Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 399
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Пускате в гугъл luggage storage +името на града и започват да излизат предложения за оставяне на багаж – разни сайтове от типа на radical storage, nannybag и т.н. Само гледате дали работното им време съвпада с вашите желания. Няма да е точно на гарата, но може да е наблизо. През radical storage сме оставяли куфар в Катания пред жп гарата в едно павилионче. Nannybag пък имат много обекти и всеки бар може да се присъедини, като си сложи шкафчета с кодове – така оставяхме в Севиля скоро в удобен за нас бар. Но е хубаво да се запазват места поне предния ден, че сега е пикът на турпотока из Европа.
В някои туристически центрове понякога също предлагат, но трябва да се проверява.

# 481
За мен няма значение дали ще спрем в Дезенцано дел Гарда или в Пескиера дел Гарда. Просто преди време в темата получих отговор, че двете гари са малки и нямат клетки за багаж.
Розова маслинка, благодаря за съвета! Ще потърся по този начин.
Но въпросът ми си остава - как според вас от някое от горните градчета да организирам разглеждането на езерото за ден, кои населени места си заслужават най-много да бъдат посетени? Четох за Лимоне сул Гарда, че е интересно. Да се опитаме ли да го посетим или за ден е прекалено далеч?
Наистина ще съм благодарна за мненията ви!

# 482
Здравейте,
предстои ни пътуване до Милано на 17 юни , за три нощувки. Препоръчайте ни къде да отседнем , 7 човека сме . Ако някой може да е полезен с идея как да стигнем  до Венеция , и да се върнем вечерта в Милано,  също ще ни е много полезна информацията. Благодаря

# 483
  • In transit
rebus99, езерото Гарда е огромно...мисля, че беше най-голямото в Италия. От долния край - Дезенцано или Пескиера до Лимоне с кораб е около 4 часа пътя и то с прикачване в Гарда.
За да те ориентирам по-добре, ще ти кажа, че езерото е разделено на части - източна (откъм Верона и област Венето) и западна (откъм Бреша и област Ломбардия). Горната част, където е Рива дел Гарда е в област Трентино (Южен Тирол). Вариантите за придвижването са с корабчета: https://www.navigazionelaghi.it/home Тук може да видиш докъде има директни корабчета и колко време отнема пътуването в посока.
Друг вариант е с автобус, от Дезенцано има редовни автолинии до градчетата в западната част на езерото. До Сало', пътя беше към час в посока. До Лимоне можеш да стигнеш с прикачане в Сало', за час и половина - два в посока. Незнам доколко ще ти е удобно като разписание обаче. Тук може да разгледаш разписанието на автобусите: https://brescia.arriva.it/
От източната страна автобусите са една идея по-редовни и градчетата са по-нагъсто, което за мен лично е по-удобно. Всяко градче си има чар и си заслужава. Обиколила съм всичките. От тези, които са в по-долната част много харесвам Торре дел Бенако, Бардолино, Пескиера дел Гарда и Дезенцано разбира се. Grinning.
Ето ти сайт с автобусните линии и разписание: https://www.atv.verona.it/LineeLago

# 484
Сърдечно благодаря, Mikkey! ❤️

# 485
  • Milano
За мен Сирмионе е 🔝🔝🔝.
Слизане в Дезенцано и разглеждане, после корабче до Сирмионе.
При време и желание Лацизе и/или Бардолино и връщане с корабче до Пескиера или Дезенцано за влака. Така или иначе ще има прекачване във Верона към Падова, ако е регионален.

SISiKO, има влакове до Венеция - стрелите са директни, регионалните с прекачване във Верона с много малък интервал, без места.

Утре свършва училището. Тази година минахме без нито един ден дистанционно обучение.🥳🥳🥳

# 486
Благодаря за предложението, Реджина!

# 487
Здравейте,
предстои ни пътуване до Милано на 17 юни , за три нощувки. Препоръчайте ни къде да отседнем , 7 човека сме . Ако някой може да е полезен с идея как да стигнем  до Венеция , и да се върнем вечерта в Милано,  също ще ни е много полезна информацията. Благодаря

Нова в темата/сайта, но последните 5 месеца изчетох/следях всичко тук и първо искам да благодаря за безбройните полезни съвети, които ми позволиха да оползотворя на максимум миналата седмица в северна Италия.

На въпросът - влак в 7:30 сутринта от Милано чентрале, в 10 сте във Венеция и спокойно може да изкарате до късна доба там и към полунощ да се върнете в Милано. Бяхме букнали възможно най-ранния директен влак сутринта. Вечерта рискувахме с най-късния и не бяхме с директен, а с прекачване във Верона, с 4 минути време за реакция. След изчетеното бях леко притеснена, но се оказа, че "гласът" във влака не спираше да повтаря на кой перон във Верона ще е прекачването за Милано. Гарата е малка и разстоянието се взима за минута.
 Съвет - предварително закупете всички билети онлайн (вкл. и влаковите) и забравете за опашките. Опцията е евро-две повече, но е skip the line. Не се подвеждайте по множеството, а директно заминавайте най-отпред. Влизате веднага, а десетки хора ви гледат лошо Simple Smile Един ден е безобразно малко, но може да стигне за много неща.
Апартаментът в Милано беше прекрасен, но няма да го препоръчам, щото хазяйката e психопат Simple Smile

# 488
Апартаментът в Милано беше прекрасен, но няма да го препоръчам, щото хазяйката e психопат Simple Smile
Хахаха, защо?

# 489
  • Milano
Design week:

Заради заграден тротоар и фургони отпред не можах да снимам добре, но все пак.

# 490
Здравейте, предстои ни пътуване до Милано в началото на юли месец. Изчетох каквото успях и горе - долу се ориентирах къде какво трябва да направя и как да се придвижвам. Имам обаче питане относно детето, което е на 11 год, четох че децата пътуват безплатно в градския транспорт, но не ми е ясно трябва ли да се вземе някаква карта или само може да покажат документ за самоличност на проверяващите?
Може ли превод и разяснения от запознатите за тези оферти на Тренорд: https://www.trenord.it/giteintreno/divertimento-relax/gardaland-park/
И https://www.trenord.it/giteintreno/divertimento-relax/parco-dive … imenti-movieland/.
Не ми е ясно билета двупосочен ли е от/до Милано например и кой парк си заслужава повече.
Благодаря .

# 491
НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ГАРДАЛЕНД С ВЛАК
Възрастен
само за €44
Деца [4-13 години]
само за 37 евро

Гара на пристигане: PESCHIERA DEL GARDA
Специален билет
Двупосочен билет, валиден от всички гари в Ломбардия до Peschiera del Garda, шатъл автобус и входен билет за Gardaland Park.
Вземете влака на всяка гара в Ломбардия и слезте на Peschiera del Garda. Тук отидете до площада на гарата и се качете на безплатния автобусен автобус, който ще ви отведе директно до входа на Gardaland Park. Gardaland организира шатъл автобус на всеки 30 минути. Пътуването от гарата до парка отнема няколко минути.
....
 Звучи много изгодно. Билетът е двупосочен.

# 492
Хахаха, защо?

Трудно е да се опише.
Като се почне с маниакално налепени бележки по всички стени и мебели какво НЕ е позволено. Мине се през поканата да ѝ видим апартамента на долния етаж, където живее (прекрасен в интерес на истината) и се стигне до безкрайни позвънявания и съобщения по телефона всеки ден.
Намерихме и оферта, оставена романтично върху пианото да вечеряме със семейството ѝ срещу доста странна сума...
Накрая ('щото на видно място си беше закачила бадж) проверката в гугъл показа, че е някаква журналистка и писателка, която явно не се свени да споделя личното си пространство. Обаче в замяна иска и обратното
Та на разбора -  през цялото време не се отказа да атакува.
Ама и ние бяхме железни:) Спазихме правилата ѝ, но финтирахме всички опити за директен контакт много умело.

Впоследствие ми стана странно от всички позитивни отзиви в букинг, заради които избрахме мястото.
За мен това беше контрол фрийк, който има личната нужда да обсеби гостите си.

# 493
Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Marie Antoinette 717512 това наистина изглежда много психопатски Smiley браво на вас, че сте се справили
аз сигурно щях да стегна куфарите след първата нощ и да отида на друго място Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 494
Звузи като епизод от някакво риалити (в нейната глава), дето си ходят на гости и си готвят и после си дават оценки. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт