Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 164
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • до най-прекрасния мъж
По всеобщо мнение плодовото пюре не замества хранене. Затова се дава мляко, докато се въведе каша или нещо друго, което да замести храненето-бисквитка, кисело мляко и т.н. Поне така е по схема, но аз бих се водила по детето. Ако се нахранва с плодово пюре и наддава нормално, бих давала само плод.

# 526
Не го водят за самостоятелно хранене,защото лекарите следват концепцията на всяко хранене до 1 година да има протеин - мляко, сирене,месо...Няма общо с наяждането😀Не казвам да следвате това правило, а каква е идеята.Моя пък изобщо не е фен на плодовете и тотално съм ги зачеркнала за момента .

# 527
  • София/Севлиево
Честит празник от двама именници днес-моя милост и Росенчо ❤️

Той още няма заместено хранене,нищо че от 21.02 се захранваме.Просто не иска повече от 100-120 гр пюре,а после си търси млякото,а ако предложа още пюре стиска уста,плюе и се напъва да повръща.Плодове само ябълка и банан е опитвал,от месото пиле и пуйка-не ги хареса особено,също и оризовата каша.Хемоглобина му е 109,което било добре за бебе,ама трябва да прояде месо,че иначе не знам...

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 11:24 от Елислава

# 528
  • au bout du monde
И моя не е фен на плодовете. Вече мисля сирене да предложа. Не знам какво да му давам следобед. И каши едва яде.

# 529
Аз досега давах оризова каша, не я ядеше особено. От вчера давам към оризовата и царевична, като я увеличавам постепенно. Повече я яде. От утре ще давам само царевична. Явно моите деца не харесват оризовата каша. От два дена не кърм яслед обедното ядене и кашата. Между двете държи по два часа, два и половина. След кашата максимум час и половина и кърмя. Но скоро мисля да има две заместени хранения. За сега съм давала плод круша и банан. Крушата два пъти я плю, на третия изяде половин бурканче. Явно е на настроение. Банана не го хареса особено. Но и той е от бурканче и не е особено вкусен. Тия дни ще вкарам ябълка или слива. Според зависи от изхождането, че днес не е.
Нещо ми белее долния венец, много е мрънкаща и суче буквално по цял нощ. Но ако има зъби скоро ще се разбере.

# 530

Аз захранвам от точно 1 месец. Днес стана на 6 месеца малчугана 🎉🎉🎉
Зеленчуци си хапва доволно, като слагам по една лъжичка АМ в пюрето( за сега хапва на обяд по половин бурканче) след около 30 мин започва мрънкане и му давам мляко около 60 мл като ги хапва сякаш ей така просто, не е с голямо желание за пиене на млякото, което ми подсказва, че като увелича пюрето ще махнем млякото. Следобед хапва плодово опитвал е банан, круша, ябълка, слива, праскова, манго, боровинка, ако е чисто пюре не му е голям фен, но ако му сложа и каша опивал е ди сега 2 вида вече става друго нещо и му харесва. След това хранене пак му давам след 30 мин мляко, но отново не е мега нахъсан за хапване.  От утре смятам да го мятам и на месото да видим как ще реагира. Доволна съм за сега, хапва си детето. Не ми се струва наддал много, но на консултацията ще разбера с колко точно. Програмата ми е към 8 9 месец да го запиша на частна кухня, от която бях много доволна с кака му и да си хапва човека с удоволствие. След хранене му предлагам вода в чаша директно, с кака му така правех и никога не сме имали тези преходни чаши, научи се на обикновенна направо. Simple Smile

# 531
Един ден давам плодово пюре, един ден каша, не давам допълнително мляко.
От три години се занимавам с плетени играчки и сега когато съм в майчинство имам малко повече време за това. Хубавото е че живеем на мн спокойно място и като излизаме мога да си взема плетивото 😆 А вчера беба беше лазарка, много емоционално.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 23:16 от lovebirds

# 532
lovebirds в Копривщица ли живеете или бъркам?
Толкова любимо ми е това място. Нямам търпение да заведа Божидар там. Бяхме канени на една погача преди време,но за жалост не успяхме да отидем и остана за понатам посещението му.
Жирафът е чудесен! Браво. Даже бих си взела един и за нас Blush

# 533
Здравейте , много хубави снимки сте качили, аз записах госпожицата на кухня ,защото изяждаше  цяло бурканче 190 гр ,но уви от приготвените изяжда стотина грама, та кучетата си хапват...
А искам да ми кажете на какви профилактични прегледи ходихте , с каката си спомням ,че ходихме на ортопед, сега лл е друга ,и чак сега ни даде направление за кръв урина и ехограф.
Моля ,да споделите ,не е проблем и да е на частно ,въпроса е ,че не знам .
Светъл и пъстър празник ви пожелавам!

# 534
lovebirds в Копривщица ли живеете или бъркам?
Толкова любимо ми е това място. Нямам търпение да заведа Божидар там. Бяхме канени на една погача преди време,но за жалост не успяхме да отидем и остана за понатам посещението му.
Жирафът е чудесен! Браво. Даже бих си взела един и за нас Blush
Много благодаря ❤
Живеем в Габрово, това е Етъра. Иначе да, в Копривщица е прекрасно 🤗
Нас педиатърката също ни изпрати на кръв, урина и коремен ехограф само.

# 535
  • София/Севлиево
Ловбърдс,ние сме почти градски-в момента поне в близките 2-3 години ,живеем в Севлиево Simple Smile
И Росен го водих на ехо.По принцип само бъбреците се оглеждали,но нашата педиатърка му огледа всички,което можеше да се види-черен дроб,жлъчка,далак,сърце,че и панкреас.
И половинка торта му правих на човечето на 1.04.Според ММ голяма глупост,ама на мен ми хареса.Тези неща станаха модерни малко след като Слави мина своите 6 месеца.Пък и тортата си беше проба преди кръщенето-да знам дали от това място са хубави.

А бисквитките ги поръчах от една дама от ФБ с пълнозърнесто брашно и малко захар-бяха уникално вкусни,даже се чудех дали да ги ядем,ама тийна хич и не се замисли и си хапна...

# 536
Момичета, включвам се да ви се похваля със супер попадение за закуска. Взех бебешкия кус кус на Plasmon. Е много и харесва, чак плаче ако забавя лъжицата. Сварявам 2 с. л. в 200 мл. вода, добавям колкото грахче малсо Гхи и малко предваритвлно обезсолено сирене. Яде та ушите и плющят 😂 Днес ще купя и някакви хубави бебешки сухарчета и ще пробвам да дам и попарка. Утре ще дам за първи път и жълтък, а след още седмица ще пробвам да дам за закуска и от кремовете с извара. Така вече ще съм в карала общо взето всичко+алергениете - глутен, млечни и тн. Тя се справя отлично със захранването. Много будно детенце е, дали защото е трето не знам 🙄 Отваря много хунаво уста и за щастие има апетит, иска да опитва от нашата храна и се справя много добре с мрежата за плодове. Вчера изсмуква едно доста хубаво парче авокадо 😂
 Нашата бебе яде общо взето така вече:
6 ч. и 8 ч. сутринта суче
10 ч. закуска, засега е кус куса от по горе и след това малко плод, намачквам банан, стържа ябълка, круша и тн.
12,30/13 ч. пюре
15ч. суче
16,30/17 ч. каша
19,30/20 ч., 22 ч., 3 ч. суче

# 537
Lovebirds и аз съм от този малък град!

# 538
Bubamara, май съм пропуснала, макар че твоето захранване го следя изкъсо. 😄Как вкара млечните и кога?
На мене ми остана да вкарам само заешкото от трите меса и се чудех точно следващото жълтък или млечни да бъде.

# 539
Ехее значи ставаме 3, може да съберем бебоците някой път 🥰
А тортата на Елислава ее 😍😍😍
Аз вече съм дала пилешко, пуешко и заешко. Харесват и месата. Много вкусно става пил.+тиквичка+спанак. Пуешко взех на гербер с тиква, бива го. Скоро мисля да започна и с жълтък.
Lovebirds и аз съм от този малък град!

Общи условия

Активация на акаунт