На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 804
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Димитровград
Мисля, че последното е от значение, нищо, че е субективно.
За „внос с нетърговски характер" се счита вносът, който отговаря на следните условия:
- не се извършва редовно;
- състои се изключително от стоки за лична или семейна употреба от пътниците или от стоки, предназначени за подаръци;
- видът или количеството на стоките не са такива, че да предполагат внос с търговска цел.

# 556
Към написаното от papaone само ще допълня, че митн. служители преценяват кумулативно паричните прагове и количеството на внасяните стоки. Например ако пренасяте 1000бр. от някаква стока на стойност 150 евро  и не  декларирате по надлежен ред, това се приема за търговско количество, независимо от стойността.
Мисля, че в темата многократно са коментирани тези въпроси. Както и това, че вносът на хранителни стоки, препарати, растения, птици, животни от трети страни е забранен. Това, че митничарите си затварят очите за това, че всички, пристигащи от Турция носят стоки, забранени за внос, не ги прави разрешени в определени количества.
Прагът от 300 евро важи основно за промишлени стоки.

# 557
  • София
Но до сега не съм купувала лекарства, някой има ли си на идея Нурофен, Панадол и тем подобни за деца, как се казват и как се приемат, гледах в търсачката, но не мога да се ориентирам, ако е за мен, ще го пия както и да е, но за детето, питам за нещо изпитано и сигурно. ,
Нурофен сироп е Dolven. 1:1 си е, но цената му е доста по-малко (или поне беше)Има си схема
И обикновен Нурофен за възрастни (болкоуспокояващ), също е Dolven (на хапчета)

# 558
  • Стара Загора
Купували ли сте бельо от Swen и Loya? Какви са ви впечатленията спрямo Penti?

# 559
Ивче, за първи път видяхме Swen в Ераста. Купих за дъщеря ми един сутиен, който е със силикон, без през рамки, много ни хареса _180 лири. Още 2 пакета с памучни бикини на цената на 1 - 180 лири и още един сутиен за дъщерята, много хубаво оформя, пак за 180 лири. Бикини те са много добри, но не знам докога. Тези от Пенти са, горе-долу, със същото качество.
В магазина на Swen  ни обслужи една супер готина мадама, косоварка, която ни говори на сръбски, не й запомни името, но е страшен професионалист.
В Пенти не съм виждала подобно отношение.

# 560
Привет, този уикенд искаме да отидем до Одрин с преспиване. Ще може ли да ми кажете хубав хотел с паркинг и съответно от къде запазвате стаи.

# 561
Пак ще ме бият с камъни и знам, че нямате време да четете , но... Назад има много писано за хотели

# 562
Лекарствата вече са увеличени(поне тези, които проверих) с около 37%. Satisfied

Момичета, късно открих темата ви. Sad
Четох, четох и на всяка страница се изумявах от цените и разликите с "богата" България. Лекарството, за което доплащам по каса около 45 лева, дори след това увеличение, пак излиза около 28 лева!

Как могат да се купуват лекарства, които са с рецепта? Трябва ли бг рецепта, която да е преведена, или може да се купят свободно?

И още един въпрос. Харесала съм си прежда на турски производител в Истанбул, но има голяма разлика в цената в евро и ТЛ. Разбрах, че трябва да бъде закупена в Турция, за да е с лири и да се достави до България. Мисля си за около 10 кг, различни цветове и се чудя дали това се приема за лична употреба или не.   Всеки съвет какво да правя,   ще ми е полезен.
Търсих в нета подобни услуги, попаднах на този сайт https://www.ottrza.bg/ . Видях в темата, че някой го е ползвал за нещо дребно, но друг беше написал, че не отговарят. Дали може да се разчита на такива сайтове?

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 14:01 от Diorela

# 563
Здравейте,  предполагам, че тук има майки купували вентолин от Турция. Някой знае ли дозировката каква е, че гледам че е по различен от този тук.

# 564
  • София
Здравейте! Имам въпрос относно Мигрос - промоциите общодостъпни ли са или е необходимо да си извадим някаква карта за отстъпка, като тези в Лидл или Билла?

# 565
Здравейте! Имам въпрос относно Мигрос - промоциите общодостъпни ли са или е необходимо да си извадим някаква карта за отстъпка, като тези в Лидл или Билла?
С карта, която може да си купите на касата преди да почнат да ви маркират покупките.

# 566
  • Димитровград
Записахме се днес в Одрин. Дизела е 19,61.
Олио в мигрос на промоция 76 лири.

# 567
Записахме се днес в Одрин. Дизела е 19,61.
Олио в мигрос на промоция 76 лири.

Колко литра е олиото на промоция?

# 568
  • Пловдив
Бензин и газ цени помните ли? Според Денислав тази вечер горивата ще паднат с 2-3 лири уж..

# 569
  • Димитровград
Колко литра е олиото на промоция?
4 литра, но промоцията е до утре.

Газта не помня, но може би около 11 лири.

Общи условия

Активация на акаунт