Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Здрасти, BellAaAa,

От много време вече не съм пациентка на Надежда, но още получавам известия и ми стана много мъчно от твоя пост и реших да се включа с каквото мога 🥺

Първо за спермограмата - пуснете така по Крюгер, обикновенната не дава достатъчно информация за морфологията. Ако имате парична възможност включете и ДНК фрагментация (казвам го, защото при нас спермограмата беше нормална и на по-късен етап на друго място ни накараха да го пуснем и лъсна проблема).

Относно овулацията - това че има доминантен фоликул не гарантира овулация, просто в един момент може да спре развитие и до там. За да се потвърди със сигурност наличието на овулация освен фоликуметрия се следи и LH хормона, който е в своя пик в момента на овулацията. Пускали ли сте го ? Аз също бях без овулация и се оказа, че причината е инсулинова резистенстност, която сама си открих и лекувах с ендокринолог. Буквално няколко месеца след започване на лечението овулацията ми се възвърна. Използвах лентички за овулация, които се оказаха доста вярни, ако това ти се струва като някакъв бекъп вариант за вкъщи. Доктора търси ли причина за липсата на овулация ?

Прогестерона в настъпването на овулация е нормално да е нисък, твоя колко точно е бил ? Аз правих ЗЕТ на ЕЦ и следяхме прогестерона, естрадипла и ЛХто. В момента в който ЛХто беше в пика, прогестерона ми беше много нисък. Тогава включихме и прогестеронов препарат като подготовка за ЗЕТ. А ниския прогестерон повлиява ли се при теб от различните препрати ? Има както глобули така и инжекции и все си мисля че с ударна доза могат да се закрепят нещата 🤔

Като цяло с какъв фактор сте и каква процедура правите, да си призная не успях да се ориентирам дали е инвитро или инсеминация 😊

# 511
Много съжелявам, BellAaAa! Дано щастието скоро ти се усмихне. Погледна ли си кръвосъсирващите фактори?

# 512
Та искам да ви попитам след като се види, че имам д.фоликул, който по-късно се е спукал и се е видяло на УЗ, не означава ли, че е имало овулация?

Ако се е спукал, значи е имало овулация.
Пик на LH не е достъчно, за да се определи дали е имало, може да има пик и да не се спука фоликула - случва се при СПКЯ и други хормонални проблеми.

# 513
При нас веднъж е настъпило нормално забременяване, което както писах завърши трагично.
От година и няколко месеца обаче бременност няма, та все още не знам с какъв фактор сме.  Направихме първите важни неща като ЦС, микробиологична биопсия, (всичко е напълно нормално) т.к дълго след раждането имах бактерии и реално следващото, което док. предложи е фоликулометрия поне 3 месеца и ако не се получи-инсеминация.
На този етап правим фоликулометрия и лека стимулация и пробваме на ЕЦ.
Аз също съм с ИР, но приемам глюкофаж вече от 2020 година... винаги съм била с нередовен цикъл. ЛХ не сме изследвали, само прогестерон, като от м.април както писах включихме утрогестан... Ще видим този месец как е, но док. има предвид и инжекции да се включат. Simple Smile
Иначе като ме е преглеждал се вижда д.фоликул и го проследява до момента на пукане и да-всичките пъти до момента се е пукал.... и затова малко се обърках, когато вчера каза, че нямам овулация и ще увеличи лекарствата.
След мъртвото ми раждане съм изследвала тромбофилия, ако това се има в предвид под кръвосасирване. Simple Smile
Просто вече наистина не искам да пропускам нищо и все се чудя какво още може да се направи и търся разбира се причината защо не се получава ... :/

# 514
BellAaAa, по-добре пуснете разширена спермограма.
Имаш ли изследвани АМХ, ФСХ, Естрадиол и ЛХ в началото на Ц?
На 3ти ден сега колко фоликула имаш и с какви размери? Антралните броени ли са?
В деня на овулация, прогестерона трябва да си е нисък - важно е след това дали се покачва и с колко... Като правите фоликуметрия, на кой ден обикновено се пука фоликула?

# 515
Desire

Разширената е тази с морфология нали така? Знаеш ли тя до колко време излиза, т.к запазихме час за 10 на ММ,  а на мен за 11.50, за да може док. да я види, понеже ми каза, че е готова за 2 часа.
Не ми е пускал никакви изследвания в началото на цикъла, а мен ме притеснява и това, че не сме изследвали АМХ и реално не знам с какъв резерв разполагам, за да ме стимулира...  Sad
Не е конкретизирал до момента колко броя са форикулите, а колкото и да ме е срам антрални дори не знам кои са и какви 🥲😔 Винаги казва, чу всичко изглежда нормално, че имам хубава лигавица и това е.
Миналият месец ми беше и първият на летразол и на 14ти ден фоликула вече се беше спукал, м.март на 17ти ден се беше спукал.

Подхождам с огромно уважение  към док и ми е как да кажа неудобно да питам и да искам да ми пуска разни неща.... Все пак той е специалиста и не искам да влизам в конфронтации, но  и не искам да пропускам важни неща.. Загубих най-ценното вече.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 20:19 от BellAaAa

# 516
Разширената е тази с морфологията, да! Не си спомням за колко време излезе, но щом е казал до 2часа, значи ще е готова за прегледа. Може да има и малко забавяне за твоя час... Антрални са фоликулите в яйчниците в началото на цикъла и по тях се преценява също резерва.
Аз си носех изследвания на хормоните на първия преглед за да можем направо да обсъдим и тях...
Споделянето на притеснения и коментиране на подходи не мисля, че трябва да се приема за неуважение...

# 517
Разширената е тази с морфологията, да! Не си спомням за колко време излезе, но щом е казал до 2часа, значи ще е готова за прегледа. Може да има и малко забавяне за твоя час... Антрални са фоликулите в яйчниците в началото на цикъла и по тях се преценява също резерва.
Аз си носех изследвания на хормоните на първия преглед за да можем направо да обсъдим и тях...
Споделянето на притеснения и коментиране на подходи не мисля, че трябва да се приема за неуважение...
Desire успех днес и след 10 дена да видим двете чертички ❤️😘🤗🐣

# 518
Най добре е sdi тест
Привет отново момичета!

Вчера попитах за цена на обикновена спермограма, но сега се чудя дали няма да е по-добре да направим такава по Крюгер... Тотално се оплетох и обърках, а и д-р Цветков нищо не каза, освен, че колкото повече изследвания има, по-добре и че според него няма да има отклонения (имаме правена във Варна и беше абсолютно нормална, пак обикновена).. някак инициативата беше моя и не знам като за начало каква е по-добре да направим? Притеснявам се, че края на декември мъжът ми изкара много тежко Ковид.
Отделно искам да ви попитам дали е нужно преди стимулация да се провери ЯР (на летразол съм вече за втори път, като сега ми увеличи дозата на 3х1 за 7 дни отново).
От м.февруари уж всичко е ок, имам си фоликули, хубава лигавица... даже миналия месец след летразола на 9ти ден от МЦ имах фоликул 22 мм и лигавица 15 мм, но бременност няма.
Това, което е проблем при мен е ниския прогестерон, за който ми назначи утрогестан 2х3 за 10 дни. С първата ми бременност, която завърши с мъртво раждане в края на 36.г.с, до 12 г.с отново бях на утрогестан, без да имам кървене и прочие и каквито и да е проблеми изобщо през цялото време.
Вчера на прегледа, на 3ти ден от МЦ, отново всичко нормално, но пък ми вдигна дозата и каза, че нямам овулация... Та искам да ви попитам след като се види, че имам д.фоликул, който по-късно се е спукал и се е видяло на УЗ, не означава ли, че е имало овулация? Или по-скоро ниския прогестерон (под долна граница ми е) означава, че не е имало овулация въпреки спукания фоликул? Да кажа само, че прогестерон е пускан на 14ти ден от МЦ, винаги след преглед, когато се установи, че се е спукал д.фоликул.. Тотално се оплетох във всичко....
Отделно вчера изобщо не ми хареса, че д-р Цветков много така странно ме попита дали съм наясно, че с такъв прогестерон ще загубя бременността, когато настъпи такава... ОКЕЙ, разбира се че го знам, но на жена загубила детето си в края на 36.г.с е малко грубо да го кажеш... Все пак не пътувам за развлечение по 4 пъти в месеца... И така много въпроси се блъскат в главата ми, и дори не знам как да му ги задам без да съм твърде рязка...
Малко дълго стана, за което се извинявам, дано да съм била достатъчно изчерпателна.

# 519
Момичета, имам останал прогестан 50 и прогестан декс 25. Ако някой има нужда, нека ми пише.

# 520
  • София
Белла - да се включа и аз, сигурно си ме спомняш, писали сме си... Според мен пуснете или спермограма по Крюгер или с SDI фрагментации (тя е най-скъпа около 300 лв., но от нея се вижда дали са увредени спермитата и процентът на фрагментация). Моят мъж е с проблеми там, дори прави операция за варикоцеле декември месец и после в края на март т.г. нямаше почти никакъв резултат от това, т.е. спермограмата пак беше с лоши показатели, за съжаление.... Бъди откровена с Цветков, аз също съм му пациент и съм с леко смесени впечатления, но със сигурност мога да кажа, че поне човешки и добронамерено винаги се е държал към мен (за разлика от Персенска). Впечатленията ми са смесени, защото последния месец си противорвчеше за размера на лигавицата (на един преглед едни милиметри, на следващ - по-малко?!, което не е възможно) и за фоликулите имаше разни странности, та и аз вече не знам... Сега за съжаление аз съм в задънена улица, защото бях със задържани фоликули и съм даже на противозачатъчни този месец.... Дано на следващ цикъл са се изчистили, много ме е страх да не останат кисти... Sad

Пожелавам от сърце и при теб и при мен най-накрая да потръгнат нещата в правилната посока и да сме истински щастливи!!! ❤️❤️❤️

# 521
Здравейте момичета, имам един странен може би въпрос. Бремнна съм в 11г. с+5 след инвитро при доктор Тихомирова. Веднага след трансфера ми изписа Фраксипарин 0.4 мл който да слагам всеки ден. Нямам назначавани излседвания за тромбофилия и доказан проблем. На 17.05 имам час за БХС при доктор Михова . Въпроса ми е, ако си направя изледването за тромбофилия в рамус и представя на доктор Михова резултата дали ще го приязнаят, т. к. няма да е от Надежда. Разликата в цената е доста голяма между двете лаборатории. Благодаря предварително.

# 522
Момичета, имам останал прогестан 50 и прогестан декс 25. Ако някой има нужда, нека ми пише.
Здравейте колко прогестан декс 25 имате

# 523
Здравейте момичета, имам един странен може би въпрос. Бремнна съм в 11г. с+5 след инвитро при доктор Тихомирова. Веднага след трансфера ми изписа Фраксипарин 0.4 мл който да слагам всеки ден. Нямам назначавани излседвания за тромбофилия и доказан проблем. На 17.05 имам час за БХС при доктор Михова . Въпроса ми е, ако си направя изледването за тромбофилия в рамус и представя на доктор Михова резултата дали ще го приязнаят, т. к. няма да е от Надежда. Разликата в цената е доста голяма между двете лаборатории. Благодаря предварително.

Разбира се че можете, аз пуснах тромбофилия+ кариотип в Майчин дом и след това дадох резултатите на регистратурата (в Надежда) те ги сканираха и ги добавиха към досието ми.... Успех☘☘☘

# 524

Разбира се че можете, аз пуснах тромбофилия+ кариотип в Майчин дом и след това дадох резултатите на регистратурата (в Надежда) те ги сканираха и ги добавиха към досието ми.... Успех☘☘☘

Много ви благодаря ☺️

Общи условия

Активация на акаунт