Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 381
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Хостел?
За 4 нощувки в Милано през юли съм платил 52.42 евро + 8 евро туристически данък.
Някои имат стаи само за жени, ако това ви притеснява.

# 631
Както бях писала, не държа да сме в централна зона, а да е що-годе безопасен район, да е чисто и да има достъп до някакъв обществен транспорт. Не ме смущава и да е хостел, ако отговаря на преждепосоченото и да сме в самостоятелна стая. Не че имам много опит с хостелите, но както и с всичко останало в това ни начинание, ще трябва да се учим "в движение"....

Споделете, ако сте доволен, моля!

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 22:03 от ЛюсиЖ

# 632
  • София
Хостелите принципно нямат самостоятелни стаи, а които имат, не са на тези цени 🙂
Успех 👍

# 633
  • София
Разгледайте в Airbnb.

Около Милано:
https://bg.airbnb.com/rooms/6622009?adults=2&check_in=2022-0 … rSw40BP%2BTgE2Bob
Пише, че е на 30 мин. с автобус 54.

В Монца:
https://bg.airbnb.com/rooms/46635584?adults=2&check_in=2022- … _yTNnFWTTRFPCryPn

Има и други на подобна цена около 800 лв.

Ако ще ходите до Швейцария, може да не нощувате през цялото време в Милано, а две от нощувките ви да са по пътя натам.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 14:29 от elita

# 634
Ако тези цени са непосилни за вас, дали не е опция да съкратите цялото пътуване и да потърсите билети така, че да стане 5-6 дни? Ако са евтини полетите, може и да излезе сметката. Друго, транспортът също е скъп, внимавайте дали няма това да "изяде" спестеното от по-евтиното настаняване.

# 635
Защо транспортът да е скъп? Ако имате предвид вътре в Италия, с влак от Торино до Милано може да се стигне за 12,50 евро.
А другите им пътувания ще бъдат около Милано и няма да са скъпи.
Разбира се, без Швейцария.

# 636
  • In transit
Ако тези цени са непосилни за вас, дали не е опция да съкратите цялото пътуване и да потърсите билети така, че да стане 5-6 дни? Ако са евтини полетите, може и да излезе сметката. Друго, транспортът също е скъп, внимавайте дали няма това да "изяде" спестеното от по-евтиното настаняване.
И аз си мислех да предложа същото. 10+ дни са доста оптимистично пътуване за хора с малък бюджет.

# 637
Привет и в днешния ден!
За това начинание закупих първо самолетните билети, считайки че 10-11 дни са оптимален вариант за по-спокойно "запознаване" с двата архитектурни факултета на Политехниките и след това с основните забележителности в Торино и Милано - за по три-макс. четири дни и 2-3 еднодневни разходки. Вярваме, че от следващата година ще имаме много повече време за пълноценното им "усещане".
Предвид намеренията ни да се прибираме в местата за настаняване само и единствено за нощуване и нестрадайки от липсата на някакъв лукс за преспиването ни, мислех че би било по-полезно, инересно и въобще рационално да отделяме повече средства в обезпечаване на по-голямо разнообразие от "храни" за очите, сетивата, душите и телата ни... (не че ще се лишим от тях, но защо пък да не приложим мотото на Мечо Пух -  колкото повече-толкова повече!?) Надявам се да бъда разбрана правилно!

# 638
  • Стара Загора
ЛюсиЖ , ние , преди няколко дни се върнахме от Милано. Виждайки какви са цените там , може би , за храна , музеи и транспорт, ще ви са нужни 100 -150  евро на ден. И все пак е относително , но ориентироначно е толкова. Сметни ги по 11 дни - 1100 - 1650 евро. Това без самолетни билети и нощувки.

# 639
Е, има и супери с топли витрини, улична храна, Макдоналдс, ако щете!
Тази пролет най-хубавото парче пица ядох от топлата точка на един супер, в неделя сутринта точно я изваждаха от фурната.

# 640
  • Стара Загора
Точно пък в Макдоналдс , голямо меню бургер с картофи и кола ,беше 22 евро на човек. А голям мъж ,въобще не може да се нахрани с тях !

# 641
ЛюсиЖ , ние , преди няколко дни се върнахме от Милано. Виждайки какви са цените там , може би , за храна , музеи и транспорт, ще ви са нужни 100 -150  евро на ден. И все пак е относително , но ориентироначно е толкова. Сметни ги по 11 дни - 1100 - 1650 евро. Това без самолетни билети и нощувки.
Мeri 123,
Планът ми (на този етап) е от тези 11 дни в Италия, 4 да бъдат в Торино, 4 да посветим на Милано, две еднодневни разходки до напр. Комо и Лугано и да приключим с ден, евентуално с нощувка в Бергамо. Именно защото предполагам, че останалите разходи ще са от този порядък, предпочитам те да са дори по-големи, защото смятам че биха си заслужавали, за разлика от разходите за "едното спане"...
P.S. Самолетните ни билети са купени и нощувките в Торино са ни платени вече.

# 642
Човек знае 2 и 200.
Освен че в много супермаркети има топла витрина, ако сте в апартамент, респ. студио, не в хотел, можете да си купувате полуфабрикати и набързо да ги приготвяте. Например ньокита 500 грама за 1 евро. Сваряват се за 4-5 минути. С моцарела и някакъв сос са добра вечеря.
Не казвам, че така трябва да се изхранва човек постоянно, но ако се налага, също е вариант.

# 643
Здравейте, планирам разходка от Бергамо до Стреза с нощувка в Стреза на Лаго Маджоре. Преди време ми разказваха за лаго Маджоре експрес, предполагам че е влак, от който има
красиви гледки и отива в Локарно. Може ли някой да разкаже по подробно, т.к. не съм добра с чуждите езици и не мога да намеря инфо. Благодаря предварително!

# 644
  • София
От Милано до Локарно през Лугано пътува нормален пътнически влак. Малка част от маршрута преди Лугано е много живописна, да.
"Лаго Маджоре Експрес" е цялостна туристическа услуга, която включва и кораби.
Английската версия на сайта им не работи, разбира се 😅 но италианската работи.
Изчакай някой с италиански да се включи.
Но гледайки снимките, включва влакчето Чентровали от Домодосола , не това от Милано.
Линията Чентровали е много интересна само ако е валяло обилно преди това - появяват се много водопади, които иначе ги няма .
Освен тях, друго забележително по нея няма, ако не сте крайно запален фен на влаковете.
Италианските селца от Домодосола до границата са доста вехти и поизоставени , на границата следва културен шок - сякаш 200 години прескачаш за един миг.

Общи условия

Активация на акаунт