Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 383
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • над кукувичето гнездо
Нямам конкретен отговор на въпроса, но навсякъде пътувайте с маски. Mask Моят спътник беше малко смел и сега е с ковид. Pensive

# 511
Но го кара леко , нали ?
Ковида не ми беше от най-страшните вируси , дето ги карах тази година .

# 512
  • над кукувичето гнездо
Но го кара леко , нали ?
Ковида не ми беше от най-страшните вируси , дето ги карах тази година .
Засега е приемливо. Но се поразходихме и при роднини в риск преди да разберем, че се е заразил. Confused То това му е най-неприятното на този вирус, не знаеш къде можеш да го посееш. Не мога да опиша как се чувствам от този факт. Темата не е за това обаче и няма да я спамя повече. Само слагам напомняне, че застраховани няма. И пожелавам на всички чудесни пътешествия!

# 513
  • Milano
Привет Simple Smile
Имам един въпрос: С карта "Пътувам навсякъде в Ломбардия" трябва ли да се купува място във влака/автобуса/ферибота или просто си сядаш, където намериш. И валидира ли се при първото пътуване?

Не, места не могат да се закупят и при желание.
Сядаш където искаш. Валидира се при първото пътуване, за да се отбележи деня.
За фериботи не важи. Само корабчета по Изео, които са градски транспорт.

hala_penka бързо оздравяване на спътника ти!
Маските ФФП2 са задължителни в транспорта до 30.09.22
Изключение правят самолетите, за да се уеднаквят с останалите страни от ЕС.

И утре...Торинооооо🥳🥳🥳🥳🥳.

# 514
  • София
Много благодаря, regina di cuori!
Да, за корабчетата по Изео питах всъщност, не за ферибот Simple Smile

# 515
Здравейте Simple Smile Някой наскоро да е пътувал с кола по маршрута София-Италия ? За септември планирам няколко дни с няколко спирки. На този етап какво изискват за влизане в страната (лични документи и сертификати)? Ще съм благодарна за мнения и препоръки. Ако има друга подходяща тема може да ме насочите 😊

# 516
Ами ние пътувахме края на май, ситуацията беше една, след 01 юни нещата се промениха,отпаднаха мерки, няма никаква сигурност за септември какво ще е ....  Какви точно са ви терзанията?

# 517
Ами ние пътувахме края на май, ситуацията беше една, след 01 юни нещата се промениха,отпаднаха мерки, няма никаква сигурност за септември какво ще е ....  Какви точно са ви терзанията?
Най-вече през кои държави се минава по пътя,съответно дали е необходим паспорт,иначе знам че до септември може да има промени.

# 518
  • In transit
От София до Италия се минава през Сърбия, Хърватия, Словения и се влиза в Италия. Паспорти никъде не ви трябват. Задавате в гугъл начална и крайна точка и ще си видите маршрута с подробности.

# 519
Здравейте и от мен, нова съм в темата Ви Simple Smile .
Ходили сме в Милано преди повече от 10 години и планираме кратка разходка, на която да заведем сина си (на 6 г.), ще изчета писаното по-назад и след това, ще питам Simple Smile

# 520
  • Банкя
Благодаря Elza. Сериозна е сумата 😜. А датите чак за септември.  Май само ще гледаме.
Ще наблегнем на езерата. Другия път рано ще се подготвим.

# 521
  • Milano
Мики, няколко снимки за теб от Торино:

# 522
  • In transit
Реджи, голямо благодаря за вниманието! Two Hearts Two Hearts Hug

# 523
  • Банкя
Привет от прекрасната Италия.
Вчера бяхме на Комо. Мнооого красота. Ние спим в Бергамо и сме с кола. Минахме по десния канал до Беладжо.  Има възможност за плаж и къпане. Там паркиране платихме на паркинга и тръгнахме към вила Сербилони.
ГРЕШКА не си сложихме билета на  предното стъкло и това ни струва 30 Евро глоба. След това до Ла пунта- обяд. Обратно до вила Мелци. Красота и спокойствие. 8 евро вход.
След това -вече 15ч- на ферибота с колата до Каденабрия. И направо на вила Карлота. Е тук вече е прекрасно. Отделете си време.12 евро билет и за вилата. Не сме ходили до Менаджо. На мен ми хареса повече тази страна. Много красиви вили. Много ресторанти на самия бряг. После до Комо. Вече пребити от ходене само до Дуомото и по едно джелато  и обратно в Бергамо.  В 21ч бяхме у дома. Аз имах рожден ден  така че излязоме и на ресторант.
Много е красиво. Всичко което гледах е нищо сравнение с нещата на живо.
Днес Милано и Монца.

# 524
  • Milano
ЧРД, tarlio!🥂
Все още има и паркинги с бележки, тогава се слагат на предното стъкло, за да се види часа до който е платено.
В останалите случаи се въвежда номера на колата на машинката и проверяват по него (без бележки).

Аз отскочих вчера до Венеция - прекраснааа.❤️

Общи условия

Активация на акаунт