Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро! : coffee:
Момичета, това което съм написала за сериала БЗЧ не е преразказ на финалнияя епизод, а само последните 5-6 минути, т.е. самия финал. Нямаше смисъл да ви преразказвам целият епизод, защото логично затвориха всички сюжетни линии. Накратко, „лошите“ си получиха възмездие, а "добрите" се събраха на сватбата на Фикрет и сериала приключи с финал в стил "три дни яли пили и се веселили". Stuck Out Tongue Winking Eye
За по-голяма гледаемост на последния епозод,  защото иначе какво  щяхме да гледаме прислугата, а с нея рейтинг не се постига Joy,  вкараха интрига с появата на  Вахап опасан с  динамит. Понеже на сватбата  присъстваха валията,  естествено кмета Лютвие, защото жени  племенника си, шефа на полицията и прокурора,  Вахап   искаше да притисне шефа на полицията и прокурора, за да освободят брат му Абдюлкадир, който беше с присъда за екзекуция. В последния момент вуйчо Аднан, който винаги беше най-мудният и неадекватен работник в конака се задейства и каза, че динамита е фалшив и няма да гръмне, така арестуваха Вахап и спасиха сватбата.
С една дума доста наивен край на сериала. Joy
За мен бяха  най-важни тези последни минути, за да разбера какво се е случило с оцелелите герои.

Кмаро,  мисля, че този край за Хакан е по-достоен. По подобен начин Зюлейха  постъпи и след смъртта на Йълмаз. Когато се подготвяха да се устроят с Йълмаз, след като се разведат от брачните си половинки, той беше разпродал доста имоти и беше събрал една крупна сума, която беше заровил в един парцел, където смяташе да си построят къща. След неговата смърт парите бяха намерени и тогава Зюлейха реши да се дадат за благотворителност в памет на Йълмаз. Същият мотив използваха и след смъртта на Хакан. Само, че с тази разлика, че Йълмаз беше погребан в Чукурова.

Джулс , предпочитам  да възприемам края на Хакан с добро и да се надявам, че раздадените пари,  са послужили по-добър живот на бедни чукуровци и  ще го помнят с добро.
Но на мен друго ми направи впечатление, което допълва твоята мисъл. В 140-та серия, в сцената след смъртта на Хакан, на опелото му в конака, когато мъжете бяха седнали отвън и хората попитаха къде ще бъде погребан Хакан. Фикрет отговори в Измир където е погребано цялото му семейство. После валията потвърди, че така е най-добре, защото той не е от Чукурова.
Споделям твоето мнение.  Когато раздадоха част от състоянието му, никой не  попита защо акциите и земята му в Чукурова се раздава на бедните в Чукурова. Можеха да ги продадат и с тях да посрещнат нуждите на хората от родния му край. Нима в Измир бедни хора няма? Но когато стана въпрос къде да се погребе, обърнаха внимание че не е местен.   Йълмаз от къде е, че го погребаха в Чукурова, или така постъпиха, защото имаше бивша жена  и кандидат жена, както и  две деца в Чукурова. Защо Лютвие не я погребаха в Бурса при съпруга й? Веднага щяха да дадат отговор: "Да, но тя работеше за благото на Чукурова!" Тогава Хакан за чие благо работеше  в последно време? Парите на Хакан за чие благо отидоха? И аз си помислих същото. Щом Зюлейха го погребва Хакан  в Измир,  дали поне веднъж ще посети ли  гроба му? Изобщо кой ще се сети за Хакан?
Повярвай, може би така стана по-добре като му раздаде имуществото. Поне ще има хора, които ще го помнят с добро.
Ако имаш желание да изгледаш последната серия, обърни внимание на последния детайл - разпилените снимки. Няма снимка на Йълмаз, но снимката на Демир с Лейля като негова наследница стои на централно място. Имаше снимки на Шермин и Бетюл, даже мисля видях и на Фюсун, но не и на Йълмаз, камо ли на Хакан. Смятам, че този детайл са го вмъкнали като компенсация за феновете на Демир, които си го търсеха целия 4-ти сезон. Grinning
А и логично, той е бащата на децата на Зюлейха. Официално се води  баща и на Аднан Йълмаз, макар че в  памет на биологичния си баща са решили поредността на имената му да е различна. Изписаха името му като режисьор Йълмаз Аднан, но с фамилия Яман. Това означава само едно - Зюлейха каквото и  мнение и отношение да имаше в последно време към  Демир и да смяташе, че не е  бил добър съпруг за нея, считаше, че е бил много добър баща на децата (макар, че и за това може да се спори, добър ли е бащата, който отделя децата от майка им и то по-най-агресивен начин и то неведнъж Thinking) и тя се е постарала да поддържа спомена за един любящ баща, мислейки за децата си, точно така, както Хюнкяр не е оцапала паметта на Аднан в спомените на Демир, въпреки, че никога не е била щастлива с него.

Виктория, изгледах четирите серии на "Гробище" и на мен ми хареса. И аз го препоръчвам.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 13:08 от yakut

# 406
Определено много й отива на Бирдже да играе сериозни роли.
Макар, че в другите теми не са й особено големи фенове, за мен е сред най-талантливите млади актриси. Всички нейни роли са толкова различни, толкова емоция показва с лице, език на тялото и очи. Просто е страхотна.

# 407
Здравейте!

Ибо поздрави Бирдже за нейния рожден ден с хубаво пожелание и подходяща снимка от миналата година, на която е вдигнал чаша

Текста на поздрава е отделно и може да не сте го видяли.

Ето превод с гугъл:

Джулс, къде го видя това пожелание на Ибо? Няма качена снимка с такова пожелание в неговия профил. Единственото му пожелание беше качено на стори, без всякакви поздрави дописани. По-скоро някой от множеството фен инстраграм профили го е написа.

# 408
Здравейте!

Ибо поздрави Бирдже за нейния рожден ден с хубаво пожелание и подходяща снимка от миналата година, на която е вдигнал чаша

Текста на поздрава е отделно и може да не сте го видяли.

Ето превод с гугъл:

Джулс, къде го видя това пожелание на Ибо? Няма качена снимка с такова пожелание в неговия профил. Единственото му пожелание беше качено на стори, без всякакви поздрави дописани. По-скоро някой от множеството фен инстраграм профили го е написа.

Титка,  като щракнеш върху "вижте превода", точно под името на Ибо в сторито му, излиза този текст 🙂

Истина е, има пожелание! 🙂 Малко се е опитал да скрие надписа Ибчо, но не му се е получило, феновете виждат всичко! 😀

П.п
Сега обръщам внимание, че гугъл-преводачът на телефона ми превежда малко по-различно от преводача в инстаграм, но смисълът си е същия!

Якут, написала си, същото което си мислех за БЗЧ!
На мен краят му чак ми е горчив от захаросване и нямам желание да гледам последния епизод. Ако погледнем фактите, излиза, че Али Рахмет Фекели неволно или не, е виновен за смъртта на брата на Хакан. По вина на Демир сестра му стана инвалид и почина от усложнения. А Зюлейха за мен е виновна, макар и косвено, за смъртта на самия Хакан. Излиза, че чукуровци ликвидираха фамилия Гюмюшоглу и се облагодетелстваха от парите и имотите им.
Може би не са искали това да ни покажат създателите, но накрая така излезе по отношение на Хакан.

Не съм гледала "Гробище", ще го гледам, само ако потвърдите, че героинята на Бирдже не умира в края на сериала/филма 🙂

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 12:59 от Juls1

# 409
Права си, добре го е скрил пожеланието. Може би това си е някаква тяхна закачка за скрита комуникация. Или е искал да го изтрие, но не е успял и просто го е дръпнал под видимата линия.

# 410
джулс , якут възхищавам се на богатите ви коментари

и в чукурова важала поговорката - изтъкали платното и ритнали кросното
но поне с.ц. са "устроили"' геройска  саможертва за  края  на живота на благодетеля хакан

б.а , ако не партнира отново на ибича , не искам да я гледам .в птичи полет  допаднаха  ми само 6 и 8 серия ми харесваха тв. монолозите които и пишеха с.ц , но не и играта и .  на мен не ми се струва  че ще  има втори сезон . малката завзе трона  ,  /макар ,че и на нея май ще и пари под стола / няма повече плячки , които да преследва , освен шефския пост . новото поколение победи - как  май няма значение - е вкараха съвест в някой накрая , лале е изпратиха като победител , радва се и на зрителска уважение и обич , запази си семейството .

# 411
Според мен краят не показа, че младото поколение победи.
Класата спечели, избра това, което е най-важно в живота - семейството.
Враната, която открадна гроздето, видя, че е кисело и победата не е толкова сладка, колко й излгеждаше отдалеч. Пирова победа.

# 412
Да се запиша и аз... Изгледах "Птичи полет" и ... ми хареса... Идеята е модерна, проблемът-  все по-осезаем и явен в наши дни... Не знам кой в крайна сметка победи... Може да се спори по въпроса... И кой какво разбира под думата "победа"... Двете поколения имат различен морален избор и различна дефиниция на това понятие. Всъщност птицата се издигна, полетя, за да види накрая, че там,  в "подножието", където тя търкаше банките в студиото преди няколко месеца, сега стои и дебне друг, непознат, скрит хищник, който е вперил очи в нея... Подсъзнателно го усети или просто реши, че това, което тя направи на другиго, би могло да се случи и с нея самата след време... Това е то... Поколенията идват и си отиват, Y - поколение, сега расте Z-поколението... С различни интереси, с различни морални устои, с различни умения и с различни приоритети... Но всяко, с ярката идея, че е по-добро от предишното, стремящо се да окупира така желаното място и позиция.... Много размисли пробужда този сериал - и за предателството, и за изборите в любовта, в професията и в живота... Съвременен, разкриващ дълбоката психология на една неминуема промяна,  представена чрез личния сблъсък и персоналните избори на двете героини. Едната и другата -  като средностатистическа извадка на две различни по своята същност поколения..

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 21:02 от mury9

# 413
Някой знае ли. “Гробище” колко серии ще бъде?

# 414
ама ,че зловещо   заглавие има този филм /  само от любопитство питам - трилър ли е ?  /

много злобно ,фалшиво , безскрупулно , без морални ценности  представиха това ново поколение според мен

доверие ,обич,  мощ

# 415
Титка, Кмаро, Джулс, момичета, привет! Hug
Честит рожден ден на Бирдже! Нека бъде все така усмихната , лъчезарна, да грее на екрана и да ни радва с още много прекрасни роли. Много им се радвам на двамата с Ибо. Доказаха на практика, че и в света звездите може да съществува искрено приятелство. Heart

Вчера попаднах на едно интервю на Бирдже, но не можах да разбера дали не е било от събитие на Пантен  или нещо друго. Видеото е качено  отпреди два-три а дни, в което Бирдже дава кратко интервю. Видеото е от предаването "Magazin haberleri" по tv 100, озаглавено: " Хубава новина от Бирдже Акалай!" Попитаха я за "Птичи полет" и тя отговори , че е усещала и  предполагала, но такава реакция на зрителите не е очаквала с  успех в световен мащаб. Имала е няколко набелязани неща в сериала, които са и подсказвали че ще има успех, но толкова огромен интерес не е очаквала, толкова да се хареса сериала не е предполагала и това я прави много щастлива. Била е в Бодрум за четири дни при семейството си и наскоро се е завърнала.  Обяснява как всяка година почива в Бодрум по три месеца, но сега ще се наложи да остане повече време в Канлъджа, Истанбул във връзка с проектите й. Съобщи, че са чули да се случват  хубави неща във връзка с "Птичи полет" излъчен по Нетфликс, за който се е обсъждало, че може да има втори сезон и според решението за втория сезон, което ще стане ясно в скоро време, ще си нарежда графика и ще се реши дали ще вземе участие в друг проект, като има желание и за  телевиизонен сериал, защото й липсвали зрителите на  малкия екран. Но  първо да види какво ще стане с "Птичи полет"  и според него ще нарежда другите ангажименти.

https://www.youtube.com/watch?v=4BxihJ4V0OE

Като типичен представител на зодия близнаци, Бирдже какво ли не е правила: танцувала е балет, играе в театъра, участвала е в музикални дуети, а сега има и собствен бранд бижута. Изключително експресивна, цветна, приятелски настроена, въздушна. Много я харесвам.

Един музикален поздрав в  дует с Алекс Татарян на песента "Има смисъл".

Скрит текст:
Има смисъл/ Manidar

Човек запомня в самотата
 тишината на звуците,
ако не дойде гласът навреме,
става странно, ругаеш съвестта си.
Има любов, има  война,
възглавницата ти става  подслон,
омразазата се превръща във вик,
 южния вятър става северен.
Остави  самотата на мен,
всички цветове да бъдат твои.
Не падай , не плачи,
запомняш наизуст всеки звук,
чакаш времето да дойде,
чустваш се самотен.
Има смисъл, ако има вятър.
Или все едно си  казал: " Нека дъжд да вали!"
Има  непокорство, ако има копнеж.
Потърпи  мое сърце.
Има любов, има война,
възглавницата ти се превръща в подслон,
омразата се превръща във вик,
южният вятър става северен,
да остане за мен самотата,
 всички цветове бъдат твои.
Не падай, не плачи
научаваш наизуст всеки звук,
чакаш да дойде времето,
чустваш се самотен.
Има смисъл, ако има вятър,
или сякаш си казваш: "Нека вали дъжд!"
Има непокорство,  ако има копнеж,
потърпи  мое сърце.

https://www.youtube.com/watch?v=XUSdcxsoZgA

Виктория, и аз изгледах четирите серии на "Гробище", но мисля, че трябва да са осем. Така, че съм в очакване да качат от 5-та до 8-ма серия. Обикновено в Нетфликс сезоните са по 8 серии.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 22:55 от yakut

# 416
В IMdb са 4 серии също обявени и мисля, че с 4-та приключиха, защото беше и най-дълга. Netflix обичайно качват всички епизоди наведнъж.

# 417
Гледам пак смъртта на Мехди и пак си поплаквам. 😢

# 418
верми  е не започвай лятото със сълзи  Sweat Smile
алексия Smile
 моториста те чака.... Wear Eyeglasses

# 419
Ами а де, от Диема фемили са решили тъй да започне лятото. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт