Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 411
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
А маските в междуградския транспорт остават ли или още не се знае?

Остават.

# 466
  • Milano
Малко снимки от Трентино. Думите са излишни.😍😍😍

# 467
Леле, Реджи, направи денят ми прекрасен. Планирам бягство до Флоренция по женски началота на юли. И таз новина идва точно навреме. Маските ffp2 ли са задължителни? Хубаво лято.

# 468
  • Milano
Да, ffp2 в транспорта и зали на закрито за момента до 15.06.22, но 99,99% ще  останат и след това за транспорта. Още не е ясно дали само за влакове, самолети и т.н. или и за ГТ.
Отпадат след 15.06 за кина, театри, зали и т.н. на закрито.

Има хора в метрото и автобусите без маски, никой нищо не им казва.

Аз не виждам много смисъл, след като на стадиони и концерти на открито си без.

На последните мачове имаше ок. 72-73000 души, в Тренто на концерта - 120 000, тук на Хиподрума - 80 000, в Имола - 86 000.

Не се диша, като е топло с тях.

# 469
  • In transit
Ох какви снимки, Реджи! Прекрасни. Heart Eyes Къде точно е това езерце?

# 470
  • Milano
Мики, първите са Lago del Toblino и Lago di Santa Massenza.
Последните от Lago di Lavarone.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 13:22 от regina di cuori

# 471
И ние се прибрахме от нашата почивка на Гарда, какво ми направи впечатление - навсякъде е фул от туристи, явно след ковид-жажда за живот, имах усещането че е август. Предишно ходене през май беше съвсем различно. сега фул.....Маски си слагат предимно възрастни хора , и в магазина, и просто по улиците...... Който се притеснява... Цените в магазина са съвсем нормални,като при нас, но за техния стандарт...Демек е по-евтино...Пак се прибрах с три кила пармезан (коментирахме преди техники за замразяването му)... Изобщо разкош....Още не знам как да смалявам размера на снимките , та не мога да покажа

# 472
  • Банкя
Здравейте. Ще сме в Италия от 4ти до 8ми юли.
Ще спим в Бергамо. Ще обикалям езерата с кола под наем. 4 човека.
Въпроса ми е -има ли фериботи за коли по езерата?
Да не го обикаляш цялото.

# 473
Кои са езерата, които ще обикаляте?

За лаго ди Комо мога да кажа, че фериботите за автомобили са само в средната част и с тях се "прекосява" от едната страна до другата. Обиколката на цялото езеро е над 150 км, така че все пак са полезни.

Четирите линии на ферибота са отбелязани в жълто:

Скрит текст:

# 474
  • София
Привет, понеже нашия полет естествено закъснява и ще изпуснем последните шатъли някой има ли препоръки за такси? Ако има някакво приложение или нещо подобно... благодаря предварително!

# 475
  • Банкя
Благодаря Barbabeau. Това е добър вариант. Иначе ще ходим до Лаго Маджоре и Гарда
Ако успеем.

# 476
навсякъде е фул от туристи, явно след ковид-жажда за живот, имах усещането че е август. Предишно ходене през май беше съвсем различно.
Може да са били много австрийци, събраха се толкова много почивни дни последните три седмици, направо.. Гледах, че и австрийската есенна ваканция тази година е единайсет вместо шест дни Grinning

Прекрасни снимки, само чакам мълчаливо нашата ваканция през август. Преди това май не се очертава друго Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 477
  • Milano
За Гарда казаха, че въпреки липсата на руснаци заетостта е на 90% в сравнение с 2019г, защото има много американци които компенсират.

Фериботи по Гарда: Тосколано Мадерно - Торри дел Бенако целогодишно и Лимоне - Малчезине през лятото.

По Маджоре: Лавено-Интра.

Firenze:

Но най-хубавата гледка е ТОЙ❤️❤️❤️:

# 478
За Гарда ще имаме един почти цял ден, в смисъл, че сутринта рано ще тръгнем от Милано, а вечерта трябва да сме в Падуа. За да използваме пълноценно времето, какъв маршрут бихте ни препоръчали? За съжаление, ще имаме малки куфарчета, които разбрах, че не можем да оставим на гарата.

# 479
За Гарда ще имаме един почти цял ден, в смисъл, че сутринта рано ще тръгнем от Милано, а вечерта трябва да сме в Падуа. За да използваме пълноценно времето, какъв маршрут бихте ни препоръчали? За съжаление, ще имаме малки куфарчета, които разбрах, че не можем да оставим на гарата.
На коя гара не може?

Общи условия

Активация на акаунт