Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 454
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
аз съм с резервация с анулация и чакам хода на правителството..., предполагам в последния ден ще кажат каквото имат да кажат

# 451
  • София
Аз малко изпуснах нишката с Италия, извинете... В момента отпадна ли изискването за грийн пас на летището на Италия за прибиране в Бг?

# 452
В България мисля , че се влиза без изискване за сертификат , но не съм сигурна само дали за всички държави . Да ги премахват вече тези мерки .

# 453
  • София
Не питам за влизане в България. Питам за летището В Италия на прибиране.

# 454
Няма грийн пас от 1 май за летище и т.н., по всички италиански теми е писано многократно.

# 455
  • София
Вероятно е писано, но отдавана не съм чела тези теми. Мерси!

# 456
  • България
Няма грийн пас от 1 май за летище и т.н., по всички италиански теми е писано многократно.
Здравей,може ли да ми посочиш,къде го пише, че за влизане в Италия не е необходимо зелен сертификат или тест. Благодаря!

# 457
Alisa, никъде не пише такова нещо...Розова маслинка отговаря на kashmir, че не се иска сертификат на летището в Италия, когато се качваш на самолет за България.
Към днешна дата за влизане в Италия, Испания, Франция, Португалия, Германия и още една-две по-малки европейски държави се изисква европейски сертификат относно ковид

# 458
Сертификатите , къде ги превеждат на английски и др. езици превод трябва ли ?
А сертификата за преболедуване важи ли или пак трябва тест за неваксинирани ?

# 459
Европейският сертификат изтеглен от Националната здравно-информационна система /his.bg/ е европейски формат, не изисква превод, на него има QR код, който се сканира при проверка и се установява дали е валиден.
Ако питате за Италия - за да е валиден трябва да съдържа един от следните факти:
1. Имате завършен ваксинационен курс с одобрена от ЕС ваксина и не са изтекли 9 месеца от датата на първата ваксина
или
2. Преболедувал сте - 6 месеца от положителния резултат
или
3. Отрицателен резултат от бърз тест - валиден 48 часа или ПСР тест - валиден 72 часа

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 00:05 от ЗориБ

# 460
  • София
Бързият тест е валиден 48ч.

# 461
Целувка в Милано...😀(заснета вчера)

# 462
  • Milano
ОТ 01.06.22 ОТПАДА ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ ЗА ВЛИЗАНЕ В ИТАЛИЯ.🥳🥳🥳

Старата заповед изтича днес и няма да бъде продължена, съобщи МЗ.

https://www.salute.gov.it/portale/news/p3_2_4_1_1.jsp?lingua=ita … tampa&id=5889

Както през 90-те години:

# 463
Супер .

# 464
  • На морето!
Чудесна новина! В края на седмицата летим за Бари и малкото дете трябваше да си прави тест, тайно се надявах да не се занимаваме с това.
А маските в междуградския транспорт остават ли или още не се знае?

Общи условия

Активация на акаунт