Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 736
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Той брокера какво друго да каже?  И аз да съм брокер в конкретния случай и аз това ще кажа...

( ако над вас има апартамент, в който е правен ремонт и живеят хора, идете срещнете се с тях коментирайте, как е правен ремонта ( колко лесно/трудно), как живеят без асансьор... Има ли изобщо хипотеза и възможност да се сложи асансьор ... те вероятно са водили вече тези разговори. То, по начало, при възможност в самата сграда да се сложи асансьор, цената е колко 20-30 -40 хил лева да е Thinking ако се съберат хората от 4ти 5ти 6 ти етаж да помислят и решат, може и да може да се сложи , кой знае... проучете ... )

# 286
Тук обаче не бих била така ентусиазирана. И да стане , се съмнявам  да се случи докато буташ количка. Освен това  си е сериозен разхода и като видят сметките много ще се разколебаят.
 Даже с ремонта не виждам как ще успеете до като настъпи момента. Няма майстори. Чака се .

# 287
  • София
Хубаво, че има спортни натури, които взимат стълбите на Ура! Аз споделям моя опит и това, което виждам от първо лице. Една дископатия и се приключва с носенето на бебе по стълбите. А бабите започват да те канят, а не да идват.
Това, че е предпоследен е добре - няма да е студено зимата и като във фурна лятото /имам подпокривен имот/.

# 288
Живяла съм на 5 последен етаж без асансьор. Трудна работа, добре , че бях по-млада. С 2 торби пазар и оплезваш езика, да не говоря за качване на мебели. Изхождам от моята гледна точка, без асансьор не бих купила.

# 289
Аз по принцип съм твърдо против без асансьор, но честно казано като знам какво е положението сега на пазара.. може би може да се направи такъв компромис, с опция да се смени жилището за старини. Хубаво е, че има мазе, да се оставят колички и тротинетки. Може по-големия пазар да го прави мъжа или са се поръчва от интернет. Иначе това, че новите съседи искат асансьор съвсем не означава, че мнозинството иска. И аз навремето живях под наем в центъра, имаше идея да се сложи външен асансьор, но тя така и не се осъществи.

# 290
Ако ще се инвестира в асансьор със съседи от последните етажи, то по-добре да си търси жилище с изграден такъв. С бебе на 5-ти етаж без асансьор аз не бих избрала никога апартамент. Каквото и да си говорим си е тегаво. Вчера съм звъняла на сина ми да слезе да вземе торбите от колата, че не мога да ги пренеса - 2 плика бяха, като единственото тежко нещо беше една бира и 4 млека. Не мога да нося като преди, нося ги ама с усилие, детето слезе - взе торбите като перце, ама то е младо и в силите си сега. Мъжът ми е с херния, пазим го като писано яйце да не вдига тежко, та помислете какво носене ви чака и дали компромиса си заслужава наистина. Да беше поне 3-ти етажа.

# 291
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има ebag, качват ти торбите до врата. Мебели в асансьор трудно се събират, а и се качват доста рядко в живота. Плюс това винаги може да се доплати за всичко. Колелета спокойно могат да се държат в мазето, а не да се търалянкат и да цапат стените на входа. За център е супер цената, а и както казах старо строителство в център с асансьор е мисия невъзможна.

# 292
Ебаг дали ще го има след 5-10 години, а и е за момента така. Не помня каква храна беше поръчвал сина ми и настояваха да слезе да се вземе от долу, защото имали промяна и не се качвали вече до апартаментите, било въведена такава практика, ми това ни беше последната поръчка от тях след въведената практика Simple Smile Човек като си взема жилище и го оправи и ремонтира, не го взема с идеята да го смени след 1, 2 или 5 години.

Мамба, а сега на кой етаж сте? Щях да ти предложа, ако сте на по-висок да не ползвате асансьор в продължение на месец, но нито веднъж, за да усетите как би било без него и ще си прецените.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 11:17 от blackcat6

# 293
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, ако не е ebag, ще е количка.бг и прочие. Това е елементарна услуга, няма да изчезне. Толкова много хора живеят без асансьор. Те са млади хора, не са на 70 г. Аз ходя на фитнес, за да катеря стълби. А и профилът на хората, живеещи в център, не е да ходят в Кауфланд в събота и да пълнят от големите колички, напротив - пазаруват всеки ден от малки, специализирани магазини каквото им трябва за деня. Пред компромис - локация,  квадратура, изложение, шум  тъмен, нисък етаж - липсата на асансьор ми се струва най-малкият.

Аз живея на 4 етаж без асансьор и честно - не забелязвам изобщо стълбите.

# 294
Сега сме на 2ри и не се оплакваме, но пък сме по-близо до улицата и е малко по-шумно. Едно време живях на квартира на 4ти, но бях на 20 и изобщо не помня етажа, тогава се кефех, че сме в центъра 😀

# 295
Значи, то и аз изкарах повече от половин година до 8-мия етаж без асансьор, че беше сериозно повреден, но бях на 18-19 и в един момент катериш и спираш когато стълбите са свършили в буквалния смисъл на думата. Първия месец ми беше тегаво, преди да вляза във входа поглеждах нагоре към балкона с мъка и отчаяние, но се свиква, след това просто не ми правеше впечатление, даже и почивки не си правех:) Аз например почти всяка вечер минавам до магазина и пак си се събира за носене, те и плодовете са си тежки.

# 296
  • София
Хората може и да не забелязват стълбите, но когато имаш новородено и мъкнене на всички негови потребности след година 2 тогава вече друга песен се пее Simple Smile

# 297
... Човек като си взема жилище и го оправи и ремонтира, не го взема с идеята да го смени след 1, 2 или 5 години.
Но може през следващите 20-30 г да се оглеждат за второ ( по-малко)в съседство  на  нисък етаж или с асансьор, където да се преместят и да оставят това на младите. Така хем ще се наглеждат едни други, хем няма да си дотягат. Wink.  Да не забравяме, че финансовите им възможности също ще претърпят промени.
Липсата на асансьор сплотява семейството, но липсата на собствено жилище , действа в обратна посока.

# 298
Оценявам оптимистичното мислене, но все пак жилища не се купуват просто с много хъс и желание, особено при тия спекулативни цени. То и това звучи скъпо, но съдейки по коментарите вече сумата от 150 хиляди евро се смята за ниска или нормална, а това са 300 хиляди лева, достатъчно много пари.

# 299
За мен и вас 300 хиляди може да са много, но за останалите купувачи с кредити по 30 години явно не са… в момента тристайните имоти са по 400 хиляди. Търсим от година и с всеки месец губим, защото не сме купили. Просто цените се увеличават със скандална скорост!

Общи условия

Активация на акаунт