Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • над кукувичето гнездо
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам в темата, за да питам нещо, което вероятно вече е обсъждано, но организирам кратко пътуване в последния момент и нямам време да изчета всичко. Преди години ходихме до Милано за ден, утре пак ще пътуваме така, но нямам спомени как точно направихме трансфер от летището в Бергамо до Централна гара в Милано. Използвахме автобус до гарата в Бергамо и оттам влак, но не си спомням номера на автобуса, нито откъде се взимат билети (имам бледи спомени, че май купих от едно гише в летищвто, но може и да бъркам дестинациите) и т.н.

Можете ли да ме ориентирате като цяло, дали излиза по-изгодно да се пътува с влак, с прилежащия транфер от летището, или с шатъл бус дитектно до Милано, което е 10 Е, доколкото разбрах на човек в посока е по-ефективно?

Опитах да ровя по сайтовете за транспорт сега, но нещо не успях да се ориентирам. Blush

# 496
  • In transit
Автобусът до Бергамо спира точно пред изхода на летището. Билети могат да се купят от туристическия офис, който последно беше вдясно преди изхода от сградата на летището. Също на самата спирка има автомат за билети. Но не съм сигурна дали не трябваше да имаш по-дребни евра и дали става плащане с карта, примерно.
Кое е по-изгодно не мога да кажа, защото незнам актуалните цени на билетите.

# 497
  • на малък остров в океана
https://www.milanbergamoairport.it/it/autobus/
Има директни шатъли от летището до централната гара на Милано. Ние бяхме с Ориошатъл, а билети взех онлайн. В една посока е 10, а този с връщането 16. Ние обаче предпочетохме на връщане да сме с влак до Бергамо. Оставихме куфара там и се разходихме из града докато стане време за полета обратно.

# 498
  • Milano
Влака до Ц.гара е 5,60, до Порта Гарибалди - 4,80 евро. Билета до гарата е тарифа С - 2,40 мисля.
На сайта на Ориошатъл билета е 12 евро на място, 10 - онлайн.

Поздрави от Римини - няколко дена релакс на морето.

# 499
  • над кукувичето гнездо
Благодаря ви за информацията!

За да съм полезна евентуално и аз, да орбележа, че в крайна сметка по предпочитание на спътника ми "резервирах" двупосочен шатъл до гарата в Милано. Излезе на цена от 36 Е, което е добре, предвид факта, че ще спестим малко време. Уловката е, че трябва да получа потвърдителен мейл за резервацията в рамките на 24 часа (каквито не съм сигурна дали има до пристигането ни), а дори не знам дали така запазвам места за конкретен час, или ще пътуваме когато се вредим. Т.е. платих за нещо, което не знам какво е. Simple Smile Вероятно трябваше поне да използвам сайта на превозвача, но с бързане така се получава.
Иначе щеше да е няколко бири по-изгодно да ползваме влака.
Важното е обаче, че ще видим едни легенди на живо, живот и здраве.

Поздрави и весело изкарване на пътешествията ви:

# 500
Дори и да сте закупили онлайн билети за определен час на даден ден за Орио шатъл или Теравижън до Милано, то билетът си важи и след този час - т.е. не се притеснявайте, че може да изпуснете автобуса. Лично аз давам 2 евро повече за билет на място  от летището (12 евро вече), защото хващам първия възможен до Милано автобус, независимо на коя компания е. А автобусите вървят един след друг постоянно. Няма никакъв проблем да се плати билета и с карта.

# 501
  • Банкя
Здравейте.  Преди време четох за една пещера с водопад в Рива дел Гарда. Ходил ли е някой? Заслужава ли си да пътуваш чак до северния край на езерото. Спим в Бергамо , с кола ще сме и един ден ще сме на езерото Гарда.

# 502
  • Milano
За Cascate del Varone ли става въпрос?
В Трентино всичко си заслужава. Зависи от вашият интерес.

hala_penka, как мина концерта?

Мики, другият четвъртък сме в любимият ти град.🙃

# 503
  • над кукувичето гнездо

hala_penka, как мина концерта?

Чиста проба споделена емоция и страхотно изживяване. Не очквах толкова енергия и раздаване. Още не ми го побира умът откъде сили в тези хора на по 78 години да направят такова шоу. Публиката пееше и ликуваше. Бих повторила, но не знам дали ще имаме втори шанс.

На два пъти вече идваме до Милано за по ден за концерт. Благодарна съм за организацията по транспорта след концерт. И в двата случая метрото и останалият транспорт беше в готовност да извози публика от десетки хиляди хора. Но следващия път ще пътувам до тук за да ям. Heart Simple Smile

Между другото, билетите на райънеър за трансфер от Летището в Бергамо до Милано Чентрале работят безотказно. Дават резервация за първия шатъл на фирмата (в случая Autostradale), до който успееш да стигнеш.

# 504
  • In transit
Реджи, ще чакам снимки тогава. Kissing Heart

# 505
  • Milano
hala_penka радвам се, че си се забавлявала.

Мики, нашето не е разходка с разглеждане.
От Porta Nuova до Mole Antonelliana, за да обядваме в La Buta Stupa, обратно в хотела и после Стадио Олимпико.

На 28.06.22 ще има концерт на Fedez, J-Ax и  други на пл. Дуомо.
Обикновено затварят спирката на метрото ок. 14-15ч. Ако някой минава да го има предвид.

# 506
  • In transit
Реджи, ще си запиша това заведение, като идем следващия път да го посетим. Приятно изкарване на концерта!

# 507
  • Банкя
Здравейте.  Търсих нещо за пистата в Монца, но не намерих.
Може ли да кара възрастен човек по пистата(старата, може би). И трябва ли шофьорска книжка.

# 508
  • София
Здравейте.  Търсих нещо за пистата в Монца, но не намерих.
Може ли да кара възрастен човек по пистата(старата, може би). И трябва ли шофьорска книжка.

Ооо, може, може. Последно бях проверявала пролетта цените ето тук: https://www.puresport.net/us/. изибираш пистата, избираш каква кола искаш да караш и като стигнеш до последната страница на резервацията, започваш да избираш допълнителни екстри като например "придружител". Може да се избират между GT и F1 автомобили. Искат книжка категория B.

# 509
  • София
Привет Simple Smile
Имам един въпрос: С карта "Пътувам навсякъде в Ломбардия" трябва ли да се купува място във влака/автобуса/ферибота или просто си сядаш, където намериш. И валидира ли се при първото пътуване?

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:21 от elita

Общи условия

Активация на акаунт