Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 68 931
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Дали след биопсии има забрана за контакти, ако някой знае? Бях намислила да попитам, но докато се облека, док изчезна. Те действат ли и като надраскване, или вземането на материала не е чак толкова инвазивно? Преди надраскване правихме при хистеро.
Здравей 😊 Няколко пъти съм правила биопсии, но не сме имали голяма пауза, по спомен 2 дни 😁 Биопсията пак си е надраскване, но определено не е толкова инвазивна. Последно ми казаха, че в някои случаи дори не е препоръчително надраскването. Пожелавам ти добри резултати! 🍀🍀🍀

# 676
След като се премине стимулация , може да се трансферират и свежи и замразени ембриони. Или замразените да си останат за евентуален следващ опит.
Скрит текст:
Зависи поради, какви причини не се е състоял. Аз имах подобен случай, откриха ми аденом, който задължаваше отлагане на ЗЕТ с 6 месеца и заповедта ми беше изтекла. Удължиха ми я с един месец и се вместих в нея. Но отново подавах някаква заявление и чаках месец, за да имам отговор. Нали знаете за координаторката на ЦАР в Надежда. Отидете и попитайте на място.
Всяка заповед от фонда има право на един свеж (със стимулация) и един замразен трансфер. Ако сте ги преминали неуспешно, пускате документи отново. След като излязат документите, минавате отново през стимулация и свеж трансфер. Ако не е успешен, след това и замразен. И така имате право за 3 финансирания, всяко с 1 свеж и 1 замразен трансфер, като стимулацията при свежия е задължителна. Сумата за свеж е 5000лв, а за замразен 500лв.
Здравейте момичета, имам следният въпрос свързан с фонда. Колко безплатни опити за трансфер имам в болница Надежда?
Първият ми свеж трансфер се провали и не се състоя, вторият, съответно беше замразен и неуспешен. Сега ми казаха, че трябва да си плащам за следващите трансферите и ако искам да не плащам, отново да кандидатствам по фонда и да премина през през стимулация. До колкото съм запозната в сайта на фонда пише, че всяка двойка има 3 безплатни свежи и 3 безплатни замразени. Може ли да споделите, ако не съм права за да знам какво да правя?

Благодаря M_lady. Но в тези 5000 лв. нали влиза сума за свеж Ембриотрансфер, който реално не се е състоял. Какво се прави в този случай?
[/quote
Благодаря ще се чуя с нея. На теб ти пожелавам успех. 🙂
Все пак какдидаъдтвам на ново и какво става с останалите ембриони, като аз пак трябва да премина през стимулация.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 21:19 от AnMary

# 677
Проблема е,че ако поради някаква причина ти се отложи свежия трансфер, финансирането му се губи... ,което не е много добре измислено...Не правиш 2 замразени примерно като компенсация, а както казаха и други момичета имаш право на 1
свеж и 1 замразен. Ако имаш повече замразени ембриони все пак, отколкото са ти върнали при ЗЕТ-а, вече ти трябва да си платиш трансфера и размразяването, за да ги ползваш. Ако подадеш документи за нова заповед се започва всичко от начало и не мисля че имат право да ти върнат ембриони от предишната стимулация...т.е ги губиш.
Скрит текст:
След като се премине стимулация , може да се трансферират и свежи и замразени ембриони. Или замразените да си останат за евентуален следващ опит.
Зависи поради, какви причини не се е състоял. Аз имах подобен случай, откриха ми аденом, който задължаваше отлагане на ЗЕТ с 6 месеца и заповедта ми беше изтекла. Удължиха ми я с един месец и се вместих в нея. Но отново подавах някаква заявление и чаках месец, за да имам отговор. Нали знаете за координаторката на ЦАР в Надежда. Отидете и попитайте на място.
Всяка заповед от фонда има право на един свеж (със стимулация) и един замразен трансфер. Ако сте ги преминали неуспешно, пускате документи отново. След като излязат документите, минавате отново през стимулация и свеж трансфер. Ако не е успешен, след това и замразен. И така имате право за 3 финансирания, всяко с 1 свеж и 1 замразен трансфер, като стимулацията при свежия е задължителна. Сумата за свеж е 5000лв, а за замразен 500лв.
Здравейте момичета, имам следният въпрос свързан с фонда. Колко безплатни опити за трансфер имам в болница Надежда?
Първият ми свеж трансфер се провали и не се състоя, вторият, съответно беше замразен и неуспешен. Сега ми казаха, че трябва да си плащам за следващите трансферите и ако искам да не плащам, отново да кандидатствам по фонда и да премина през през стимулация. До колкото съм запозната в сайта на фонда пише, че всяка двойка има 3 безплатни свежи и 3 безплатни замразени. Може ли да споделите, ако не съм права за да знам какво да правя?

Благодаря M_lady. Но в тези 5000 лв. нали влиза сума за свеж Ембриотрансфер, който реално не се е състоял. Какво се прави в този случай?
[/quote
Все пак какдидаъдтвам на ново и какво става с останалите ембриони, като аз пак трябва да премина през стимулация.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 21:19 от AnMary

# 678
Не ги губиш, ембрионите си стоят замразени. Аз имах замразени при първата стимулация, който ми върнаха 4 години по-късно при втората стимулация. Между двете имам и един ЗЕТ. Просто през това време плащаш всяка година, за да са замразени.  
Скрит текст:
Проблема е,че ако поради някаква причина ти се отложи свежия трансфер, финансирането му се губи... ,което не е много добре измислено...Не правиш 2 замразени примерно като компенсация, а както казаха и други момичета имаш право на 1
свеж и 1 замразен. Ако имаш повече замразени ембриони все пак, отколкото са ти върнали при ЗЕТ-а, вече ти трябва да си платиш трансфера и размразяването, за да ги ползваш. Ако подадеш документи за нова заповед се започва всичко от начало и не мисля че имат право да ти върнат ембриони от предишната стимулация...т.е ги губиш.

[/quote

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 21:20 от AnMary

# 679
Честито, Sunflower 456.  Дано скоро всички видим двете чертички.

# 680
  • София
спрете с тия дълги цитати.

# 681
  • Пловдив
И аз точно затова щях да помоля,направо е мъка да се чете.Слагайте ги в скрит текст не е толкова сложно.

# 682
Ще запитам наново същото- има ли някоя при Цветков?

# 683
Аз съм при Др. Цветков.

# 684
# 685
Отдавна ли сте при него, с какво впечатление сте?

# 686
Отдавна ли сте при него, с какво впечатление сте?
Аз също съм при него. За сега съм много доволна, въпреки че не сме стигнали още до трансфер, защото бях с доста голяма хиперстимулация и замразихме ембрионите.

# 687
Аз също бях при д-р Цветков. Страхотен професионалист. Отидох на рутинен преглед и преценихме да минем към инвитро. 4 години по-късно съм бременна с 2 момиченца, който очаквам до 2 месеца. Ако не беше пандемията и забавянето щеше да стане и по-рано, но... така било писано.
Не знаех, че след положителен тест при него се ходи само до 12 седмица, а след това друг АГ поема ЖК. Искаше ми се да продължа с него. Имам му доверие. Малко е лаконичен, но отговаря на всички зададени въпроси. Писала съм му и на вайбър. Отговаря в рамките на деня.

# 688
  • София
И аз съм при Цветков - бих казала, че съм горе-долу доволна... Все още за съжаление нямам положителния резултат, към който се стремим, но имам надежда.... Успех на всички!!! 🤞🤞🤞🍀❤️

# 689
Аз бях пациент на друга клиника и от миналата година реално съм пациент на др. Цветков. Лаконичен е наистина, но изключително добре си разбира от работата. При мен уцели много неща от раз. Най-добро впечатление ми направи това, че при назначена ми терапия от друга клиника, на база изследвания правени на друго място. Каза, че би опитал терапията и препоръките. За мен това е ценно качество, да не работиш само по отъпкана пътека. Дали ще доведе до успех ще стане ясно. Факт е, с почти ИЯР успя да ми извади 8 яйца. От които 5 читави ембриона.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 11:28 от ^SunLight^

Общи условия

Активация на акаунт