Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 974
  • 850
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Здравейте, мили дами💐
Имам въпрос:
Ако детето е прието по ниско желание в НГПИ (чийто прием е доста преди 1во и 2ро класиране на МОН) и се запише... После може ли да участва в МОН-ските класирания?
Не знам защо ми се върти някаква мъглява идея, че няма как да участва в класиране, защото примерно няма диплома 🤔
Ако говоря (пиша) глупости 🤔... Може да ме почерпите 🍹🍹🍹Нали съм майка на седмокласник и не съм с всичкия си🥵
🤣🤣🤣
Благодаря ви, че сте тук и помагате 💐💐💐
Разбира се, че може да участва в класиранията и към МОН и към МК.
А защо да няма диплома? Дипломите трябва да ги получат на 30. 06.или 01.07.

# 151
Брей, как спи тази тема! А хич не е време за зимен сън😱
Разпишете се, кой ще кандидатства тази година... Или ще е само щерката🤔
Пък аз се бях притеснила, че й е кратка и недостатъчна подготовката 🤣🤣🤣

# 152
И моята дъщеря ще кандидатства. Но нещо закъсня с подготовката, та ще е каквото направи.

# 153
Колко да е закъсняла? Моята рисува от месец и малко 😱 Държим БЕЛ и Мат на някакво прилично ниво и така🥵
Като се е сетила късно, ще се гърчи 2 месеца✌️Ние подкрепяме и плащаме масрафа🥴
Като гледам, че друг не се включва... Може и да ги приемат момите, поради липса на кандидати 🤣🤣🤣

# 154
  • Sofia
Колко да е закъсняла? Моята рисува от месец и малко 😱 Държим БЕЛ и Мат на някакво прилично ниво и така🥵
Като се е сетила късно, ще се гърчи 2 месеца✌️Ние подкрепяме и плащаме масрафа🥴
Като гледам, че друг не се включва... Може и да ги приемат момите, поради липса на кандидати 🤣🤣🤣
Вероятно темата, ще се оживи около изпитите и класиранията.  🙂
А относно подготовката, никога не е късно. Ако рисуването е тяхното нещо, ще се случат нещата.
Успех на децата!

# 155
Кати,
Благодаря за пожеланието 🍀
И учителката смята, че с голямо желание и много работа е възможно... Или с още повече работа 😉

# 156
  • Sofia
Кати,
Благодаря за пожеланието 🍀
И учителката смята, че с голямо желание и много работа е възможно... Или с още повече работа 😉
Желанието е много важно. Иначе без желание, таланта не може да се изяви.  🙂

# 157
Ако не пишеше, че си Кати, щях да помисля, че нашата учителка се е включила😉
Водя и приятелка на щерката на уроците... Всички са на мнение, че това дете трябва да рисува, защото има голям талант... Обачеее желанието не е на нужното ниво 🥴Не прави домашните понякога, извинява се с училищни ангажименти, пропуска понякога занятие...
Та май желанието поне в тази област явно играе важна роля, че то си е мнооого труд😵

# 158
  • Sofia
Желание си трябва и щипка хъс. 😉
Нормално е да има натрупана умора и може би леко безразличие за тази възраст. И тук трябва да си изиграе ролята преподавателят. Учителката на моята дъщеря изключва от школата деца, които имат три пъти двойки от домашни (или не предадени домашни), както и ако успеха падне под 5 в училище . Случи се и да изключи две деца заради несериозно отношение към процеса.

# 159
  • софия
Нормално е да има натрупана умора и може би леко безразличие за тази възраст. И тук трябва да си изиграе ролята преподавателят. Учителката на моята дъщеря изключва от школата деца, които имат три пъти двойки от домашни (или не предадени домашни), както и ако успеха падне под 5 в училище . Случи се и да изключи две деца заради несериозно отношение към процеса.

наистина ли прави така? А каква е успеваемостта на тази школа? Всъщност не разбрах за каква подготовка/предмет става дума?

Почти всяка година виждам потвърждение, че става и за два , дори за един месец подготовка, но таланта наистина е голям. И не е само до талант, трябва си определна зрялост, аналитично мислене, умение за чуване....
Аз малко изрървах темата напоследък и не следя много.... Кои училища са "мечтаните"за вашите деца?

При всички случаи ще стискам палци и пожелавам успех на децата Simple Smile

# 160
  • Sofia

наистина ли прави така? А каква е успеваемостта на тази школа? Всъщност не разбрах за каква подготовка/предмет става дума?

Почти всяка година виждам потвърждение, че става и за два , дори за един месец подготовка, но таланта наистина е голям. И не е само до талант, трябва си определна зрялост, аналитично мислене, умение за чуване....
Аз малко изрървах темата напоследък и не следя много.... Кои училища са "мечтаните"за вашите деца?

При всички случаи ще стискам палци и пожелавам успех на децата Simple Smile

Благодаря за пожеланието!
Школата е по рисуване. За двете деца с несериозното отношение е факт - вече не посещават школата. За двойките и не предадени домашни и за слаб успех в училище, за сега не е имало повод да се случи на някого изключване. Школата подготвя предимно кандидат студенти, по - малко на брой са кандидат - гимназистите. За успеваемост не мога да кажа на 100% как е при кандидат - гимназистите. За кандидат - студентите имат огромен успех, тук и в чужбина.

# 161
  • софия
Стана ми интересно, може ли да споделите коя е школата? Може и на лични Simple Smile
Иначе за чужбина има значение за кои места говорим, защото нали - места и места... разлика от земята до небето. Има такива с изпити, има само с портфолио, не че подценявам който и да е модел, просто са различни нужните качества и подготовка.

# 162
  • Sofia
Стана ми интересно, може ли да споделите коя е школата? Може и на лични Simple Smile
Иначе за чужбина има значение за кои места говорим, защото нали - места и места... разлика от земята до небето. Има такива с изпити, има само с портфолио, не че подценявам който и да е модел, просто са различни нужните качества и подготовка.
Пишете ми и ще Ви дам координати за школата за София.
За чужбина знам за Германия, нищо повече.

# 163
И моята дъщеря ще кандидатства. За НУИ "Добри Христов" - Варна. В събота бяхме на ден на отворените врати. Казаха, че понеже училището е към Министерство на културата, няма да има балообразуващи оценки. Класират децата само на база на оценките на рисунките от изпита при тях. И се стараят да обявят оценките на децата още същия ден. Класирането, разбира се, не се обявява в същия ден. От нашата школа (в провинцията) сме много доволни. А дъщеря ми има и желание, но пък според мен не рисува достатъчно. Нужно е всеки ден сега. Ще видим какво ще се случи.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 20:21 от Fortuna Spirit

# 164
  • Варна
Може ли да споделите от коя школа във Варна сте доволни. Дъщеря ми посещава една вече повече отгодина, но виждам, че темите се повтарят  май ще я сменим.

Общи условия

Активация на акаунт