го пусне като обява. Гледаме, ако не ни хареса, имотът заминава в imot.bg (или някъде другаде). Предполагам същото се прави и за други клиенти на брокера/агенцията. Аз това разбирам под "тайните имоти" дето ги няма по сайтовете. Просто имаш възможност да видиш първи и да купиш първи. А колкото до цената - ами продавачът я е обявил предварително, ако му я дадеш какво значение от колко хора е видян имота. Или ще чака да види ако има много интерес да я вдигне?

# 227
Скрит текст:
Аз за това нещо имам два примера. Работим с брокер, когато му попадне някой имот, който отговаря на нашето търсене ни се обажда да го видим, преди да го пусне като обява. Гледаме, ако не ни хареса, имотът заминава в imot.bg (или някъде другаде). Предполагам същото се прави и за други клиенти на брокера/агенцията. Аз това разбирам под "тайните имоти" дето ги няма по сайтовете. Просто имаш възможност да видиш първи и да купиш първи. А колкото до цената - ами продавачът я е обявил предварително, ако му я дадеш какво значение от колко хора е видян имота.
Или ще чака да види ако има много интерес да я вдигне?

Има такива продавачи, но повечето нямат нито уменията, нито желанието да търсят равновесната точка между качване на цената и интерес от страна на купувачите. На теория всеки знае как става, но на практика не всеки е търговец. Да не говорим за някои възрастни хора, които трудно ще повярват, че някой ще им купи панела или ЕПК-то за над 2 000 е.\кв. и слагат под пазарната цена (реален случай) - ясно е, че брокерът няма да си рита късмета и да отлага сделката с месеци.

# 228
Не мога да си представя  как продавачът  ще приеме брокера му да го мотае . Ако до  час-два не си види обявата този брокер трудно ще намери пак някой да му даде права да го представлява.

# 229
Не знам, в тези случаи става въпрос да отидеш да гледаш например на следващия ден, не за мотаене със седмици. И все пак за продавача е важно да има огледи, а не на колко места му е пусната обявата. Даже май ако брокера има готов клиент е най-добре за всички. Това между другото съм го гледала и по американски брокерски предавания, показват имоти първо на определени хора и им казват, че имотът не е listed все още и да решават бързо, защото ще го пускат на пазара след 3 дни например.

# 230
И аз се съмнявам да са много брокерите в България, които имат такава клиентела като купувачи и да имат уменията да работят по този начин.

Предполагам, че "тайни" оферти може и да има, но по-скоро за високия ценови клас, където и клиентите са по-малко, те са и по-претенциозни (логично е да е така, не го казвам с лошо чувство!), пак предполагам, че не искат и да се разкарват насам-натам за имоти, които очевидно не отговарят на условията им.

При моята продажба разбрах, че някои агенции си имат споделена база данни с имоти, при мен доведоха 3 купувача от други агенции, а не от агенцията, която работеше с мен. А агенцията, която работеше с мен, не беше пуснала обявата в имот-бе-ге-то, значи имат и вътрешен обмен на информация. И което беше странното, аз си бях пуснала обявата в сайта като собственик, което означава, че агенцията на купувача не са проверявали там за оферти, съответно можеха да вземат двойна комисионна. На мързел малко го избива това, но както и да е. Моето жилище беше в ниския ценови клас, да отбележа.

# 231
Друг въпрос. Като тръгнете по огледи как разбирате кога сте намерили вашето нещо, веднага ли го усетихте или теглихте плюсове/минуси и правихте компромис с нещо? Ето сега аз съм в така ситуация, където *мисля*, че съм харесла нещо много, но същевременно има и някои минуси. Например, искаше ми се повече площ. Същевременно, като гледам обявите, виждам, че това би било за сметка на друго или за сметка на бюджета, който наистина не ми се ще да надхвърляме. И съм в чуденка да продължавам ли да търся тоя еднорог с риск да изпусна това, което съм харесала достатъчно. Приятелка ме убеждава да търся и неща в строеж, заради цената, но с това пък съвсем не ми се рискува, още повече, че доста ще отложи нещата във времето, особено що се отнася до ремонти. Иначе нямам непосредствен зор да се местя, но и искам да знам, че е в обозримо бъдеще, зависещо от мен.

# 232
При мен е винаги претегляне плюсове и минуси. Степенувам по важност, ако ми е по-важна локацията, ще направя компромис с площта или обратното. Досега не съм намерила такова нещо като идеалния апартамент. Зависи и колко може да си позволи да чака човек. Хората търсят по 2 години и пак не намират перфектното жилище... В момента на зелено не бих купила, ама вие си знаете

# 233
И аз никак не съм за "на зелено", даже и на акт 14-15 не съм... Знам, че цената страшно се влияе от акт 16, но пак ми е некомфортна тая мисъл.

# 234
  • Отвъд алеята зад шкафа
Освен ако не те интересува конкретна микролокация и строител, където държиш да купиш имот.

# 235
Човек като знае с какво би се примирил и с какво категорично не, преглежда какво се предлага и го решава веднага ако е на зор. Като не е просто гледа  за да не изпусне, но ако хареса също бързо решава. Най- бавно сме вземали решение за седмица, най-бързо за 15-20 мин.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 13:42 от mamamari

# 236
Така е, няма идеален апартамент. По едно време опитахме сами да си проектираме както ние искаме с един познат строител и идейният проект беше идеален (според тогавашните ни желания), ама като го хвана строителният инженер и намали тук, стесни там и вече не беше идеален. А после и строителят фалира. Затова като намерихме нещо близко до желаното хич не се колебахме - между първото виждане на офертата и подписването мина седмица само.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:30 от Черна станция

# 237
Човек като знае с какво би се примирил и с какво категорично не, преглежда какво се предлага и го решава веднага ако е на зор. Като не е просто гледа  за да не изпусне, но ако хареса също бързо решава. Най- бавно сме вземали решение за седмица, най-бързо за 15-20 мин.
Скрит текст:
Не бих гледала без акт 16, скосявания и капандури, спални под 12кв ,без гараж ,ателиета, без асансьор, нисък етаж, шум , кофти изложение ,артистичност под всяка форма, на булевард, тец( заради хлебарките). Не харесвам големи прозорци без  радиатор под тях и то от край до край, защото приятелка се бори с това от години заради локация, но аз не бих си го причинила. Не харесвам тесни и дълги стаи и стаи със странна форма. Никога не бих купила ако телевизора трябва да е  на пенджоек спрямо дивана макар да не гледам ТВ.
 Нямам проблем да направя компромис с  последни етажи, открити тераси, много тежки ремонти ,къртене дори бюджета-всичко,което е поправимо при положение,че вече имам дом. Обаче съм живяла в гарсониера на нисък етаж,без балкон  и с огромни хлебарки. За кратко, но...

Благодаря ти! Припокрива ни се списъка за доста неща. А какво имаш предвид с големи прозорци без радиатор под тях? Заради отоплението ли? А радиатор МЕЖДУ два много големи прозореца? 😁
Умирам за големи прозорци, но се чудя пък къде ще си закачам картини и други неща 😄

# 238
Радиатор пред т.нар. френски прозорци за мен е извращение. Пречи на прозорците, пречи на пердетата, обезсмисля идеята на прозорци от пода до тавана.
Вертикален висок радиатор на същата стена (или съседна) е много по-разумно решение, според мен.

# 239
Да кажа и аз до момента, винаги търсим само дадена локация това ни е топ изискване.
От там нататък,,,първия път когато купихме ап. изгледахме около 3-5 ап. не повече и влизайки в този който купихме си казахме този е ... брокера дори се озадачи че за 10 мин. се спазарихме
п.с. апартамента беше руйна-кимидзарник - ад валеше сняг във вестибюла..имаше дупка около 70см радиус на покрива и на тавана над нас..
Ние сме хора с въображение изобщо  не ни вълнува моментното състояние ... 4месеца по късно стана кукла / отремонтиран покрив свален и изграден наново/ , който и до днес 20г. по - късно няма проблем.
Настоящия апартамент изобщо не търсех, но от информативно любопитство разглеждах в нета нашия район
видях обявата в имот.бг !!! Звъннах и уговорих оглед отидохме след работа зимата тъмно към 19ч. /да се чете най-неподходящ момент за оглед, ако продаваш апартамент от мен да знаете Wink /
Та влизаме вътре и.. свят ни се завива за изриване с багер, по наша преценка. Но хората си живееха вътре де смисъл обитаем топъл. Та направихме едно кръгче на апартамента спогледахме се с ММ и се разбрахме без думи Wink. Седнахме в кухнята и свалихме 5к в евро , стиснахме си ръцете и на другия ден капарирахме и се задейства  машината, хората помолиха за 3 месеца да дадем докато се изнесат... и така. после добре познатата стара схема ..тотален ремонт
Та за мен препоръката е, ако не е за инвестиция, а за теб за живеене, като влезнеш в жилището да го усетиш, че това е твоето. Дразни ли те нещо, непоправимо ли е хич не се замисляй..винаги после ще се тормозиш с въпроси: Трябваше ли? Защо не прецених?

Общи условия

Активация на акаунт