The Ordinarу + DECIEM (Тема № 8)

• 51 352
  • 544
  •   1
Отговори
# 510
Ако сте ползвали вече грижа, която съдържа пептиди (проверете кои точно) и Ви действат добре, си струва да ги замените с Матриксил 10% и/или Аргилерин 10% с цел висока концентрация. Имайте предвид, че 10% са доста силни, на мен ми дразнят кожата.
Ако сега за пръв път включвате пептиди в грижата, заложете на Бюфета - вътре има доста активни съставки в по-малки концентрации и е идеален въвеждащ продукт.
За ъпгрейд бих препоръчала медните пептиди, ако имате по-раздразнителна кожа.

# 511
Ако сте ползвали вече грижа, която съдържа пептиди (проверете кои точно) и Ви действат добре, си струва да ги замените с Матриксил 10% и/или Аргилерин 10% с цел висока концентрация. Имайте предвид, че 10% са доста силни, на мен ми дразнят кожата.
Ако сега за пръв път включвате пептиди в грижата, заложете на Бюфета - вътре има доста активни съставки в по-малки концентрации и е идеален въвеждащ продукт.
За ъпгрейд бих препоръчала медните пептиди, ако имате по-раздразнителна кожа.
Благодаря за информацията. За пръв път ще ги ползвам, на кой продукт казвате Бюфета?

# 512
Multi-Peptide + HA Serum

# 513
Още един въпрос, боря едни стари пигментни петна от слънцето, ползвах този витамин ц : https://douglas.bg/the-ordinary-ascorbyl-tetraisopalmitate-solut … min-f-58743?qty=1, както и това https://douglas.bg/the-ordinary-the-ordinary-084311. За мое съжаление, не се повлияват толкова много колкото ми се иска, та сега съм в търсене на нещо друго. Някой с предложения?

# 514
Въпросът с хиперпигментациите е много сложен. Щом сте видели резултат, бих Ви препоръчала да продължите да използвате продуктите, от които сте го получили, защото от много други няма да има абсолютно никакъв резултат или дори ще влошат състоянието (моите петна потъмняват от вит. Ц, например).
Аз бих добавила и Alpha Arbutin 2% и Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% към това, което използвате, но за големи промени, по-добре се насочете към козметика с по-силни активни съставки, които третират конкретно хиперпигментации. От това, което The Ordinary предлага, можете да очаквате общо изравняване на тена

# 515
Момичета, започнах да ползвам този витамин ц : https://douglas.bg/the-ordinary-ascorbyl-glucoside-solution-12-58737?qty=1, но един вид много ми "стяга" кожата и лепне, другото което забелязах е че ми прави кир ефект, след това слагам сквалана и накрая крема. Ще пробвам да го слагам и на влажна кожа, но някой да има други предложения? Другото ми питане е за пептидите, на вас лепнат ли ви? Досега не съм ползвала продукт на ТО, който да ми лепне и съм учудена, а мен специално ми е много неприятно това лепнене. Съвети?

# 516
На мен всичките им серуми с HA ми лепнат, докато не ги напръскам с вода или намажа с масло/крем отгоре. Тези на основа Propanediol (като Argireline 10% и антиоксидантите) не ми лепнат.

# 517
Аз слагам крем отгоре, даже вчера сложих и сквалан преди крема, отново ми лепнеше ужасно. Гадна работа, яд ме е че дадох толкова пари, че си купих и околоочния с пептиди, а сега ще отидат на боклука, не съм сигурна че ще успея да ги издържа....Disappointed

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 14:19 от malinakupina

# 518
Задължително пробвайте да напръскате с вода отгор преди да ги изхвърлите.
Също- да не би да слагате твърде много и заради това да не попиват? 2 капки са предостатъчно за цялото лице, най- много 3-та за врата; за деколтето още 2 капки.
Друго, което може да помогне е да размажете капките на дланите и да ги нанесете по лицето с потупващи движения, а не да размазвате.

# 519
Лепнат да и като се гримирам гледам да не бухам отдолу много серуми или 1 серум и spf  или само крем и spf че кир ефекта е веднага на лице!

# 520
Момичета, и с вода пробвах, все същото. Не мога да ги издържа тези серуми, направо полудявам от това лепнене. Някой ако ги иска, нека ми пише на лични и ще се разберем.

# 521
Кои точно Ви лепнат? Според мен, напишете точно кои ползвате и ще можем да Ви посъветваме по-конкретно. Също напишете и какво количество мажете от всеки.

# 522
Кои точно Ви лепнат? Според мен, напишете точно кои ползвате и ще можем да Ви посъветваме по-конкретно. Също напишете и какво количество мажете от всеки.
Лепне ми витамин Ц-то, и пептидите, за лице и околоочния. Слагам по две, максимум три капки, само около очите ползвам една обща. Пробвах и на влажно лице и с потупване, но ефекта е един и същ. На някой може и да не му пречи, но аз не мога да го изтърпя това. Много съм разочарована и май приключих с тази марка, за тази цена на точно тези продукти, очаквах много повече.

# 523
Ако Ви лепнат без да мажете нищо друго преди и след, и след като кожата изсъхне, може би наистина не са за Вашата кожа/климат.
Аз лично не мога да си обясня как е възможно едновременно да си чувства човек кожата хем опъната, хем лепкава (опъната и мазна- да), но не съм ползвала серума с "вит. Ц". Аз лично намирам серума с кофеин, който също съдържа ксантанова гума, за матиращ, когато изсъхне, но сътветно в този момент и лепкавостта изчезва.
Аналогично и за серумите, които съдържат хиалуронова киселина, без значение с пептиди ли са или с друга активна съставка.

# 524
Първия път като сложих витамин Ц-то, явно прекарах повече време, без да сложа нещо отгоре, и ефекта беше това опъване, на следваща проба вече почти веднага сложих сквалан, след това крем, и лепненето беше налице. Пробвах веднъж и с грим отгоре, ужас...кир ефект. Оказа се, че и без да сложа грим, пак има кир ефект, само да си потъркам кожата малко и почва да се лющи.
За огромно съжаление, при мен явно и като изсъхнат си стоят лепкави, чувствам ги сякаш не попиват в кожата ми, все едно имам маска отгоре, много е неприятно.
Няма нищо, здраве да е, все пак благодаря за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт