Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как спестявате в ежедневието?

  • 6 278
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 4 353
Обедно меню купувам, когато ме е домързяло да готвя или да си нося. Но не излиза по-евтино според мен.
Кафе си нося цяла кутия и си правя на кафемашината в работата, пия по 2 кафета на ден и ще ми излезе скъпо. Не че не си взимам понякога. Вода също не купувам. Ако излизаме на разходки, задължително си пълня шише и на децата също (не само заради парите, но и заради пластмасата).

# 61
  • München, Deutschland
  • Мнения: 5 743
Точно обратното е у нас - готвя 99% домашна храна, освен когато сме на почивка, фестивал, гости и подобни. Излиза ми значително по-евтино, отколкото поръчка в заведение. По магазините рядко има готова храна, когато има е или печен леберкез, или печено пиле, или джолан... Нищо против тези, но разнообразие със сигурност не е.

Напоследък съм на италианска вълна заради един сравнително наскоро открит италиански магазин до нас.

Давам няколко примера в скрит текст. Не е била само това вечерята, но това е, което съм снимала. Ще дам и примерни цени за такова нещо тук, където живея, както и колко струва да го приготвя сама.

Скрит текст:
Фокача с чери домати, зелен лук и риган, залята с италиански зехтин (такъв предпочитаме). Размерът е около 2/3 тава на фурната.
Стойност на продуктите: под 1 евро
Фокача с чери домати в не-скъпарско заведение: около 6-7 евро преди корона за около половината количество.





Морковени крокети с център от разтопено сирене, сос и еспума от йогуртово-таханен сос, смесена салата с дресинг от трюфелово олио

За сервирането съм сложила 3 крокета, но направих над 20, салатата също беше една купа.
Стойност на продуктите: под 5 евро за две порции
Вегетариански стартер със салата в заведение: поне 12-15 евро на човек, при това не с еспума и не с трюфелов дресинг



От снощи: италианска кукуза (огромна дълга тиквичка над метър) и тънки патладжани на грил, чимичури с някакъв специален сорт италиански домат (пизанело), свеж кориандър, каперси, свежи риган и зелен лук от балконската градинка, имаше и халуми на грил без снимка.
Стойност на продуктите: някъде 7 евро за двамата, нека да са 9, защото добавих и брускетки
Стойност на нещо такова в заведение: всяко ястие ще е отделно, но оценявам някъде 20 евро на човек (само брускетите последно гледах порция за 6 евро преди 1/2 година...)



Съвсем настрана оставям факта, че на нас повечето неща са ни по-вкусни домашни, защото знаем какви продукти слагаме, а и приятели (гостуващи) винаги харесват нашите менюта, питат и повтарят рецептите ми, т.е. вероятно са им вкусни и на тях.

# 62
  • Great Britain
  • Мнения: 1 089
Точно обратното е у нас - готвя 99% домашна храна, освен когато сме на почивка, фестивал, гости и подобни. Излиза ми значително по-евтино, отколкото поръчка в заведение. По магазините рядко има готова храна, когато има е или печен леберкез, или печено пиле, или джолан... Нищо против тези, но разнообразие със сигурност не е.

Напоследък съм на италианска вълна заради един сравнително наскоро открит италиански магазин до нас.

Давам няколко примера в скрит текст. Не е била само това вечерята, но това е, което съм снимала. Ще дам и примерни цени за такова нещо тук, където живея, както и колко струва да го приготвя сама.

Скрит текст:
Фокача с чери домати, зелен лук и риган, залята с италиански зехтин (такъв предпочитаме). Размерът е около 2/3 тава на фурната.
Стойност на продуктите: под 1 евро
Фокача с чери домати в не-скъпарско заведение: около 6-7 евро преди корона за около половината количество.





Морковени крокети с център от разтопено сирене, сос и еспума от йогуртово-таханен сос, смесена салата с дресинг от трюфелово олио

За сервирането съм сложила 3 крокета, но направих над 20, салатата също беше една купа.
Стойност на продуктите: под 5 евро за две порции
Вегетариански стартер със салата в заведение: поне 12-15 евро на човек, при това не с еспума и не с трюфелов дресинг



От снощи: италианска кукуза (огромна дълга тиквичка над метър) и тънки патладжани на грил, чимичури с някакъв специален сорт италиански домат (пизанело), свеж кориандър, каперси, свежи риган и зелен лук от балконската градинка, имаше и халуми на грил без снимка.
Стойност на продуктите: някъде 7 евро за двамата, нека да са 9, защото добавих и брускетки
Стойност на нещо такова в заведение: всяко ястие ще е отделно, но оценявам някъде 20 евро на човек (само брускетите последно гледах порция за 6 евро преди 1/2 година...)



Съвсем настрана оставям факта, че на нас повечето неща са ни по-вкусни домашни, защото знаем какви продукти слагаме, а и приятели (гостуващи) винаги харесват нашите менюта, питат и повтарят рецептите ми, т.е. вероятно са им вкусни и на тях.
Chrissy,Благодаря, че сподели.Снимките ти изглеждат много апетитно.Така е домашно приготвена храна винаги излиза на сметка,а и знаеш какви продукти си ползвала и съответно какво ядеш.И ние от ковид насам силно редуцирахме ресторантите,храним се в къщи с качествени продукти и се улавям, че и не ми липсват.

# 63
  • Мнения: 3 796
Chrissy, изглежда много вкусно, браво!

Но един въпрос на пълен работен ден ли работиш? Никога не би ми останало време на мен да приготвям по толкова неща.

# 64
  • München, Deutschland
  • Мнения: 5 743
Благодаря, Мусковадо и Китикет. Да, на пълен ден съм, дори последните месеци за съжаление редовно правя и 10-12-часови работни дни без почивки. Но, Кити, не се хваля с това, хоби ми е, приятно ми е и съм си го поставила за приоритет. Случва се и да нямам муза по няколко дни на няколко месеца, тогава карам мъжа да готви, никога не е отказвал. Друг път бързам и ядем бъргъри (макар че те не са по-бързи от друго ядене) или домашна паста. Вероятно не правя други неща, които пък другите правите, то за всички ни денят е 24 часа. Wink Споменах моето готвене само от гледна точка на спестяването в случая, защото се прави (почти) ежедневно и определено ми излиза по-евтино.

# 65
  • Мнения: 1 892
Браво, Криси, апетитни снимки! Аз също смятам, че домашната храна няма как да е нито по-скъпа от ресторант, нито да бъде изместена. В България много поскъпнаха ресторантите, вчера в кварталното заведение пържени тиквички бяха 11 лв.

# 66
  • София
  • Мнения: 4 353
Така е, обикновено излиза по-евтино, а и дори да е по-скъъпо е защото си сложил хубави продукти. Аз готвя доста, но по задължение. Хич не ме кефи, изморително ми е, времееко и предпочитам да правя друго, но заради децата се напъвам. Обаче, на мен често не ми се получава, на ресторант ми е по-вкусно (говорим на хубав ресторант, а не полуфабрикатите в кварталната кръчма). За съжаление, рядко ходим.

# 67
  • Great Britain
  • Мнения: 1 089
Така е, обикновено излиза по-евтино, а и дори да е по-скъъпо е защото си сложил хубави продукти. Аз готвя доста, но по задължение. Хич не ме кефи, изморително ми е, времееко и предпочитам да правя друго, но заради децата се напъвам. Обаче, на мен често не ми се получава, на ресторант ми е по-вкусно (говорим на хубав ресторант, а не полуфабрикатите в кварталната кръчма). За съжаление, рядко ходим.
Какво разбираш под хубав ресторант?

# 68
  • София
  • Мнения: 4 353
С вкусна храна (това е субективно, разбирса се), по възмножност приготвена на момента. Последно ни хареса в Хисаря - ресторант Национал и един в Орешак, ама му забравих името. Също ресторант Кактус на шеф Манчев. В квартала ни (Надежда) ни харесва и ресторант Приятели. Общо взето, не сме супер претенциозни. Децата пък хич - те така или иначе не поръчват нищо различно от пилешки хапки или пица.

# 69
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 10 361
Имам две кучета и веднъж седмично им приготвям храна за седмицата. Излиза много по-евтино от тази в магазина и я харесват повече.

# 70
  • Great Britain
  • Мнения: 1 089
С вкусна храна (това е субективно, разбирса се), по възмножност приготвена на момента. Последно ни хареса в Хисаря - ресторант Национал и един в Орешак, ама му забравих името. Също ресторант Кактус на шеф Манчев. В квартала ни (Надежда) ни харесва и ресторант Приятели. Общо взето, не сме супер претенциозни. Децата пък хич - те така или иначе не поръчват нищо различно от пилешки хапки или пица.
За Кактус на Манчев съм съгласна.Първите два не съм ги посещавала.Благодаря ти.Други?

# 71
  • София
  • Мнения: 4 353
Не знам други. Както казах, ходим много рядко. Децата ни са доста палави к подвижни и доскоро изобщо не сме си позволявали да ходим с тях на ресторант. С порастването става малко по възможно да ходим с тях някъде.

Общи условия

Активация на акаунт