На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Ние ги взехме миналата седмица в събота на 80 лири от пазара , просто исках да направя съпоставка с цените на пазара и тези в магазините . Понеже в магазин бананите бяха 10 лири, ние ги взехме 20 от пазара , моцарелата която е на въжета от пазара взехме на 100 в магазина 85 .. и искам да си направя едно сравнение за мен понеже ако е така по добре да си ходим направо пи магазините им

Не мога да си спомня цената, не искам да ви подвеждам, но мисля, че беше около 7 лв. Това през декември обаче. Сега има увеличение на всичко. Оня ден като ходихме пазарувахме от Мигрос и ми направи впечатление, че има възход на цените.

# 121
Здравейте,  може ли някой да сподели от къде в Одрин мога да си купя мултикукър и еър фрайър и ориентировъчни цени?
Благодаря ви предварително!

# 122
Ако все пак се търси по-централна локация - Тракия сити хотел е добра опция. Отсядали сме в Унисите, Едрин Хотел и Тракия. На Унисите закуската е топ, стаите са много приятни, но /лично за мен/ близостта до центъра и за хубава разходка след приятна вечеря е причина да препоръчам Тракия.
Винаги сме отсядали в Унисите(много пъти) Винаги сме с дъщеря ми , която е злояда и затова не смея да сменя хотела.След като сте посещавала и други,може ли да сравните закуските и да кажете в някой от другите хотели тя доближава ли се до тази в Унисите?
Благодаря предварително!

# 123
И в двата други хотела /Едрин и Тракия/ беше много по-бедна закуската, сравнена с Унисите. Но просто в Унисите наистина е много разнообразна, рядко сме попадали на такава закуска въобще, може би само един хотел в Златоград се доближава...
Но въпреки, че няма такова разнообразие, беше вкусно и няма да останете гладни - типичната турска закуска се предлага - хубави маслини, варени яйца, пухкав хляб и зряло сирене, сочни домати, гевречета със сусам....абсолютно достатъчно за мен впрочем.
Парадоксалното е, че ние принципно не закусваме, но като сме на екскурзия или почивка не пропускаме тази част и затова ми прави силно впечатление когато има много добра закуска....
Като се разговорихте за кашкавал по-нагоре,  аз най-накрая си намерих вкусен, зрял кашкавал. Много ми наподобява нашият кашкавал от преди години. От Онур го взехме, по-малко или около 10лв се връзваше килограма.
Скрит текст:
По-евтино от цената на хубаво сирене в България Laughing

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 17:25 от Pали

# 124
Здравейте мили хора,
Искам да ви попитам знаете ли специално магазини за бебешки аксесоари, обзавеждане и дрешки в Лозенград, Люлебургас, Чорлу, много ще съм благодарна.
Предстои ни пътуване другата седмица и тепърва ще търсим такива магазини и поне малко да бъдем подготвени къде да търсим.
 Благодаря предварително

# 125
Някой купувал ли е лири на Шела  преди Капитан Андреево?Какъв е курса?
Мисля, че беше 0.19 на 19.01

# 126
  • Русе
19 ст. не са ли много? Окало 13 ст. се движи лирата от Нова година насам.

# 127
Голяма секира беше там. Ама като не намерих в града...

# 128
  • Русе
Интересно! В края на октомври, когато лирата си беше масово 20 ст. и там беше толкова.

# 129
Голяма секира беше там. Ама като не намерих в града...

0.15лв беше Stuck Out Tongue Winking Eye

# 130
Здравейте ! Пак съм аз с “ умните “ ми въпроси 😀🤷♀ Искам да попитам дали има една  дежурна аптека в неделя или всяка неделя е различна ?
П. С. Имало сайт където се вижда коя аптека е дежурна ( ако изобщо е вярно) … някой знае ли го
Много благодаря предварително !

# 131
Здравейте ! Пак съм аз с “ умните “ ми въпроси 😀🤷♀ Искам да попитам дали има една  дежурна аптека в неделя или всяка неделя е различна ?
П. С. Имало сайт където се вижда коя аптека е дежурна ( ако изобщо е вярно) … някой знае ли го
Хайде на 1 стр. Има го.

# 132
Миналата сряда беше 0.15 ст

# 133
Здравейте,
Планираме да съчетаем посещение в Одрин и Чорлу с отиване и до Текирдаг. Моля да споделите, какво интересно можем да видим в Текирдаг, има ли хубави заведения за хранене и предлагат ли морска храна. Ще бъда благодарен да споделите впечатленията си от Текирдаг, за пазар и за развлечения, както и ако имате съвети, какво да имаме предвид.

# 134
Всяка неделя са различни дежурните аптеки. Повечето отговори на такива "умни въпроси" ги има в първия пост, ама кой да чете...

Общи условия

Активация на акаунт